Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Opplev Budapest på to dager!

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 4. april 2018 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Det beste med Budapest? En lang liste! Fantastisk arkitektur, masse historie, god mat, lave priser, shopping, uteliv og mye mer.

Bilde 1: St.Stephen`s Basilica

Bilde 2: Budapest Eye og til høyre St.Stephen`s Basilica

Dag 1 ) St.Stephen`s Basilica og parlamentbygningen

 

Dette er en av de største attraksjonene i Budapest, som ligger svært sentralt. Basilikaen er romersk-katolsk og oppkalt til ære for Stephen, den første kongen i Ungarn (975-1038). Det var den sjette største kirkebygningen i Ungarn før 1920. I dag er det den tredje største kirkebygningen i dagens Ungarn.

12 minutters gange fra St. Stephen´s Basilica ligger Ungarns parlamentbygning. Dette er et kjent landemerke i Ungarn og et populært turistmål i Budapest. Parlamentet ligger i Lajos Kossuth Square, på bredden av Donau. Det er den største bygningen i Ungarn og fortsatt den høyeste bygningen i Budapest.

Bilde 1: Parlamentbygningen

Dag 2) Shopping og Budapest Castle Hill Funicular

 

Shopping er et must i Budapest. Det er billig å både shoppe og sitte på restaurant. Du kan få en god middag til under 100,- kr og øl til 12,- kr. Det er mye fine håndlagde skinnsko man kan kjøpe og billige klær av god kvalitet. Skal du shoppe luksusvarer, besøker du gaten Andrássy. For andre merkevarer er Deák Ferenc Square det rette stedet å dra. Her er det også et koselig marked med deilig mat og suvenirer. I juletider er det selvsagt forvandlet til et nydelig julemarked.

 

Bilde 1: Deák Ferenc

Før solen går ned bør turen gå videre til Budapest Castle Hill Funicular (Budavári Sikló). Dette er en togbane som ble åpnet 2. mars 1870 og har vært i kommunalt eierskap siden 1920. Det ble ødelagt i 2. verdenskrig og gjenåpnet 4. juni 1986. Utsikten fra slottet er ubeskrivelig vakker og når man kikker utover, så skjønner man hvor kolossal Budapest faktisk er.

Bilde 1: Budapest Castle Hill

Hvor bør du bo?

 

Nå har du fått noen fine tips om hvordan du kan oppleve Budapest på kun to dager. Det går billige direktefly fra Oslo og du trenger kun to netter på hotell for å få masse ut av denne nydelige byen. Pass på at flyet har gode tider, slik at du ikke mister mye tid. Du sparer også mye tid på å velge et sentralt hotell. Vi kan anbefale 5-sjerners hotellet Kempinski Corvinus. Det ligger kort vei fra parlamentet, St.Stephen`s Basilica og rett ved siden av shoppinggatene rundt Deák Ferenc Square. Hotellet har utsikt blant annet mot Budapest Eye og St.Stephen`s Basilica. Det er et nydelig hotell med spa, treningssenter og meget god frokost.

Bestill hos Berg-Hansen

Du kan bestille fly og hotell gjennom oss. Vi fikser selvsagt også privat transport fra flyplassen til hotellet.

Denne turen kan kombineres med Tatrafjellene eller verdens beste hotell i Bratislava.

Kontakt oss på reise@berg-hansen.no og vi fikser det du vil =)