Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Toronto og de spektakulære Niagarafallene

Ania Levkowetz
Publisert 8. juni 2017 av Ania Levkowetz

Bli med på tur til en av Canadas mest fargerike, kosmopolitiske og mangfoldige by, og i samme slengen tar vi en tur til de mektige Niagarafallene!

Vi reiste til Canada med KLM via Amsterdam og fikk prøve deres mellomklasse som ligger i egen kabin. Her tilbys det bedre plass, men med mat som i økonomiklasse. Turen fra Oslo tar ca. 11 timer. Fra flyplassen Pearson Intl, leide vi en bil og satte kursen rett til Niagara som ligger 130 km fra Toronto. Følg The Queen Elizabeth Way (QEW). Den beste tiden for å unngå trafikk er mellom kl. 09.00 og 17.00. Vi ankom byen relativt sent på kvelden og fikk se fallene for første gang, badet i fargerike lys. Ganske imponerende!

Du vil kanskje også like: Luksuriøs fjelltur med SPA i Tatra

Niagara betyr «vannets torden»på indiansk og fossefallet lever opp til navnet! Fallene fører faktisk opptil 5720 kubikkmeter vann pr sekund! Niagara består av tre fosser: American Falls, Bridal Veil og Horseshoe . De er nok ikke de høyeste i verden men med en utrolig bredde uten tvil meget kraftige.

Vi bodde på Marriott hotell, ca. 300m fra kanten til fallene. Resepsjonisten var veldig hyggelig og oppgraderte oss til rommene med utsikt rett over severdigheten, så selv om vi var veldig slitne etter den lange flyturen klarte vi ikke å la være å sitte lenge ved vinduet.

Jeg må dessverre innrømme at jeg ble litt skuffet ved synet av alle hotellene, casinoene og neonlysene på den amerikanske siden. Det gjør opplevelsen alt for kommersiell. Uansett gledet vi oss til å se fallene på dagen. Men da møtte vi på enda en skuffelse. Snøvær og tåke! Vi burde ikke vært så overrasket, vi reiste jo dit i desember. Vi kledde på oss og gikk ned helt til kanten. Da var det på ingen måte skuffende lenger. For en prakt, kraft og skjønnhet! En vegg av vann.

Ved Niagarafallene krysset vi grensen til USA med ett mål i sikte; juleshopping på den nærliggende «Fashion Outlets of Niagara Falls»! Stedet ligger ca. 30 minutter fra grensen og har utrolig mange populære butikker. Etter mange timer med konstant løping mellom butikkene og bilen satte vi kurs mot Toronto.

Nok en gang bodde vi på Marriott i sentrum som ligger på verdens lengste gate. Yonge street strekker seg hele 1900 km fra Toronto Bay til Rainy River! I gamle tider brukte Huron indianere denne ruta som en sti. I dag er gata en severdighet.

Se alle våre unike feriepakker her

En annen berømt severdighet er uten tvil CN Tower. Det er et 554 m. høyt TV-tårn som en gang i tiden var verdens høyeste frittstående bygning. Du kan ta heisen helt til toppen og stå på glassgulvet og se ned – hvis du tør, noe undertegnende ikke gjorde!

Her er mine beste tips i Toronto:

•Er du på det amerikanske kontinentet så må du nesten spise skikkelig amerikansk mat. Jeg anbefaler Charlie`s Burger eller Jacobs & Co Steakhouse. Og for all del ikke glem å smake den helt unike ice wine. Det er en dessertvin laget på druer som fryser rett før høsting. Den er dessverre relativt dyr.
•Vil du oppleve byen på den enkleste måten så tar du turen på hopp-på-hopp-av bussen. Pris: ca. NOK 280.
•Har du barn med deg? Da kan dere besøke Ontario Science Centre, Toronto Zoo eller Ripley’s Aquarium of Canada.
•Elsker du shopping? Besøk Toronto Eaton Centre og hvis du er i byen rett før vinter, sjekk prisen på vinterjakkene. Du kan garantert spare noen tusenlapper. Og hvis det regner kan du shoppe på den gedigne underjordiske handlesenteret PATH. 29 kilometer med butikker og spisesteder under bakken!
•Om du er glad i sport kan du kjøpe billetter til en av hockeykampene i verdensklasse.

Jeg håper at jeg klarte å friste deg til å besøke en av Nord-Amerikas hotteste byer hvor du trygt kan ferdes, og hvor du finner alt.

Reisen bestiller du enkelt på berg-hansen.no, eller du kan sende oss en forespørsel!