Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Palma Mallorca – byen jeg aldri blir lei av

Anki Nesje
Publisert 15. september 2016 av Anki Nesje

Du har kanskje vært på ferie på Mallorca, men ennå ikke besøkt hovedstaden Palma? Da har du noe å glede deg til! Palma er en liten og intim by som har alt og som egner seg supert for storbyweekend. Den kalles ikke mini-Barcelona for ingenting.

Jeg har vært på weekendtur i Palma flere ganger, både med vinklubben, med mine to søstre, og med ektemann. Palma passer nemlig akkurat like godt til venninnetur som en romantisk weekend med din kjære.

Alle ønsker seg tilbake og dilemmaet er; hvem skal jeg velge å reise tilbake med neste gang?

Du kan besøke Palma når som helst på året, men best er perioden mai-oktober, og spesielt hvis du ønsker å kombinere turen med en dukkert i Middelhavet. Palma har nemlig bystrand og det er heller ikke langt til flere vakre badeviker. Det er for øvrig ingen problem å fylle en weekend her selv om du lar badetøyet være hjemme denne gangen. Både Norwegian og SAS har direktefly og turen tar cirka 3,5 timer.

Shopping

Er du er glad i å shoppe er Palma et eldorado. Her finner du både små spesialbutikker og spanske kjedebutikker som Zara, Desigual og Massimo Dutti. Og prisene er lavere enn her hjemme!

De viktigste shoppingområdene er Avinguda Jaume III og Passeig des Born, samt gågatene rundt Placa Major, blant annet Carrer de San Miguel.

Se alle våre unike feriepakker her – det lønner seg å reise med Berg-Hansen

Bilde 2: Placa Major

Bo i sentrum

For å oppleve byens atmosfære anbefaler jeg at du velger et hotell sentralt i byen. Unn deg f.eks. et opphold på Hotel Tres, et lite boutiquehotell midt i gamlebyen. Her har du norsk direktør og super service. Jeg har bodd her flere ganger, og har blitt like godt tatt vare på hver gang. Du bor midt i smørøyet og fra hotellets takterrasse har du fantastisk utsikt til Palmas landemerke, den store katedralen La Seu.

Bilde 1: På takterrassen på Hotel Tres

Bilde 2: Chicken Tempura salad på Emilio Innobar

Et hav av restauranter

Det er små avstander i Palma. Gamlebyen har mange koselig gater og trange smug med restauranter og barer på hvert gatehjørne. Både den italienske restauranten Ribello og Forn de San Joan, ligger rett i nærheten av Hotel Tres. Er du glad i eksotisk mat er også Emilio Innobar et godt alternativ. En blanding av asiatisk og meksikansk mat med mange spennende sammensetninger og smaker. Bon appetit!

Bilde: På toget til Soller

Tips til utflukt

Har du tid til overs anbefaler jeg en utflukt med Tranvia de Soller, et gammelt og nostalgisk smalsporet tog fra 1912 som tøffer langsomt gjennom fjell og olivendaler fra Palma mot Soller i vest. Turen tar i overkant av en time og byr på flott utsikt og med et fotostopp inkludert på veien. Etter å ha ruslet litt i vakre Soller, ta den antikke turisttrikken til den koselige fiskelandsbyen Port de Soller et kvarter unna.

Du vil også kanskje være interessert i Menorca: Idyll på Menorca

Bilde 1: Soller

Bilde 2: Porte de Soller