Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Toscanas lille perle

Ania Levkowetz
Publisert 22. desember 2017 av Ania Levkowetz

På vei til Siena kjører du gjennom det vakre, bølgende landskapet - som egentlig er en opplevelse i seg selv. Så kommer du Siena, en av Europas vakreste middelalderbyer. Full av historie, tradisjoner og gammelt storhet. Bli med da vel!

Bella Siena i Bella Toscana. Uten tvil en vakker by, som i 1995 ble oppført på UNESCOs liste over verdensarv. Byen opplevde en storhet frem til det katastrofale året 1348, da svartedauen tok mange liv i hele Europa. Senere ble den erobret av Medicis, og mistet mye av sin makt i Toscana. Men Sienas historie begynner nesten 700 år før vår tid, og vi kan fortsatt fine spor av de eldgamle etruskerne som bosatte seg her. Utstillingen om disse finner du i Museo Archeologico Nazionale de Siena.

Les også:

Nydelige Normandie

Eksklusiv ferie i Provence

Piazza del Comp

Det er to steder som trekker mest turister. Piazza del Comp og den nydelige Duomo.  Piazzaen er best kjent på grunn av det berømte Palio hesteveddeløpet som arrangeres to ganger i året; 2. juli og 16. august. Detter er en ganske spektakulær event, hvor riddere er kledd i ulike farger som representerer ulike «contrade» (distrikter).  De sirkler piazza tre ganger i løpet av knappe 90 sekunder. Publikum underholdes med risikable stunts, slik at i mange tilfeller kommer hestene i mål uten sin rytter. Løpet ble for første gang organisert i 1283.

Se våre unike feriepakker her

Katedralen i Siena

Minst like vakker som den i Firenze, bygget i en blanding av gotisk og romansk stil. Legg merke til de fire statuene som står rett foran Piccolomini-kapellet. De ble laget av selveste Michelangelo. Det mangler heller ikke på verdifulle fresker, mosaikker og andre historiske skatter. Så gå inn – og nyt. Rett ved siden av katedralen kan du også finne Museo dell`Opera og Dåpskapellet. Begge stedene tilbyr kunst i verdensklasse.

Overnatting

Dropp hoteller og pensjonater og bo heller på en av de mange idylliske vingårdene rundt Siena.  Mange av dem er gamle, romantiske og fortsatt i drift.

Vi bodde i Castellina in Chianti, en meget koselig liten by. Vingården heter Villa Casalecchi og er veldig gammel. Rommene våre var i den eldste delen av bygningen, fra ca XVI århundre. Stedet produserer fortsatt vin.

Mine anbefalinger
  • Nærmeste flyplass er i Firenze, lei bil og kjør gjennom det fantastiske toskanske landskapet. Når du ankommer Siena, parker bilen på en av de store parkeringsplasser rett utenfor gamlebyen. Jeg anbefaler ikke å kjøre inn i byen, da gatene er meget smale.
  • Besøk antikvitetsbutikker, og finn skatter. Det er også veldig populært å kjøpe mat og ikke minst vin. Se etter Chianti-klassikere som Brunello.
  • Styr unna restauranter på selveste Piazza del Comp. Prisene er gjerne det doble.

Uansett hvor du rusler i Siena så finner du noe du liker. Smale gater, utallige antikviteter, mat- og vinbutikker. Koselige små tavernaer i smugene. Masse historie, arkitektur og opplevelser. Da gjenstår det bare for meg å ønske deg riktig god tur!

Se våre unike feriepakker her