Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Vi kurerer reisefeberen din

Carina Høyme
Publisert 28. februar 2018 av Carina Høyme

Jeg elsker å reise. Nye steder, nye opplevelser og nye smaker er det beste jeg vet. Når jeg planlegger reiser frem i tid, så har jeg en tendens til å tenke flytur med mellomlanding og lang fraværsmelding på e-posten… men jeg har nylig funnet ut at man ikke må reise veldig langt for å få bukt med reisefeberen.

I løpet av mine 30 år her på kloden, hvorav halvparten har vært med kronisk reisefeber, innså jeg at Stockholm fortsatt stod på listen over storbyer i Europa jeg ikke hadde besøkt. Litt rart, men jeg tror byen har blitt nedprioritert fordi den har vært «for nære» Oslo. I sommer satte vi oss i bilen og fulgte været, og været tok oss med til Stockholm. FOR en kul by! Jeg ble bitt av basillen og dro tilbake igjen to måneder etter.

Stockholm_Arkitektur_reise_berg-hansen

Kort og godt – her er 3 grunner til at jeg DIGGER Stockholm:

 

#1. Mat i verdensklasse

Berns Asiatiske har lang fartstid som byens første kinesiske restaurant, etablert i 1940. I tillegg til fantastisk mat har de utrolig flotte og ærverdige lokaler, som er en opplevelse i seg selv. På to turer til Stockholm har jeg rukket å spise her hele tre ganger. Liker du sushi så du prøve Berns egen makirull – den er himmelsk.

Stockholm_Berns_restaurant_reise_berg-hansen

Bilde: Berns Asiatiske

Tapas på Supper Gården er også en matopplevelse jeg sent vil glemme. Vi snublet over dette stedet helt tilfeldig, da restauranten har en beliggenhet like i nærheten av sentralstasjonen. Her får du servert deilige tapasretter inspirert fra det sydamerikanske kjøkken – hver eneste rett var en smakseksplosjon.

Stockholm_Supper med Jørgen_restaurant_berg-hansen

Bilde: Supper Gården

Svartklubben serveres du god svensk husmannskost av blinde servitører i stummende mørke. Du får ikke vite hva du skal spise på forhånd, men smaksløkene skjerpes i det du fratas synet og du skjønner kjapt hva du sitter og tygger på. En morsom utfordring, og en matopplevelse jeg vil anbefale på det sterkeste.

Stockholm_Svartklubben_restaurant_reise_berg-hansen

Bilde: Svartklubben

#2. Lek og moro

Jeg har et stort indre barn som elsker å leke, og Gröna Lund er derfor et perfekt avbrekk fra shopping og sightseeing i Stockholm. Kombinasjonen av glade mennesker, is og magevrengende attraksjoner er vanskelig å slå.

Stockholm_Gröna Lund_reise_berg-hansen

#3. Nydelige omgivelser

Det å kunne rusle rundt i en by uten mål og mening, omgitt av flott arkitektur og spennende historie er alfaomega. Gamlebyen i Stockholm er en av de fineste bydelene jeg har vært i. Uansett hvor lenge man går der inne virker det som det alltid dukker opp nye smågater man kan utforske.

Stockholm_Gamlebyen2_reise_berg-hansen

Jeg får Stockholm-abstinenser av å skrive denne bloggen, så jeg er ganske sikker på at det ikke blir lenge til neste tur igjen. For de av dere som ikke har prøvd hurtigtoget fra Oslo til Stockholm, så kan det absolutt anbefales. Det tar deg raskt og smidig rett inn til sentrumskjernen, og du slipper etappereiser med fly, venting, og de dyre billettene på Arlanda Expressen.

Trenger du en kur mot reisefeberen din? Vi hjelper deg med å bestille både reise og opphold!

Stockholm_Sightseeing_reise_berg-hansen