Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Legg firmaturen til San Sebastian

Elisabeth Carina Syversen
Publisert 16. mars 2018 av Elisabeth Carina Syversen

Det er umulig å ikke bli hodestups forelsket i San Sebastian. En liten by, men så mye å se, spise og oppdage. Den sjarmerende byen nord i Spania er kåret til 5. beste turistdestinasjon i verden av Code Nast Traveller. Dette er byen for livsnytere og gastronomiske sjeler - og perfekt for grupper!

Bilde 1: Bilde: Cecile Mannhart

Bilde 2: Bilde: Cecile Mannhart

San Sebastian ligger ikke langt fra Spanias grense mot Frankrike, har 180 000 innbyggere, og er regnet for å være den mest kosmopolitiske baskiske byen. San Sebastian er det spanske navnet men man hører også ofte de baskiske variantene: Donosti eller Donostia. Dette er en destinasjon som passer perfekt for grupper på mellom 30-50 deltakere.

Vi har laget en ferdig pakke på en firmatur, med et kulinarisk gjennomgangstema:

Dette er inkludert i pakken:

 • Fly tur/retur med KLM fra Oslo til Bilbao
 • Buss fra Bilbao til San Sebastian og hotellet
 • Overnatting på Hotel Londres Y De Inglaterra eller Hotel Astoria
 • Middag på Akelare – Restaurant med 3 Michelin stjerner
 • Middag på Restaurant Ni Neu
 • Middag på gastronomisk klubb – Txoko
 • Txakoli smaking

Pris per person i delt dobbeltrom – 3 netter: NOK 13.495, -*

*Med forbehold om ledig kapasitet

Send oss en forespørsel på firmatur til San Sebastian

 

Matelskerens mekka

 

Mat er kultur i Baskerland. Er du opptatt av gastronomi eller rett og slett bare liker å nyte et godt måltid? Da er San Sebastian et «must». Denne lille byen kan vise til verdens beste restauranter med hele 16 Michelin stjerner. Fantastiske pintxos og musserende Txakoli er obligatorisk å smake på når du er i San Sebastian.

Få nærkontakt med filmstjernene

 

I september hvert år går filmfestivalen i San Sebastian av stabelen, og byen tiltrekker seg kjente ansikter og filmstjerner over hele verden. Ellers i året er det fortsatt yrende folkeliv med spennende handlegater og lange flotte strandpromenader.

Bilde 1: Bilde: Hilde Karlsen

Bilde 2: Bilde: Hilde Karlsen

Strandliv midt i byen

 

San Sebastian ble under slutten på 1800- tallet en populær badeby under de spanske sommermånedene, da de vakre strendene ved Biskaia bader i det sydeuropeiske sollyset, men uten den trykkende varmen som Middelhavskysten gir i juli og august.

Med sine tre strender midt i byen, Cocha for strandløver, Zurriola for surfere og Ondarreta for deg som vil slappe av i litt roligere omgivelser, finner du en strand som passer alle ønsker og behov.

Perfekt for grupper - dette er inkludert i pakken

 

Skal du arrangere en firmatur eller vennetur er San Sebastian en perfekt destinasjon. Har du også matglade venner eller kolleger med i gruppen – ja da er all tvil feid av banen. San Sebastian er stedet for dere!

Vi har skreddersydd en ferdig firmatur/vennetur som inkluderer følgende:

 • Fly t/r Oslo-Bilbao (vi kan også ordne flybilletter fra andre steder i Norge)

 

 • Busstransfer til/fra flyplass og San Sebastian/hotellet

 

 • Hotellovernatting i enkelt/dobbeltrom. Du kan velge mellom to fantastiske hoteller:
  • Hotel Londres Y De Inglaterra. Det mest kjente hotellet i byen, og er en praktfull bygning fra 1800-tallet. Ligger kun 5 minutters gange fra gamlebyen. Hotellet har 4 stjerner og rommene er klassisk innredet med detaljer fra Belle Epoque tiden.
  • Hotel Astoria. San Sebastian er kjent for sin årlige filmfestival og alle detaljer på hotellet har film som tema. Hvert rom er innredet som et filmkonspet, og hvilken filmstjerne som venter på deg finner du ut så fort du går inn på rommet. Hotellet ligger 20 minutters gange fra sentrum.

 

 • Txakoli smaking. Du kan ikke ha vært i San Sebastian uten å ha prøvd Txakoli. Hvitvinen produseres i Baskerland og er en selvskreven gjest sammen med pinxos. Vinen serveres normalt sett på en spesiell måte ovenfra og ned i glasset, som man får se under besøket. Denne vingården ligger i Zarautz og er godt kjent i området. Familien har produsert Txakoli i fire generasjoner. Vingården ligger i et privilegert område med mye sollys noe som gir druene en helt spesiell smak og kvalitet.

 

 • Middag i en gastronomisk klubb, Txoko– En Txoko er en typisk baskisk lukket gastronomisk klubb hvor folk kommer sammen for å lage mat, eksperimentere med nye måter å lage mat på, og selvfølgelig spise maten i felleskap. De mest tradisjonelle klubbene er kun åpne for mannlige medlemmer.
  I dag har dette endret seg slik at noen av klubbene også er åpne for kvinner, men de har fremdeles ikke tilgang til kjøkkenet. Denne klubben ligger i gamlebyen av San Sebastian og er ikke godt synlig for forbipasserende. Her får dere servert god mat og drikke samtidig som en lokal guide vil fortelle mer om hvordan denne tradisjonen oppsto og hvorfor den har vært så viktig for baskernes matkultur. Middagene i det gastronomiske samfunnet er basert på pintxos og lokale viner.

 

 • Middag på Akelare restaurant med 3 Michelin stjerner. Denne restauranten drives av den kjente mesterkokken Pedro Subijana. Restauranten har flott utsikt over Biscayabukten og har blitt et samlingssted for den internasjonale eliten.

 

 • Middag på Restaurant Ni Neu. Dette er en velkjent restaurant i San Sebastian, og er stedet for å oppleve gastronomisk oppfinnsomhet kombinert med ferske råvarer til gode priser, i moderne og flotte lokaler.

 

Pris per person i delt dobbeltrom – 3 netter: NOK 13.495, –

Send oss en uforpliktende forespørsel

 

Har du ansvar for store grupper, men er uten fast avtale med reisebyrå?

 

Det er mange ting å passe på når du skal ut på reise. Ansvaret er stort og det er lett å gjøre feil, som kan koste arbeidsplassen din mye penger. Her kan du laste ned en mini-guide om hvorfor det lønner seg å bruke Berg-Hansen. Fyll ut epost og få tilgang til guiden (det er gratis).