Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Topp 3 rundreiser i USA

Hanne Anniken Wæhler
Publisert 7. februar 2014 av Hanne Anniken Wæhler

USA er et hett reisemål – uansett årstid. New York er favoritten når det gjelder langweekend, men hva med lengre ferier? Her får du tips til hva du bør gjøre når du skal til USA.

Reiserådgiver Jane Strande er en av våre USA-eksperter. Det er utallige muligheter til hva du bør se og oppleve når du først er «over there». Her gir hun noen av sine beste anbefalinger.

 

Storfamiliene velger Florida

Det er ikke til å legge skjul på at Florida tiltrekker seg mange ferierende. Her er det sol og varme, og et hav av fornøyelsesparker å velge mellom. Hus leier du for en rimelig penge, og Orlando har det beste utvalget når det gjelder hus for storfamilier. Mange av husene har inntil 6 soverom og privat svømmebasseng – perfekt for å dele med venner eller familie.

Populære fornøyelsesparker:

  • Disney World med Magic Kingdom: En av verdens mest besøkte fornøyelsesparker, som består av områder med ulike tema.
  • John F. Kennedy Space Center: Raketter og verdensrommet på nært hold.
  • Universal Studios: Bygget opp som forskjellige byer i USA.
  • Universal`s Islands of Adventure: Her finner du blant annet hele “verdenen” til Harry Potter.

Etter noen dager i Orlando passer det godt med badeferie. Vestkysten av Florida har flott strender som er lange og brede. Fort Myers Beach er et godt alternativ. Herfra kan du ta dagsturer til Everglades for å oppleve sumpen og alligatorer.

Bilde 1: Disney World

Bilde 2: Key Largo

Key West er et annet yndet reisemål, og bare en biltur på 2,5 timer unna Miami. Skal du hit anbefaler jeg et stopp i Key Largo, hvor du kan bade med delfiner. Det er en fantastisk opplevelse! Når du først er i Florida bør du også legge inn en natt eller to i Miami eller Fort Lauderdale. Velger du Miami, anbefaler jeg Miami Beach – og gjerne hotell nord på stranden for litt roligere atmosfære.

Bilde: Everglades

Bilferie langs vestkysten

Vestkysten av USA har en flott kystlinje og er av den grunn et yndet reisemål for bilferie. Start turen i San Francisco og få med et besøk på Alcatraz. Besøk gjerne nærliggende vingårder i Napa Valley.

 

Bilde: Napa Valley

Når du skal kjøre fra San Francisco til Los Angeles bør du beregne god tid. Hightway 1 er et «must», og det finnes mange fine steder å stoppe underveis. Carmel og Monterey er to hyggelige byer som ligger rundt to timers kjøring fra San Francisco, og vel verdt et stopp. San Luis Obispo har en sjarmerende gammel bydel, og San Simeon med sitt Hearst Castle er også populært. Rundt 30 minutter nord for Santa Barbara finner du Solvang, som er en idyllisk «dansk» by.

Når du kommer frem til Los Angeles bør du dra på kjendisjakt i Hollywood!

Bilde 1: Hollywood

Bilde 2: Bixby Bridge

Det beste av USA på én tur

Las Vegas, Grand Canyon og ranchferie – gjerne i kombinasjon med California. Her får du med deg det meste! Ta deler av denne turen – eller hele for en uforglemmelig opplevelse.

Start turen med noen dager i San Francisco eller Los Angeles. På vei til Las Vegas kan du ta et stopp i «spøkelsesbyen» Calico, som ligger rundt 2 timers kjøring fra Los Angeles. Herfra er det et par timers kjøring før du er i Las Vegas. I Las Vegas bør du bo «på stripa», eller i nærheten. Prisene på hotell her er nokså rimelige i forhold til andre storbyer i USA. Få med deg vannshowet foran Hotel Bellagio en av kveldene – en fantastisk opplevelse!

Bilde 1: Kaktus

Bilde 2: «On the road»

Et par netter holder i Las Vegas, før turen går videre til Grand Canyon og South Rim. På vei hit kommer du også innom legendariske Route 66. South Rim er et godt utgangspunkt for å oppleve Grand Canyon. Her må du få med deg soloppgang eller solnedgang – jeg var der ved førstnevnte, og det var helt magisk!

Når du først er her kan du også ta et besøk i selve nasjonalparken, med eller uten overnatting, leie hester eller ta en tur i helikopter over Grand Canyon!

Sansen for USA? Sjekk ut Villmark, Beverly Hills og Hollywood

Bilde 1: Calico

Bilde 2: Ranch

Etter denne naturopplevelsen går turen videre til Phoenix og Tucson, nærmere bestemt ranchen White Stallion. Her vil både små og store virkelig kose seg! Rideturer, aktiviteter og ikke minst det å bo på en ekte ranch – det er vel noe mange har drømt om.

Hvis du vil avslutte turen her, så kan du fly herfra. En annen mulighet er å kjøre til San Diego, her finner du nemlig en av USAs beste SeaWorld, sett med mine øyne!

Bilde 1: Las Vegas

Bilde 2: Grand Canyon

Janes beste tips for en vellykket ferie i USA:

–       Bestill hotell og leiebil på forhånd, det er dyrere å ta kontakt direkte med hotellene – og det er ikke alltid lett å finne hotellområdene på sparket.

–       Når du har bestilt leiebil før du reiser, så er alt du trenger av forsikringer inkludert. Ikke la deg lure av leiebilselskapene på stedet som prøver å selge deg tilleggsforsikringer.

–       Skal du til fornøyelsesparker får du rimeligere billetter og slipper kø hvis du bestiller på forhånd.

–       Husk ESTA-registrering før du reiser.

Se våre unike feriepakker her

Vil du til USA? Bestill hos Berg-Hansen. Vi hjelper deg gjerne.