Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Oppskriften på en vellykket jentetur!

Hanne Anniken Wæhler
Publisert 17. desember 2015 av Hanne Anniken Wæhler

Som ved bestilling av alle turer, gjelder det å være tidlig ute med planlegging av reisemål og dato. Da kan du spare tusenlapper på fly og hotell – som du kan bruke på shopping i stedet. Hva med å legge neste jentetur til London, København, eller Reykjavik?

Reiserådgiver Tonje Elholm Relling jobber til daglig i Hotellavdelingen i Berg-Hansen. Hun vet hvilke hoteller som passer perfekt når du skal på jentetur! Dessuten har hun mange gode tips på lager, som hvor dere bør spise, og hva dere bør oppleve.

 

London, baby!

The Cavendish er et fire-stjerners hotell som ligger i Piccadilly & Mayfair-området i London. Hotellet er fresht og elegant, og har et fantastisk frokost tilbud som gjør at du sprenger dietten din. Det er rundt 10 minutters gange til Oxford Street, og nærmeste tubestasjon er Green Park eller Piccadilly Circus.

London=shopping. Du svømmer i butikker i denne byen, og det er noe for enhver smak. Oxford Street er der du finner de fleste butikker. Ikke glem de smale bakgatene ved denne verdenskjente gaten for det er her du kan finne de virkelige kuppene. Camden Market er også verdt å svippe innom, og selv de største kaffeelskerne burde teste ut Afternoon Tea når de først er i London.

Jeg anbefaler å ta et glass på Londons eldste vinbar, Gordon’s Wine Bar. Etter noen røde eller grønne druer i glasset kan dere spise middag på Hakkasan Mayfair, dette er en Michelin-belønnet restaurant så dere må huske å booke bord.

Dejlige København!

Comfort Hotel Vesterbro er et nyrenovert og funky hotell som ligger i Vesterbro, cirka 5-7 minutters gange fra Hovedbanestasjonen. Hvis kvelden før ble sen eller føttene såre etter mye shopping, så kan du spørre etter sen utsjekk til kl. 18.00 på søndager, helt gratis! Frokost og internett er også alltid inkludert i prisen.

Det å vandre i Københavns gater er som balsam for sjelen. Det velkjente «Strøget» er et must om shopping står høyt på listen, eller forvill dere inn i en annen verden i byområdet Christiania.

Cafe Norden er et ypperlig stopp for lunsj før videre shopping. De har alt du kan tenke deg av kaffe med noko attåt, i tillegg til lunsjretter.

Til middag foreslår jeg meksikansk. Restauranten Barburrito har en innbydende og avslappet atmosfære. Det sies at de har Københavns beste tacos – og noen rå margaritas du ikke vil gå glipp av. Ellers har «Kødbyen» som ligger på sørsiden av Vesterbro flust av restauranter å velge mellom.

København har noe for enhver smak og mange utesteder er åpen til morgengry, hva er vel en jentetur uten cocktails? Curfew serverer uforglemmelige drinker. Er dere øltørst så er Nørrebro Bryghus stedet å gå, her brygger de minst en ny øl i måneden. Hvis vin frister mer er Ravnsborg Vinbar er en koselig liten plass som tilbyr nesten 80 ulike viner, både bobler, rødt og hvitt.

Heftige Reykjavik!

Island er vilt, vakkert og rått, så dere må pakke både ullstilongs og coctailkjolen – for på denne øya får dere det beste av to verdener.

Skuggi Hotel er et flott hotell i hjertet av Reykjavik da det ligger noen få minutters gange fra hovedgaten, Hverfisgata. Interiøret på dette hotellet er i en klasse for seg selv, og jeg kan garantere at dere vil like dere her.

Før dere tar ullstilongsen på, så må dere innom Blue Lagoon. Her kan dere kan nyte det første glasset med vin dekket av leire og omringet av fantastisk natur.

Det enormt med aktiviteter å fylle dagene med, alt i fra en ridetur på islandshester til offroad i vulkanområder. Men glem ikke at Island også er en destinasjon for matelskerne og Fish Company er en av de restaurantene dere bare må innom. Utrolig lokale, utrolig mat og ikke minst utrolig dyktige ansatte. Etter magen er fornøyd må dere teste ut det pulserende nattelivet i Reykjavik, det blir ikke kalt «Nordens Ibiza» uten grunn.