Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Reis miljøvennlig til urbane Stavanger

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 8. juni 2018 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Våre grønne turer tilbyr minimale Co2-utslipp og en opplevelse der alle har det bra. Paradoksalt nok går denne turen til Stavanger, men det går an å reise miljøvennlig til Norges største oljeby.

Bilde 1: Sverd i Fjell

Bilde 2: Vågen

Dette er inkludert:

 

 • Togreise tur/retur Oslo-Stavanger
 • Egen sovekupé
 • Miljø-leiebil i luksusklasse (BMW 520 plug-in hybrid)
 • 2 netter på Radisson Blu Atlantic
 • Frokost
 • Inngang til privat utendørs boblebad på taket

Pris: fra kun kr 4460,- per person.

Priseksempelet gjelder datoen 16.-19. august, når to deler dobbeltrom. Send oss en forespørsel om du ønsker andre datoer.

BESTILL HER

Bilde 2: NSB er Norges vinner av årets Sustainable Brand Index Award. NSB er ifølge norske forbrukere mest bærekraftig i Norge. Foto: Tore Bjørback Amblie

Urbane Stavanger

 

Stavanger er en utrolig flott by med kule bygninger. Arkitekturen skiller seg ut spesielt fordi de gamle bygningene er godt bevart og står i kontrast sammen med helt nye bygg. Mest kjent av de gamle bygningene er kanskje domkirken, gamle Stavanger og Valbergtårnet. Stavanger har fått mye skryt for hvor godt man har bevart disse byggene. Stavanger domkirke er det eldste stående domkirkebygg i Norge, og er kjent for å ha beholdt sitt middelalderske uttrykk. Gamle Stavanger har flere ganger mottatt priser for hvor godt det er bevart. Samtidig som byen er godt bevart, så har byutviklingen hatt mye fart, selvsagt på grunn av oljepenger. Det finnes spesiell arkitektur på hvert hjørne og de forskjellige boligprosjektene har gitt Stavanger et helt særegent uttrykk. Stavanger er både høykulturell, historisk og urban på samme tid.

Bilde 1: Radisson Blu Atlantic

Bilde 2: Utsikt fra hotellet

Radisson Blu Atlantic

 

Radisson Blu Atlantic har lang historie i Stavanger. Nylig ble hotellet pusset opp og er i dag et helt annet hotell enn slik vi har kjent det. Det har blitt et eksklusivt 4-stjerners hotell med fantastisk frokost og restauranten er kjent som et av de beste stedene å spise i Stavanger. I toppetasjen finner du et flott treningsrom med sauna. Både treningssenteret og saunaen har gigantiske vinduer ut mot byen, så du kan slappe av med spektakulær utsikt. På samme plan finner du også døren ut til toppterassen, hvor det finnes et boblebad. Her kan du ligge (selv i snø og regn) og nyte den fantastiske utsikten. Du må booke tid for takterassen, som betyr at du kan ha den helt for deg selv eller med din kjære. Booking av takterasse er inkludert i prisen.

Bilde 1: Restauranten på Hotellet "FireLake"

Bilde 2: FireLake

Miljøvennlighet hos Radisson

 

Hotellet følger et miljøprogram og her kan du se en video om hvordan Radisson-gruppen jobber for mer bærekraftige reiser og hotellopphold.

Hva bør du se i Stavanger?

 

Her kommer noen gode tips til hva du kan oppleve i Stavanger. Det som er bra med å ha leiebil er at du enkelt kan komme deg til de kuleste stedene. Her er noen forslag til hva du kan se i sentrum.

 • Fargegata
 • Domkirken
 • Vågen Brygge
 • Norsk Oljemuseum
 • Norsk Hermetikkmuseum

Med bil:

 • Jernaldergården (Arkeologisk museum)
 • Sverd i fjell
 • Orre strand (Jæren)
 • Hå Gamle Prestegård
 • Stavanger kunstmuseum

 

Fargegata

Fargegata er en gate i Stavanger. En frisør ville gjøre noe med gaten han jobbet i og fikk en idé i år 2000. Hele gaten ble malt i sterke farger og har nå blitt et superpopulært område i Stavanger. Fargegata var med på å utvide sentrum og her finner du flotte spisesteder og mange fasader å ta bilde av!

Se våre unike feriepakker her

Stavanger domkirke er som sagt eldste stående domkirkebygg i Norge og den får øye på med en gang du står ved Vågen (bryggen i Stavanger). De trange gatene rundt er en sann glede for de shoppegale og det er en spesiell opplevelse å besøke gamle bygg med superurbane eksklusive butikker. Ikke langt fra Vågen finner du Norsk Oljemuseum, som er svært spennende både for barn og voksne. Her er det masse å lære om teknologi og Norges historie.

Stavanger Domkirke

Bilde 1: Norsk Oljemuseum

Bilde 2: Norsk Oljemuseum

I Øvre Strandgate 88 finner du Norsk Hermetikkmuseum. Museet er innredet som en autentisk sardinfabrikk kunne sett ut i perioden rundt 1. verdenskrig. Utstillingene fokuserer på produksjon av norske sardiner fra starten i 1879 til midt på 1950- tallet. I denne perioden var norske sardiner et av Norges viktigste eksportprodukter. Her kan du se hvordan fisken ble behandlet i fabrikkene og hvordan maskineriet utviklet seg.

Bilde 1: Norsk Hermetikkmuseum

Bilde 2: Norsk Hermetikkmuseum

Jernaldergården (Arkeologisk museum)

 

Jernaldergården på Ullandhaug er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca. 350 – 550 e.Kr. Gården ligger cirka 3 kilometer fra Stavanger sentrum, med praktfull utsikt over Nord-Jæren og Hafrsfjord. I folkevandringstiden lå det en bondegård på dette stedet. Den opprinnelige gården brant ned og ble forlatt en gang midt på 500-tallet e.Kr. Etter arkeologiske funn ble det besluttet at anlegget skulle restaureres og gården sto ferdig i 1975.  På Jernaldergården blir du møtt av husfruen og gardens folk. Her kan du smake på husfruens ferske hellekaker som er stekt på glørne. Akkurat slik satt familiene rundt dette ildstedet for 1500 år siden. Det nye besøkssenteret inneholder kafé, utstilling og toalett. Sjekk ut nettsiden og få med deg omvisning også.

Kart:

Bilde 1: Jernaldergården

Bilde 2: Jernaldergården

Sverd i fjell

 

«Sverd i fjell» står vakkert ved havkanten i Hafrsfjord i Stavanger kommune. Monumentet er laget av skulptøren Fritz Røed fra Bryne og ble avduket av Kong Olav i 1983. Monumentet består av tre store sverd som er satt ned i svaberget til minne om slaget i Hafrsfjord i 872, som er året da Harald Hårfagre samlet Norge til et rike.

Bilde 1: Sverd i fjell

Bilde 2: Sverd i fjell

Det største sverdet representerer den seirende kongen, mens de to andre symboliserer de tapende småkongene. Sverdene er satt ned i fjellet for at de aldri mer skal brukes, som også gjør sverdene til et symbol på fred. Det største sverdet er 9,2 m høyt og de er laget av bronse. Like ved sverdene ligger Møllebukta, som er en fin badestrand.

Kart:

Bilde 1: Orre strand

Bilde 2: Utsikt fra Hå gamle Prestegård

Hå Gamle Prestegård på Jæren

 

Hå Gamle Prestegard er en tidligere prestegård som er gjort om til et moderne kunst- og kultursenter. Prestegården er fra 1637 og her finner du i dag et galleri med vekslende kunst- og kulturhistoriske utstillinger. I kjelleren i jærhuset er det utstilt funn av rester etter 8 200 år gammel bosetting i området. Langs kyststripen ligger det strandgravfelt fra folkevandringstida. Prestegården har også kafeteria med salg av kunst.

Bilde: Hå Gamle Prestegård

Maten i kafeteriaen er kjempegod og selges til greie priser. Barn trives veldig godt her, siden det er et stort lekerom med masse fine leker. Prestegården ligger like syd for munningen av Hååna, og bare noen hundre meter nord for Obrestad fyr. Når du kjører fra Stavanger og ut hit, kan vi love deg at foto-knipsefingeren får litt trim. For de kunstinteresserte er det et MUST å komme hit. Jæren er så naturskjønt og spesielt, at det nesten er en skam å komme til Rogaland uten å besøke området.

Kart:

Bilde 1: Stavanger Kunstmuseum

Bilde 2: Stavanger Kunstmuseum

For de som er ekstra kunstinteresserte, så ligger Stavanger kunstmuseum 9 minutter med bil fra hotellet. Museumet springer ut av Stavanger kunstforenings faste galleri. Samlingens startet 11. februar 1865. Foreningens hovedmål var å etablere en kunstsamling. Stavanger kunstmuseum ligger ved Mosvannsparken og har ansvar for over 2 600 kunstverk. Den eldste delen av samlingene består blant annet av landets største Lars Hertervig-samling og en stor samling av Kitty Kiellands malerier.

Kart:

 

GOD REISE =)

BESTILL STAVANGER HER

Ser våre unike feriepakker her