Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Villmark, Beverly Hills og Hollywood i høstferien!

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 13. mars 2018 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Drømmer du om å oppleve uramerikansk villmark, se stjernene i Hollywood og shoppe i Beverly Hills? I vår pakke går alle drømmene i oppfyllelse!

Bilde 1: Flott natur ved ranchen

Turen går fra Oslo 3.-10. okober 2018. Dette er inkludert:

 

 • Fly tur/retur med direktefly Oslo – Los Angeles
 • Privat transport
 • 7 netter på dobbeltrom
 • Norsk guide fra Berg-Hansen
 • Dagstur til Hollywood og Beverly Hills
 • Uramerikansk aften med høvdingsang, bål og trommer
 • Besøk til Sequoia National Park (gigant-trær)
 • Hiking i amerikansk villmark
 • Badetur til varme kilder
 • 3 måltider daglig
 • Detox (frivillig)
 • Kurs om kosthold og ernæring (frivillig)
 • Morgentrim utendørs (frivillig)
 • Overnatting i tipi-telt (frivillig)

 

Totalpris kun 15.897,- kr per person fra 3. – 10. oktober

(Obs: begrenset antall plasser!)

Hvis dere er 3 eller flere som ønsker å bestille eller at du reiser med barn under 12 år, må du melde deg på ved å sende en mail til reise@berg-hansen.no.

TUREN ER UTSOLGT, MEN VI HAR FLERE LEDIGE ROM OG HAR SKAFFET FLERE FLYSETER. SEND MAIL DERSOM DU ØNSKER Å BESTILLE: reise@berg-hansen.no.

 

Les anmeldelsene til tidligere deltagere helt nederst i bloggen!

Bilde 1: Tipi-telt for dem som ønsker å prøve en natt her

Bilde 2: American road

Villmarkstur til fjellene i California

 

Nå kjører vi høstens villmarkstur til fjellene i California. Dette er en eksklusiv opplevelse, som er svært populær blant kjendisene i Hollywood. Her får du muligheten til å leve blant bjørner, coyoter (prærieulv) og puma. Vi bor på en stor ranch med basseng, internett og en rekke morsomme fasiliteter. Her kan du både nyte massasje, ta yoga-timer, gå lange turer og følge indianernes fotspor. Ranchen ligger midt i villmarken ved Lake Isabella og naturen er så forbløffende vakker, at vi anbefaler å ta med mer enn bare mobilkamera! Pakken inkluderer også tur til Sequoia National Park, med verdenskjente gigantiske trær samt bading i Hot Springs (varme kilder)! Det blir også besøk av en høvding, kalt sioux lakota chief og tenning av stort bål (bonfire). De som har lyst kan sove en natt i tipi, like ved ranchen.

 

Hva betyr sioux og lakota?

 

Sioux er en indianerstamme og lakota er et amerikansk urfolk som opprinnelig kom fra de sentrale østlige delene av Nord-Amerika. Lakota er nært beslektet med det vestlige dakota-folket i Minnesota. De levde av fiske, jakt og landbruk.

For de som har lyst til å lære seg å lage sioux-lakota-hytter (sweat lodges), så kan man melde seg på Sweat Lodge med Sioux Lakota Chief. Dette kurset kan bestilles på ranchen.

Bilde 1: Et vanlig syn i Rodeo Drive, Beverly Hills

Bilde 2: Shopping i L.A

Detox, kostholdskurs og morgentrim

 

Ranchen eies av den velkjente «David Sandoval» som er grunnlegger av den store amerikanske supermat-bedriften Purium Health Products, som leverer helseprodukter også til norske helsekostbutikker. Produktene hans blir brukt av store Hollywoodstjerner, som blant annet Halle Berry. For de som er interessert i dette, kan vi glede dere med både kostholdskurs og detox. Dette er frivillig.

Hvis du ønsker å lese mer om detox, kan du lese her.  Teksten i artikkelen er basert på Sandoval sin egen bok «The Green Foods Bible» og andre kilder.

Hver morgen blir det morgentrim utendørs hvor vi lærer mer om øvelser som kan øke styrke og hjelpe til med å opprettholde en god forbrenning.

 

Hollywood og Beverly Hills

 

I tillegg til villmarksopplevelser i fjellene, inkluderer denne pakken en hel dag i L.A. Vi starter med Hollywood Boulevard med alle de berømte stjernene. Her kan du også se det berømte skiltet, før turen går videre til Beverly Hills, nærmere bestemt Rodeo Drive. Rodeo Drive er et av verdens mest kjente shopping-gater med de mest populære butikkene for enhver lommebok! I området finnes også The Cheesecake Factory, noe som er et must i USA!

Program

 

Dag 1 — vakre fjell og mat på veien

Vi lander på LAX og blir hentet av privat sjåfør, som kjører oss opp til ranchen. Turen opp de vakre fjellene tar 2 timer og 50 minutter, men vi stopper for å spise sammen på veien og for å bli bedre kjent. Når vi kommer frem vil det bli informasjon om dyrene i området og hensyn man må ta. Husk, at midt i villmarken er det ikke bare å gå ut i mørket på egenhånd.

Dag 2 — Hiking og lunsj i villmarken

Vi våkner til valgri morgentrim og spiser frokost sammen. De som ønsker å starte detox, får lov til det. Etter at vi har slappet litt av og kanskje har tatt en dukkert i bassenget, så blir det hiking i området. Her vil vi lære mye om historien og urmenneskene som levde her. Kanskje vi ser noen dyrespor? Er vi riktig heldige, vil vi se noen dyr også. Det er mye coyoter og bjørner i området, men ingen trenger å være engstelige. David er med oss og dette er så trygt, at også små barn kan være med. Det blir lunsj i fjellet. På kvelden blir det lettere underholdning i fellesstuen og mat.

Bilde 1: Nydelig landskap

Bilde 2: Hiking

Dag 3 — Sequoia National Park

Etter frokost og morgentrim blir det tur til gigant-trærne i Sequoia National Park. Her får du se de største trærne du trolig har sett i livet ditt. Trærne kalles mammuttrær, som er noen av de høyeste trærne på jorden. Landskapet i parken spenner i høyde fra ca. 400 moh til Mount Whitney, 4 421 moh. Dette spennet gir variasjon fra frodige grassletter og fjellskråninger til alpint klima, med et allsidig dyreliv, med puma som den mest sjeldne arten. På kvelden samles vi i fellesstuen for mat og kos.

Dag 4 — Hollywood og Beverly Hills

Etter tidlig frokost går turen til Hollywood for å se den kjente boulevarden og Hollywoodskiltet. Her får man tid på egenhånd, til å se på stjernene eller shoppe litt. Etter noen timer, går turen videre til Beverly Hills og Rodeo Drive. Det blir shopping og en matbit, før vi kjører opp til villmarken igjen på kveldingen.

Bilde 1: Hollywood-skiltet sett fra Hollywood Boulevard

Bilde 2: Sequoia National Park med gigantiske trær

Dag 5 — varme kilder og kostholdskurs

Etter morgentrim og frokost pakker vi badetøyet med oss og kjører til varme kilder, som visstnok skal ha healende effekt — særlig for folk som sliter med huden sin. Legg deg tilbake i kildene, lukk øynene og kjenn på den nydelige fjelluften. En nytelse du vil huske resten av livet! På veien hjem stopper vi i landsbyen, og det blir mulighet for å shoppe litt amerikanske supermarket-varer eller suvenirer. Felles samling på kvelden med mat. Det blir også kostholdskurs for dem som ønsker å delta!

Dag 6 — uramerikansk aften

Etter frokost og morgentrim kan man slappe av i hengekøyene, bade i bassenget, bestille seg massasje eller en personlig yoga-time. På kvelden får du gleden av uramerikansk aften med høvdingsang, bål og trommer. Hvis du vil sove i tipi, så er du hjertelig velkommen til det! Angrer du deg midt på natten, er rommet ditt kun noen meter unna. Det er greit å vite hvis du skulle bekymre deg for at en puma eller bjørn kommer på besøk =D

Bilde 1: Varme kilder

Bilde 2: Bonfire

Dag 7 — hiking, siste dag for suvenirer og et finere måltid

Vi nyter siste hele dag sammen med morgentrim, frokost og en times hiking-tur i nærområdet. Senere på dagen tar vi en tur til sentrum av landsbyen, for siste sjanse til å kjøpe med litt gaver hjem til Norge. Noen ønsker nok kanskje også å kjøpe inn litt amerikansk godteri til å ha med hjem. På kvelden spiser vi en litt finere middag sammen.

Dag 8 — relax and LAX

Vi spiser en lang frokost sammen. Nyt siste formiddagen ved bassenget eller ta deg en spasertur før du pakker. Når alle er klare kjører vi til flyplassen og flyr hjem til Norge!

Bilde 1: Basseng på ranchen

Bilde 2: Tipi-telt

Rommene

 

Rommene har luft-kondisjonering. Husk at det blir varmt etter en dag i opptil 29 grader. På natten kan temperaturen falle ned til 11 grader. På kvelden kan man kjøle ned rommet, men hvis man har kjøling på når man legger seg, blir det ekstra kaldt på natten.

Bilde 1: Store fine rom med eget bad

 

Det er fint å ha med seg en varm genser til de litt kjøligere kveldene. Slik skal det jo være i villmarken =) Vi anbefaler å ta med vanlig myggspray også. Turen er barnevennlig, så hvis du har med små barn, så er det bare hyggelig. Det er 24 timers tilgjengelig barnevakt på ranchen.

Bilde 1: Velholdt uteareal

Bilde 2: Koselige omgivelser

 

Dette er en reise du aldri kommer til å glemme. Det er en rimelig reise, som er satt sammen av Berg-Hansen, kun fordi vi har gode avtaler. Dette kan du nå benytte deg av. En opplevelse for livet, den amerikanske drømmen og minner som vil få deg til å smile hver dag. Kjør på, før det er for sent!

Det er lov å nyte alkohol på ranchen. Vin og øl kan kjøpes på supermarked i nærheten.

Hvis dere er 3 eller flere som ønsker å bestille eller at du reiser med barn under 12 år, må du melde deg på ved å sende en mail til reise@berg-hansen.no. Husk å oppgi telefonnummer, slik at vi enkelt kan ta kontakt med deg.

Har du spørsmål? Send oss en mail: reise@berg-hansen.no

TUREN ER UTSOLGT, MEN VI HAR FLERE LEDIGE ROM OG HAR SKAFFET FLERE FLYSETER. SEND MAIL DERSOM DU ØNSKER Å BESTILLE: reise@berg-hansen.no.

 

 

Anmeldelser

 • Jeg deltok på denne turen i 2012 og følte meg virkelig godt tatt imot. Jeg opplevde en enorm gjestfrihet. Det var vakkert og spennende miljø rundt ranchen, de varme kildene og The Giant Trees. En plass for å finne indre ro og være tett innpå naturen. Dette er en reise jeg aldri vil glemme og jeg vil at barna mine skal få se og oppleve alt dette en dag. Madeleine Franzon (34)

 

 • Jeg deltok på denne USA-turen i 2012 og det var virkelig en «once in life» erfaring jeg alltid kommer til å huske! Turen var en fantastisk blanding av en urban luksus-ferie i Hollywood/Beverly Hills og en flott villmarksopplevelse i det mektige landskapet i California. Jeg ble også kjent med en flott gjeng som jeg var heldig nok til å dele turen med. Detoxen, kostholdskursene og yoga i kombinasjon med den storslåtte naturen var som en oppvåkning av kropp, sinn og sjel. Turen anbefales på det sterkeste for deg som ønsker oppleve USA på sitt beste! Håkon Morønning (25)

 

 • Var med på denne turen i 2012. Det var en fantastisk, uforglemmelig tur. Det var en tur helt utenom andre turer jeg har vært på. Opplevelsen av villmarken i California hvor vi bodde der hvor indianerne tidligere hadde hatt sitt terrotorium. Vi var med på mange utflukter, som gav store opplevelser. Var også i Los Angeles, som jo ble en stor kontrast til ødemarken. Torun Simmelhag (72)

 

 • Dette er den beste ferien jeg har hatt i mitt liv! Zdenka Lejonova (57)