Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Reis billig, rått og kult — KuKu-camping på Island!

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 28. juni 2018 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Har du drømt om å reise til Island? På fire dager får du oppleve Reykjavik, Þingvellir, Geysir, Gullfoss, Seljalandsfoss, Dyrhólaey, Reynisdrangar og Jökulsárlón. Se de fantastiske bildene og la deg forføre av vakker natur med Kuku-campers! En opplevelse du aldri vil glemme.

Bilde 1: Utsikt fra Dyrhólaey ut mot Reynisdrangar.

Bilde 2: Utsikt fra Reynisfjara til Dyrhólaey

Dette er inkludert:

 

  • Fly tur/retur Oslo-Reykjavik med Icelandair
  • 1 x 23 kg bagasje
  • 4 dager leie av KuKu Camper bil
  • CDW forsikring
  • Veiassistanse
  • Ekstra sjåfør
  • Shuttlebuss til KuKu campers
  • Express-levering av KuKu camper på Keflavik (flyplass)

Pris: Fra kun 5600,- per person. Prisen gjelder dersom man deler bil med en ledsager (to personer per bil). Husk at den ene ledsageren må ha førerkort klasse B. Prisen gjelder når to reiser sammen og priseksempelet gjelder for 20. september – 23. september 2018. Du kan selvsagt velge andre datoer.

Bestill her

Kart over hele reiseruten i sin helhet:

Bilde 1: Rekjavik sett fra Hallgrimskirken

Bilde 2: Geysir

Dag 1 — REYKJAVIK

 

Flyet lander 15:25 og du blir hentet av KuKu-Campers på flyplassen. Når bilen er hentet går turen til Reykjavik. I Reykjavik bør man få med seg Hallgrimskirken. Her kan du nemlig gå opp til toppen og få utsikt over alle de vakre fargesprakende husene (kirken er åpen til 20:30 i september). Vi anbefaler også å spise på en fiskerestaurant eller ta en burger. Da kan vi anbefale:

For deg som vil ha en skikkelig vikingburger anbefaler vi:

Å spise i Reykjavik er litt dyrere enn i Norge. Da er det fint å besøke Bónus eller Krónan. Mange av disse matvarebutikkene tilbyr ferdigretter i disken. De har godt utvalg i matvarebutikkene på Island. Hvis du vil ha det billig-billig midt i sentrum, så anbefaler vi deg å besøke Bonus Reykjavik. Denne ligger kun fem minutter fra Grillmarkaðurinn. En annen mulighet er å besøke den berømte pølseboden Bæjarins Beztu Pylsur. Her har også Bill Clinton og vokalisten James Hetfield fra Metallica spist. Adressen er Tryggvagata 1.

Shopping

I Reykjavik er det mange søte butikker som selger suvenirer, strikket tøy fra Island, kunst, moteklær og antikviteter. Vi anbefaler shoppinggatene Laugavegur og Skólavörðustígur

Du vil også finne Røde Kors-butikker, som er som Fretex hos oss. Her har jeg selv funnet ekte varer fra Gucci, Bally og Hermés. Absolutt verdt å ta en runde hvis du går forbi en slik butikk.

Kart, Røde Kors i Laugavegur (Rauði krossinn)

Harpa

Ellers er det verdt å besøke Harpa, som er et konsert- og operahus som ligger rett ved sjøen. Bygget ble åpnet i mai 2011 og er tegnet av det danske arkitektkontoret Henning Larsen Architects, i samarbeid med kunstneren Olafur Eliasson. Eliasson tegnet den karakteristiske fasaden i stål og glass.

 

Bilde 1: Harpa

Bilde 2: Harpa

Her kan du se hvordan Harpa ble laget =)

Overnatting — Þingvellir Nasjonalpark

 

På kvelden kjøres det videre til campingplass på Þingvellir Nasjonalpark for overnatting. Her kan KuKu-camperen parkeres og campingplassen tilbyr bad og wc. Overnatting med fasiliteter koster rundt 160,- kr per person. Må bookes på egenhånd, så ta kontakt med campingstedet.

Hva er en KuKu-camper?

 

En KuKu-camper er en bil, som kan forvandles til et lite kjøkken og et soverom. Husk å ta med en varm sovepose. Dette er en fantastisk måte å reise på. Island har en meget god camping-kultur. Det betyr at du finner campingplasser over hele Island, hvor du kan parkere for en billig penge og også få tilgang til dusj og toalett. Noen campingplasser tilbyr også varme kilder, frokost og badekar. Under bildene kan du se en video med hvordan det er å reise i en KuKu-camper.

Dag 2 - The Golden Circle

 

Den gyldne sirkelen (Gullni hringurinn) er en populær turistrute på sør-Island. De tre primære stoppene på ruten er Þingvellir nasjonalpark, Gullfoss og et geotermisk område i Haukadalur, som inneholder geysirene Geysir og Strokkur. Selv om Geysir har vært mest sovende i mange år, fortsetter Strokkur hvert 5-10 minutt å spytte ut varme kilder.

Þingvellir nasjonalpark

Þingvellir nasjonalpark eller Tingvalla,  er en slette i en dal og regnes som en del av verdsarven. Stedet ligger ved den største innsjøen på Island, Þingvallavatn. Þingvellir skal være stedet der islendingene holdt sitt første landsting omkring år 930. Det islandske parlamentet Alltinget (Alþingi) har sin historie helt tilbake til Alltinget fra norrøn tid (norrønt Alþing). Tinget fungerte også som en domstol.

Utover sin historiske verdi er Þingvalla kjent for sitt geologiske landskap. Tingstaden er omringet av bratte vegger av stein og vulkansk lava, som står igjen fra den tiden Thingvallavatn oppstod gjennom en sprekk mellom kontinentene for tusenvis år siden. I området er det mange jordskjelv.

Området ble erklært som nasjonalpark i 1928 og står på UNESCOS liste over verdensarv siden 2004.

 

 

Bilde 1: Gullfoss

Bilde 2: Þingvellir

Overnatting — Selfoss

 

På kvelden kjøres det videre til campingplassen Selfoss camping på vei (30 minutters kjøring fra Þingvellir) for overnatting. Her kan Kuku-camperen parkeres og campingplassen tilbyr bad og wc. Overnatting med fasiliteter koster rundt 160,- kr per person. Må bookes på egenhånd, så ta kontakt med campingstedet.

Dag 3 — Seljalandsfoss, Dyrhólaey, Reynisdrangar og Jökulsárlón

 

Tidlig om morgenen går turen til Seljalandsfoss, som er en av de mest kjente fossene på Island. Reisen tar 53 minutter fra Selfoss Camping. Seljalandsfoss er utrolig vakker og du kan oppholde deg bak den. Seljalandsfoss ligger mellom Selfoss og Skogafoss. Fossen er en del av elva Seljalandsá og har et fall på 60 meter. Seljalandsfoss består faktisk av smeltet vann fra den berømte øya Eyjafjallajokull-vulkanen. Pass på at du ikke glemmer kameraet ditt og vær oppmerksom på at det kan bli vått.

Etter en time eller flere her, går turen videre til Dyrhólaey. Reisen tar 49 minutter.

Bilde 1: Seljalandsfoss

Bilde 2: Seljalandsfoss

Dyrhólaey

 

Dyrhólaey er en vakker halvøy (landets sørligste odde) på sørkysten av Island og er ca. 120 meter høy. Den består for det meste av vulkansk tuff. Det er mye sjøfugl rundt øya og i sommerhalvåret hekker det mye lundefugl i berget. Dyrhólaey ligger et steinkast fra Vík í Mýrdal, som er verdt å beøske. Dette er en liten by hvor det er fint å spise eller handle suvenirer. Fra toppen av øya kan du se den store isbreen Mýrdalsjökull i nord. I øst ser du lavasøylene Reynisdrangar og i vest hele kystlinjen mot Selfoss.

 

Reynisdrangar og Black Beach

 

Reynisdrangar kan du se fra Dyrhólaey. De ligger 25 minutter fra hverandre med bil. Utsikten er helt fantastisk. Bildene du tar her kan fort bli de vakreste du har tatt. Landskapet består av sjøstabler og en svart sandstrand som i 1991 ble rangert som en av de ti vakreste ikke-tropiske strendene i verden. En legende sier at stablene stammer fra at to troll som dro et tremastet skip i land uten hell. Da dagslyset ble brutt, ble trollene til nåler av stein. Moderne legender forteller også historien om en mann som fant sin kone frossen og tatt av de to trollene om natten. Mannen fikk trollene til å sverge på å aldri drepe noen igjen. Hans kone var kjærligheten i hans liv. Hennes frie ånd hadde mannen ikke klart å gi et hjem til, så hun fant skjebnen sin ute blant trollene, bergene og havet i Reynisfjara.

Bilde 1: Reynisdrangar kan du se fra Dyrhólaey

Bilde 2: Reynisdrangar fra Dyrhólaey

Jökulsárlón

 

Helt til slutt er det tid for en stor opplevelse (2 timer og 37 minutter fra Reynisdrangar). Jökulsárlón er den største og mest kjente bresjøen på Island. Den ligger ved sørenden av isbreen Vatnajökull mellom Skaftafell nasjonalpark og Höfn. Sjøen oppstod i 1934 og vokste fra 7,9 km² i 1975 til minst 18 km² i dag. Dette skjedde på grunn av kraftig smelting av isbreen. Med en dybde på rundt 200 meter, er Jökulsárlón nå sannsynligvis den nest dypeste innsjøen på Island. Jökulsárlón ligger helt ved kysten. Erosjon fra isbreen og elven, som renner ut fra innsjøen vil trolig gjøre bresjøen om til en fjord en gang i fremtiden. Det er planer om å hindre dette i å skje, siden den eneste veien i området går over et smalt eide mellom Jökulsárlón og havet (se bildet).

Bilde 1: Jökulsárlón

Bilde 2: Havet ved Jökulsárlón

Overnatting

 

På kvelden kjøres det videre til campingplassen Skaftafell (50 minutters kjøring fra Jökulsárlón) for overnatting. Her kan Kuku-camperen parkeres og campingplassen tilbyr bad og wc. Overnatting med fasiliteter koster rundt 160,- kr per person. Må bookes på egenhånd, så ta kontakt med campingstedet.

Hjem til Norge

 

På morgenen kjører dere rake og vakre veien til Keflavik. Beregn god tid. Flyet går klokken 16:25. Dere bør være på flyplassen klokken 14:30 og det tar 4 timer og 31 minutter å kjøre fra Skaftafell. Det vil si at med spisestopp på veien, bør man regne med å starte kjøringen rundt klokkken 08:00.

Det går også an å forlenge reisen en dag (eller flere), dersom man ønsker en ekstra natt på Selfoss-camping på vei hjem. Ta kontakt med oss, så forlenger vi reisen eller finner andre datoer =) Husk at bensin kommer i tillegg.

Bestill her

Bilde 1: Jökulsárlón

Bilde 2: Utsikt til Dyrhólaey fra Reynisdrangar