Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Tips til deg som drømmer om Maldivene

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 29. oktober 2017 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Det er ikke billig å reise til Maldivene, men det går an å spare mye på å velge riktig hotell. Når man først bruker mye penger på en reise, så er det viktig at det blir perfekt.

MALDIVENE —reise
Sjekk transfer, før du bestiller hotellet

Maldivene er et land med 1192 øyer som ofte ikke er høyere enn to meter på det høyeste, og ligger cirka 650 km sørvest for Sri Lanka. Maldivene består av en gruppe atoller. En atoll er en eller flere koralløyer som helt eller delvis omkranser en grunn lagune. Ordet atoll kommer fra dhivehi (et indoarisk språk snakket i Maldivene) atholhu. Når du skal reise til hotellet ditt, er det viktig at du vet hvordan du skal komme deg dit og hva det faktisk koster.

Kan bli dyrt med transfer

Mange atoller består kun av en resort. Det går altså ikke rutebåter til alle disse privateide hotellene. Noen hoteller er såpass langt unna hovedflyplassen at det må tas sjøfly i stedet for båter. Det koster gjerne rundt 4500 kr tur/retur for en person. Rutefly er billigere, men da må du vente til det går, så lander det på en annen lokal flyplass og så må du hentes med båt til hotellet. Du kan tape en hel dag på denne reisen og husk at du allerede er trøtt etter en lang flytur fra Norge. Hvis du gjør forarbeidet med å sjekke avstander og priser på transfer, så blir dette ikke noe problem. For oss var sjøfly et av høydepunktene på turen.

Spør hotellet før du bestiller

Det er viktig å spørre hotellet om hvordan man kommer seg dit fra flyplassen. Hotellet sender en mail med full forklaring og priser. Selv om et hotell kan virke bra og rimelig, så kan prisen doble seg hvis du er avhengig av sjøfly. Det er viktig å huske før du bestiller hotellet!

 

Vil du bestille drømmeturen til Maldivene allerede i dag? Vi har tilbud nå. Les mer her!

Bilde 1: Sjøfly er en fantastisk opplevelse

Sharialoven

I Maldivene gjelder sharialoven. Det vil si at bikini på stranden og alkohol er ulovlig. Hvis du vil oppleve det ekte Maldivene, så er det de lokale øyene som vil være midt i blinken. På de lokalbebodde øyene, for eksempel Maafushi, Dangheti, Rasdhoo og Felidhoo, så er prisnivået mye lavere enn på de kunstig oppbygde øyene. Her kan du treffe lokale og få autentisk opplevelse av landet. Disse stedene var stengt for turister før i tiden, men nå er det åpent for alle. Her er det fortsatt lite turister, men det er en unik sjanse til å oppleve det ekte Maldivene.

Private resort er unntatt fra loven

På de private resortene får du kjøpt alkohol og du kan ha på deg bikini. Her gjelder ikke de strenge sharia-reglene. Her er bare ren paradis!

Er du ute etter den eksklusive Maldivene-opplevelsen som alle snakker om, med hvit strand, gjennomsiktig vann og paraplydrinker — da skal du styre unna de lokale øyene.

Det kan være mye mygg

Selv om myggen ikke er farlig, så kan du få ubehagelige stikk. De klør, men forsvinner etter en dag. Hvis man er flink til å bruke myggspray (sterk type), så unngår man myggen. Det er lett å glemme å spraye seg, så gjør det til en rutine. Myggen er aktiv tidlig på morgenen, ved solnedgang og når det er mørkt. Ikke alle får problemer med myggen. Det virker som den velger sitt bytte nøye. Er du en av dem som ofte blir stukket, så ta med deg myggspray fra Norge. Kjøper du myggspray (eller solkrem o.l) på øya, så kan det bli dyrere.

Ta med snacks fra Norge!

Disse resortene har enten ingen eller lite konkurranse. Det vil si at mat, snacks og drikke kan ha skyhøye priser. På vårt hotell (Furaveri Island Resort & Spa) kostet et glass vin 6$, som ikke er dyrt til å være Maldivene. Ta aldri med alkohol i kofferten. Det er rett og slett ulovlig. Du kan lese mer om praktisk informasjon, sikkerhet og helse på regjeringen sine sider.

På flyplassen koster vann 8$, så det er lurt å spørre hotellet på forhånd om det er tilgjengelig gratis vann. På noen øyer frarådes det å drikke vann fra springen, men på de fleste atollene er vannet bra. På vårt hotell fikk vi gratis vann og vannet i springen var rent og trygt.

Det er lurt å ha med sjokolade, kjeks, knekkebrød eller lignende, særlig hvis du ikke har all inclusive på hotellet. Spesielt viktig er det hvis du har med barn og ønsker å spare penger. En vanlig kroneis koster rundt 40-50,- kr og en liten tallerken med pommes frittes kan på noen steder koste opptil 100,- kr. Hvis du synes dette er kjipe penger, så ta med snacks fra Norge. Jeg hadde med snacks, men varmen gjorde at jeg ikke ble så sulten likevel.

Bilde 1: Snorkling er et must og enkelt utstyr er som regel gratis å låne

Bilde 2: Dette er reef sharks. De er ikke farlige og jeg fikk til og med badet med en slik.

Husk solfaktor

En ting som alltid er skummelt er å være for mye i solen. Bruk solfaktor og ta pause fra solen ofte. Solstikk kan være svært alvorlig og det er heller ikke gøy å være solbrent. Når man kun har hotell, strand og vann rundt seg, så er man gjerne eksponert for sollys fra morgen til kveld. Et solstikk kan ødelegge hele turen og det kan være vanskelig å komme seg til en lege. Solbrenthet kan også ødelegge turen. Hvis du blir så solbrent at det svir å være i solen og bade i saltvann— da er det ikke særlig moro. Finn deg en parasoll, et palmetre og ha på deg en hatt. Vær nøye og holdt kontroll på hvor mange timer du oppholder deg i direkte sollys. Har du med deg barn, så kjøp UV-badeklær og hatt.

Slapp av!

Maldivene er helt fantastisk. Mange spør om det er verdt å reise dit. For min del var dette den beste fereieturen jeg noensinne har hatt. Grunnen er at sanden er så hvit, vannet er så blankt og atmosfæren er paradisisk. Vi fikk bade med reef-sharks og servicen var upåklagelig. En annen ting var at man ikke har så mye valg når man er der. Man er nødt til å slappe av. Du er på en øde øy!

Hvis du har muligheten til å reise til Maldivene, så bør du absolutt gjøre det. Under teksten kan du laste ned priseksempler på ulike hoteller — blant annet Furaveri Island Resort and Spa, som jeg bodde på. Velger du riktig hotell og planlegger turen skikkelig, så lover jeg en perfekt ferie.

Trenger du hjelp til å skreddersy drømmereisen din, slik at den blir perfekt?

Hos oss i Berg-Hansen er vi gode på å finne de beste flyene, beste hotellene og de beste opplevelsene til lavest mulig pris — tilpasset deg og dine behov. Hos oss trenger du ikke løfte en finger, fordi vi fikser det!

Bestill din drømmereise til Maldivene her!

Eller

Fyll ut skjema og få tre ulike priseksempler på Maldivene helt gratis.