Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Tips for deg som planlegger å besøke Budapest

Rebecca Tärnström
En gjesteblogg skrevet av Rebecca Tärnström

Byen som byr på flotte severdigheter, restauranter i verdensklasse og er tettpakket med historie. Det er mange ting som gjør at Budapest er en fantastisk storby. Her har vi samlet noen tips enten du skal besøke byen sammen med kjæresten, familien, venner eller kolleger.

Ting du må oppleve i Budapest

 

Maten
I Budapest kan du nyte fortreffelig mat til en meget god pris. Byen har nemlig flere Michelin- restauranter. Her kan du faktisk nyte en god 7-retters middag med vinpakke til overkommelig pris. Mange serverer tradisjonell ungarsk mat med en moderne twist.

Det er absolutt også verdt å prøve riktig ungarsk husmannskost, så som Gulasj, Langos og Pörkölt.

 

Severdigheter og historie
Denne byen byr på mange flotte severdigheter og flotte bygninger. Parlamentet er kanskje det som virkelig symboliserer Budapest. Mitt mot Parlamentet har du Slottshøyden med fantastisk utsikt over hele byen. Her oppe kan man vandre rundt i timer, nyte den rolige  atmosfæren samtidig som du egentlig er midt i byen.

Les også: Opplev Budapest på to dager!

Ruinbarer
Disse barene er virkelig noe som kjennetegner byen og som blitt veldig populære de siste årene. Disse barene er egentlig rivningsobjekt som noen kreative mennesker har klart å gjøre noe kult utav. Disse for du bare ikke misse når du besøker byen!

Les også våre 5 anbefalte storbyer i høst

Termiske bad og Spa
Byen har ved flere ganger blitt utnevnt til Europas spahovedstad, og det med all rett. Byen har over 100 ulike varme kilder. Et eller flere besøk her er en opplevelse og du kan unne deg gode og billige spa & massage behandlinger! De to største badene er Gellert- och Szechenyibadene. Det er fort gjort å miste tiden og du bruker lett flere timer her.

Visste du at?
  • I Budapest kan du unna deg litt ekstra og bo på et av de mange flotte hotellene uten å måtte bruke hele reisekassen?
  • Budapest er en vakker by å vandre rundt i, men også enkelt å ta seg rundt med kollektivtrafikk i form av buss, trikk og t-bane?

 

Les også:

Opplev Budapest på to dager!

Se alle våre unike feriepakker her

Slik kommer du deg til Budapest

Fra Oslo flyr du direkte til Budapest med Norwegian.

Eksempel på t/r reise:
Utreise lørdag klokken 09.00 og lander 11.30 i Budapest.
Retur tirsdag klokken 21.30 og lander i Oslo klokken 23.55.

Flyturen tar kun 2 timer og 20 minutter,  og de rimelige flyprisene gjør at du får maks ut av dagene dine.  Fra flyplassen inn til byen er det enkelt å ta seg med kollektivtrafikk eller taxi for en rimelig penge!

Budapest er en av våre sommerfavoritter! 🙂