Hva har du lyst til å oppleve? En pil som peker ned

Til alle whisky-elskere!

Isle of Islay er himmelriket for alle som elsker Skottland og Single Malt Whisky. Gaven over alle gaver må være en tur dit. Les om vårt besøk til sjarmerende Isle of Islay.

Entusiaster fra hele verden tar turen til øya med 8 fantastiske whisky-destillerier.  Isle of Islay er en øy på vestkysten av Skottland og en av de Indre Hebridene. Øya har 3457 innbyggere og er mest kjent for sin store produksjon av kraftfulle singlemaltwhiskyer. De største tettstedene på Islay er Bowmore, Port Ellen og Port Charlotte.

Hvordan komme seg til Isle of Islay?
Du flyr til Glasgow og tar enten fly eller ferje videre derfra til Isle of Islay. Flyturen tar ca. 35 minutter, mens ferje-turen tar ca. 2 timer fra Kennacraig, noen timers kjøring fra Glasgow.

Hvor bør jeg bo?
Vi bodde på The Islay Hotel, et flott hotell sentralt i hyggelige Port Ellen, som er en halvtimes kjøring fra flyplassen. Bor du her, er du i gangavstand (hvis du liker å gå) til Lagavulin, et av de mest kjente destilleriene, eller til Laphroaig- og Ardberg-destillerier.

Vi var med på en av de siste rundene med whisky-smaking på Lagavulin før de stengte for høsten. Vi fikk en uforglemmelig omvisning i fabrikken av en entusiastisk guide.

På den lokale puben The Ardview Inn i Port Ellen møter du mennesker fra hele verden og alle har en ting til felles: Kjærligheten til Single Malt Whisky.Ønsker du litt mer «by-følelse» kan du bo i Bowmore, som også har sitt eget whisky destilleri. Her finnes det noen butikker, restauranter og hoteller. Anbefaler en deilig lunsj på Bowmore hotell!

Vakre strender og hyggelige folk
Isle of Islay er ikke bare destillerier, øya har også noen av de vakreste strendene du kan tenke deg.

Og lokalbefolkningen er alltid imøtekommende og får deg til å føle deg velkommen. De stopper gjerne og spør om du trenger skyss når du er ute og går tur – det er koselig det!

Noen nyttige tips på veien: Husk å ha med cash til taxi når du ankommer flyplassen og forhåndsbestill gjerne for det er ikke mange taxier på øya. Vær ute i god tid om du skal ta fly fra Isle of Islay tilbake til Glasgow, de stenger innsjekkingen 1 time før flyet skal gå og er veldig nøye i sikkerhetskontrollen.

Er du, eller kjenner du en whisky-elsker? Da bør dere virkelig sjekke ut Isle of Islay!

Share on Facebook14Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone