Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

På vandring i de østerrikske alper

Anki Nesje
Publisert 11. september 2017 av Anki Nesje

Er du glad i å gå i fjellet? Liker du å kombinere fysisk aktivitet med flotte naturopplevelser og utsøkt mat? Har du kanskje vandret i den norske fjellheimen - og har lyst til å oppleve noe nytt? Da kan jeg anbefale et opphold på Salzburger Hof i alpebyen Bad Gastein!

Bad Gastein som sommerdestinasjon

Bad Gastein er et yndet vintersportssted for nordmenn, men har etter hvert også blitt svært populært som sommerdestinasjon. Stedet ligger omringet av fjell i den vakre Gasteinerdalen, og har uendelig med turmuligheter. Du kan velge å utforske fjellene på egenhånd, hyre en guide eller delta i organiserte utflukter. Ettersom dette var vår første tur hit valgte vi guide hele uken for å være sikker på å få med oss de beste opplevelsene. Bad Gastein er også kjent som kur og rekreasjonssted på grunn av sine varme kilder. Det offentlige badet «Felsentherme» med vann fra varme thermalkilder ligger sentralt mitt i byen.

Du vil kanskje også like: Luksuriøs fjelltur med SPA i Tatra

Salzburger Hof er det mest kjente hotellet i den vesle bygda og det var ingen tvil om at det var her vi ville bo. Hotellet har fine rom, de fleste med balkong og panoramautsikt. Mellom vandringsturene kan du nyte hotellets flotte spa-avdeling og solterrasse. Hotellet tilbyr halvpensjon da de fleste av gjestene er ute hele dagen i fjellene og returnerer på ettermiddagen. De serverte utsøkte 5-retters middager hver kveld som smakte ekstra godt etter en 7-8 timers vandringstur.

Selve Bad Gastein ligger 1000 meter over havet og vi startet vandringene fra mellom 1100 og 1500 meter. Etter å ha klatret mellom 800 og 1200 høydemeter før lunsj i 25 varmegrader og stekende sol, var det godt å kunne sette seg ned og strekke på beina. Alle vi fire i vårt reisefølge er i relativt god fysisk form, selv om vi ikke spesielt fjellvante. Vi erfarte allikevel at flere av oppstigningene var tøffe og vi var ganske så slitne og svette innen vi nådde toppen. Belønningen var derimot ekstra herlig når vi nådde målet og kunne nyte den fantastiske utsikten.  Litt drikke, og gjerne en øl og en lokal barkeschnaps på en fjellhytte smakte ekstra godt etter denne innsatsen!

Du vil kanskje også like: Toronto og de spektakulære Niagarafallene

 

 

I løpet av uken hadde vi toppturer til Gadauner Hochalmen, Schmalzscharte, Bockhartscharte, Palfner Scharte, Niedersachsenhaus, Amskarkogel og Greilkopf, som alle ligger mellom 2300 og 2571 meter over havet.  Vi fikk et flott og allsidig bilde av fjellene i Gasteinerdalen og omegn. På vei opp til Niedersachsenhaus  lot vi oss blant annet fascinere av kyrne som beitet høyt der oppe – og som fikk oss til å lengte etter norsk melkesjokolade.

Se våre unike feriepakker her

Da vi nådde den høyeste toppen på Greilkopf som ligger 2581 meter over havet, var det med en god porsjon tilfredstillelse og alle tunger økter var med et glemt.  Selv om kameraene våre gikk varme av alle knipsingen denne uken er det allikevel umulig å gjenskape den fantastiske naturen helt, så vi har lagret oppholdet godt minnet.

Hvordan komme seg til Bad Gastein?

Flere operatører har organiserte turer med vandringspakker på forskjellige nivåer. Ønsker du å dra på egenhånd er det fly til Salszburg eller München og tog/buss videre. Salszburg ligger nærmest, men har ikke direktefly fra Norge slik som München. Bestillingen gjør du hos Berg-Hansen uansett hvilken måte du velger å dra på.

Send oss en forespørsel da vel!