Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Thon Hotel VS Radisson Blu Atlantic!

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 21. juni 2018 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Synes du det er vanskelig å velge hotell? Vi sammenligner to av våre anbefalte hoteller i Stavanger, slik at det blir enklere for deg å velge det beste.

Bilde 1: Thon Hotel Stavanger

Bilde 2: Radisson Blu Atlantic

Valgets kvaler

 

Både Thon og Radisson i Stavanger scorer høyt på anmeldelser og er anbefalte hoteller i Berg-Hansen. Thon ligger på første plass på TripAdvisor, men Radisson klatrer stadig opp, fordi det har skjedd store endringer her. Radisson er nyoppusset og det er en helt annen opplevelse å komme hit nå, enn før faceliftet. Vi har prøvd begge hotellene med kun en måneds mellomrom, og håper at denne bloggen kan gjøre det litt enklere for deg å vite hvilket av hotellene du bør velge.

Les også:

Reis miljøvennlig til oljebyen Stavanger

Bo på verdens beste hotell i Bratislava

Berith og Wenche testar Thon hotels i Bergen

 

Bilde 1: Thon Hotel Stavanger

Bilde 2: Thon Hotel Stavanger

Thon Hotel Stavanger

 

Beliggenhet

Thon Hotell ligger i Klubbgaten, rett ved Arkaden shoppingsenter og midt i handleområdene. De trange koselige gatene åler seg rundt i øst og vest rundt hotellet. Her er det kort avstand til bryggen og massevis av flotte steder å spise. Hotellet har ikke den fenomenale utsikten som Radisson, siden det ligger midt i smørøyet, men i loungen (hvor det serveres kveldsmat), har du grønne trær rett utenfor som nesten gir følelsen av å være i en skog. Det er veldig kult!

Lokaler

Hotellet er ikke stort og rommene er også ganske små. Liker du det litt rolig og ikke så massivt, så er disse små intime rommene midt i blinken. Ikke alle liker store hoteller hvor det vrimler av ekstra mye mennesker når hotellet er fullt. Det som gjør at dette hotellet virkelig skiller seg ut, er at selv om ting ikke er stort, så er det helt fantastisk innredet. Fløyel, farger, gull og silkestoffer er noe av det interiøret har å by på. Ting matcher og gir en helt spesiell følelse. Her har de tenkt på alt fra planter til plassering av gjenstander. Hotellet har 147 rom, så det er 47 rom for mye til å kalle det et Boutique-hotell. Hotellet har definivt mye til felles med et Boutique-hotell, på grunn av størrelsen og servicen. Mer om service i neste punkt!

Hvilket hotell ville du ha valgt? Bli med i vår konkurranse og vinn en helg på dette hotellet (frist 25. juni)!

Bilde: Thon Hotel Stavanger

Service

Her skiller hotellet seg også ut. Det lille ekstra var alltid der, uansett hvem av de ansatte jeg snakket med. Ved innsjekk fikk jeg et ekstra smil, tilbud om gratis Imsdal-vann og god informasjon om hotellets fasiliteter. På kvelden spiste jeg varm kveldsmat, frukt og nøtter i loungen. Da kom en servitør og spurte om hun skulle hente en kaffe til meg og passet hele tiden på å rydde når jeg var ferdig med noe. De ansatte var svært vennlige og hjelpsomme. Ved frokost skjedde det samme. Jeg hadde glemt å hente meg drikke og ble tilbudt juice, vann og kaffe. De kom med det jeg ba om. Jeg ba også om glutenfritt brød, og da hentet kokken fire (!) forskjellige brød og kuttet opp. Han presenterte alle brødene for meg og de var alle hjemmelaget. Jeg ble faktisk imponert. Mer om maten kommer i punktet lenger ned.

Rom

Rommene er ikke verdens største, men absolutt store nok. Sengene er veldig gode og flere nettsider kaller sengene på hotellet «eksklusive». Sengepleddet hadde kinesisk mønster og fløyelskant. Det er faktisk ikke så ofte jeg opplever slike detaljer på hoteller. Detaljene er superfine og jeg ble også litt imponert over dusjen, som i og for seg var liten (jeg foretrekker badekar), men som hadde runde kanter i hjørnet og sorte fliser. Det var rett og slett lagt litt designer-sjel også her. Små delikate detaljer kan løfte selv de kjedeligste små rom, noe som definitivt har blitt gjort her. Minibaren var litt kjedelig og dyr, så jeg gikk ned i resepsjonen og hentet meg et glass vin til 92,- kr, i stedet for å betale 255,- kr for vin fra mini-baren. Andre gøye ting var en fjernkontroll som fungerte som en trådløs mus på Smart-TV og et Bose-anlegg. Igjen — her har de ikke spart på de fineste detaljene.

Bilde 1: Thon Hotel Stavanger

Bilde 2: Thon Hotel Stavanger

 

Renslighet

Jeg bodde her kun en natt, så jeg fikk dessverre ikke oppleve hvordan det ble ryddet på rommet i etterkant. Alt jeg kan si er at alt var rent og pent. Ingenting å klage på!

Frokost

Tilbake til frokosten som jeg allerede har fortalt litt om. Som sagt var servicen upåklagelig, men i tillegg til det så var utvalget HELT imponerende og jeg lurer på om dette kan være den beste hotellfrokosten jeg har opplevd. Dette sier jeg som har spist utallige frokoster på hoteller i verdensklasse. Jeg er en krevende gjest, fordi jeg ønsker laktosefri mat og helst også glutenfri mat. Magen min er ganske urolig, så jeg er nøye med hva jeg spiser. I tillegg til laktose og gluten foretrekker jeg økologisk og sunn mat. Gjerne produkter uten soya og uten tilsatt sukker. På Thon Hotell fikk jeg alt jeg kunne ønske meg. Det var ikke bare en variant av et produkt, men gjerne fem eller sju! For glutenallergikere finnes det Oreo-kaker, massevis av kjeks, forskjellige hjemmelagde brød, ulike knekkebrød og mye mye mer. Mannen min har cøliaki, og det var nesten trist at han ikke fikk oppleve dette! Det første jeg la merke til da jeg kom inn i frokostsalen var en mann som stekte vafler. Det så godt ut, men jeg med min mage kunne ikke tenke for mye på det. Til min overraskelse var det glutenfri vaffel-stasjon på andre siden, så jeg fikk spise vaffel likevel. Gjett om jeg var fornøyd!

Bilde: Thon Hotel Stavanger

Mat

Maten på Thon Hotell er svært god! Her er det stort utvalg, mye hjemmelaget og spesiallaget. På kvelden kan du kose deg med kveldsmat, som serverer både kald og varm mat samt frukt og nøtter. Det er kaffemaskin med kakao, varm melk og alt du kan tenke deg av varme drikker. Kveldsmaten varer til 21:00 og for å få vin eller øl etter stengetid, må du til baren er i resepsjonen.

Fasiliteter

Hotellet har et flott treningsrom med både tunge og lette vekter. Det er flere tredemøller og nok utstyr til å få en fullverdig treningsøkt. Gulvet er mykt, så det slipper å buldre i hele rommet når du slipper tunge vekter et par cm over gulvet. For dem som løfter tungt, er dette veldig fint!

På rommet fant jeg slippers og badekåpe, så jeg begynte å lure på om det var SPA her uten at jeg visste det. Det er det dessverre ikke, men hvis du er en badenymfe, så er det kanskje bedre å velge Radisson Blu Atlantic?

 

 

Bilde 1: Radisson Blu Atlantic

Bilde 2: Radisson Blu Atlantic

Radisson Blu Atlantic

Beliggenhet

Radisson Blu Atlantic ligger rett ved Breidavatnet. Hotellet har god høyde og mange etasjer, som gjør at du får fantastisk utsikt over Stavanger. Hotellet er et ærverdig hotell som ble åpnet i 1952. Det ble bygget av skipsreder Bergesen, fordi skipsrederne og fabrikkeierne trengte et fint hotell til å ta i mot fine gjester. Mange mener at dette er hotellet med stor H i Stavanger og det ble endelig pusset opp nylig, noe som virkelig var på tide. Resultatet er meget bra! Det er kort avstand til shopping, bryggen og Stavanger Domkirke. Kirken er fra første halvdel av 1100-tallet og er det eldste stående domkirkebygget som finnes i Norge.

 

Lokaler

Lokalene er store og flotte på Atlantic. Her er det mulighet for stor stas både som brudepar, konfirmant, kursholder og bursdagsbarn. Interiøret har fått et kraftig løft og fremstår som moderne, trendy og eksklusivt. Den store lobbyen består av kraftig treverk med stilig design og lange bord med designer-bøker og kule lamper over hodet. Taket er veldig høyt og gir wow-opplevelse. Når du kommer ut av heisen i hver etasje, finner du stoler til å sette deg i og nyte den fantastiske utsikten gjennom de gigantiske vinduene. Hotellet er rett og slett råflott!

Bilde 1: Radisson Blu Atlantic

Bilde 2: Radisson Blu Atlantic

Service

Servicen er god på Atlantic. Den er nok ikke like personlig som på Thon, men i resepsjonen var de behjelpelige og ved frokosten var servitørene hyggelige. Her scorer  Thon bedre enn Radisson, siden Thon hadde det lille ekstra på personlig service. Det virket som servitørene stresset litt mer enn på Thon, så man kunne av og til føle seg litt til bry. Likevel, alt i alt er det ingenting å sette fingeren på når det gjelder servicen på Atlantic. Her bodde jeg i fire netter, så jeg fikk litt varierte opplevelser avhengig av hvem som jobbet. Noen var hyggeligere enn andre, men ingen skuffet meg. På Thon følte jeg mer at jeg ble sett og fikk ekstra personlig service. Er personlig service viktig for deg, så kan Thon kanskje være det riktige valget.

Rom

Rommene på Atlantic er store og flotte. Husk å spørre om rom med utsikt litt høyt oppe. Det fikk jeg og det var rett og slett digg! Rommene er flotte med lekre møbler. Trendy og kult! Fargene er fine, sengene er gode, TV-skjermen var stor og rommene hadde til og med god takhøyde. Det gjorde at det ble ekstra luftig og føltes enda større. Er du glad i store rom, så vil nok Radisson være et bedre valg enn Thon.

Bilde 1: Radisson Blu Atlantic

Bilde 2: Radisson Blu Atlantic

Renslighet

Radisson leier inn sine renholdere og her var det kanskje litt nedtur. Det var ganske støvete under gardinene og jeg fant gjenglemte ting under skapet (en krem). Teppet ved inngangen var ikke blitt støvsugd heller. Vi klaget i resepsjonen og de lovet at renholderne skulle ta en ekstra tur. Det hadde ikke skjedd noen endringer da vi kom til rommet igjen på kvelden. Søppelposene hadde heller ikke blitt tømt, noe som er litt kjipt siden vi reiste med barn på to år som bruker bleier. Da de spurte oss i resepjonen om alt så fint ut nå, så ble de overrasket over at ingen hadde gjort noe der. Men etter dette ble rommet vasket ordentlig. Her er det forbedringspotensial, men jeg har nok også vært uheldig. Dette har ikke vært et problem for andre jeg har snakket med, som har bodd her.

 

Frokost

Frokosten på Radisson har meget godt utvalg og er allergivennlig også. Jeg gledet meg til frokost hver morgen, fordi det var både bredt utvalg, velsmakende og hyggelig stemning. Noen av morgenene var mer hektiske enn andre, så hvis du liker fred og ro, lønner det seg å stå opp tidlig. Hvis det står på frokosten, så er det veldig bra på begge hotellene, men Thon er hakket bedre på grunn av enda bedre utvalg og ekstra god service hvor servitørene ser hva du mangler.

Bilde 1: Radisson Blu Atlantic

Bilde 2: Radisson Blu Atlantic

Mat

Maten på Atlantic er veldig god. Restauranten er knallfin og kjent som et bra spisested i Stavanger (FireLake). På Thon er ikke restauranten åpen så lenge, mens på FireLake er det også bar. Har du behov for et hotell hvor du kan sitte sent på kvelden og ta en matbit og noen glass rødvin med stemningsfull musikk, så vil du trives bedre på Atlantic enn på Thon.

Fasiliteter

Her har Atlantic mye å by på — med utsikt! Fantastisk treningsrom med utsikt, nydelig badstue, som også har utsikt samt utendørs boblebad på takterassen med panoramautsikt over hele byen. Det beste med boblebadet er at man bestiller tid, slik at man har det helt for seg selv og det er helt gratis! Du kan også bestille SPA-tjenester. Jeg hadde med barn, så jeg fikk også besøke det store bassenget på hotell Radisson Blu Royal over gata uten ekstra kostnad. Det er ikke alltid dette er gratis, men hvis du spør i resepsjonen kan du eventuelt få en rabattert pris.

Er du glad i SPA og elsker boblebad og fantastisk utsikt — da er det helt klart Radisson Blu Atlantic du bør velge!

Bilde 1: Radisson Blu Atlantic

Bilde 2: Thon Hotel Stavanger

Begge hotellene er fantastiske!

 

Begge hotellene er verdt både tiden og pengene, men det spørs jo selvsagt på hva du har mest lyst til å legge tiden og pengene i. Begge hotellene passer forretningsreisende, men reiser du med barn, så vil nok Radisson være et bedre valg. Er du opptatt av det lille ekstra og vil oppleve en frokost og service som er vanskelig å finne maken til, så vil Thon være helt perfekt!

Vi håper du har fått en litt bedre oversikt over hotellene ved hjelp av denne bloggen, slik at du vet hva du skal velge hvis det står mellom disse to hotellene.

HVILKET HOTELL VILLE DU HA VALGT?

Bli med i vår konkurranse og vinn en helg i Stavanger =) (frist25. juni)

eller

Bestill Stavanger her

God reise!