Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

USA innfører avreise-kontroll

Elisabeth Carina Syversen
Publisert 26. oktober 2017 av Elisabeth Carina Syversen

Fra og med torsdag 26. oktober må alle passasjerer som skal til USA gjennom et sikkerhetsintervju ved innsjekk. Dette innebærer at alle som sjekker inn må svare på fem-seks spørsmål fra flyselskapenes personale før de kan starte sin USA-reise.

Ingen grunn til bekymring

La oss starte med å berolige alle som blir berørt av den nye kontrollen. Det er ikke snakk om en omfattende kunnskapstest, og det vil sannsynligvis heller ikke føre til store forsinkelser rundt innsjekkingen. Endringen gjelder alle passasjerer som skal fly til eller over USA, uavhengig av flyselskap. Dette er kun snakk om en utvidelse av en eksisterende ordning. «Intervjuene» gjennomføres ved innsjekk eller ved gate.

Berg-Hansen har i dag vært i kontakt med SAS som kan fortelle at første avgang til USA med den nye rutinen gikk som planlagt, og uten forsinkelser.

I Norge er det SAS og Norwegian som har direkteruter til USA.
SAS’ bakkepersonale har allerede kjørt tester på avviklingen av den nye prosedyren for å se hvor mye ekstra tid denne tar. Den består blant annet i at alle skal stilles konkrete spørsmål om hva de har med seg, om andre har hatt tilgang til deres bagasje og om de har pakket sin bagasje selv. Disse spørsmålene vil alle som starter reisen fra avreiseflyplassen bli stilt ved innsjekk. De som kommer fra andre flyplasser og har sjekket inn der, vil bli stilt spørsmålene når de går om bord i flyet

Bestemmelsene er slik at dersom flyselskapet ikke får svar som de synes er tilfredsstillende i disse sikkerhetsintervjuene, vil reisende i verste fall nektes om bord.

Hos SAS startet den nye kontrollen i dag, mens Norwegian opplyser at de ikke vil gjennomføre sikkerhetsintervjuene på flyplassene i Oslo, Bergen eller København riktig ennå, men om kort tid.