Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Opplevelser i Alicante-regionen

Inger Lise Roalsø Veila
Publisert 13. juni 2017 av Inger Lise Roalsø Veila

Tidligere har jeg skrevet om fornøyelsesparkene nord på Costa Blanca. Nå har jeg lyst til å skrive litt om noen byer og steder som er verdt et besøk. Det er utrolig mange flotte steder å dra til med spennende severdigheter å se og oppleve. Dette er bare et lite knippe, men kanskje nok å besøke i løpet av en ferie.

Alicante

Alicante by er hovedstad i provinsen med samme navn. Alicante ligger flott til ved Middelhavet og er en ukjent perle for mange. Planlegger du en storbyferie, hvorfor ikke legge turen hit? Alicante byr på både shopping, flotte strender og gastronomi i toppsjiktet. Over byen ruver borgen Castillo St. Barbra som er verdt et besøk. Orker du ikke å gå opp kan du ta heisen fra kaisiden opp. Denne koster noen euro, men er gratis om du tar den ned.

Altea

Altea er en sjarmerende spansk by, som står på Unescos liste. Her finner du en langstrakt strandpromenade med restauranter på rekke og rad. Det flotteste med Altea er gamlebyen som strekker seg ut fra kirken, kjent for sin blå kuppel, som ligger på toppen av byen. Ut fra kirkeplassen finner du trange brosteinsbelagte gater, med små gallerier, brukskunstnere og restauranter. På kveldstid på sommeren kommer det kunstnere fra hele Spania og stiller ut og selger sin kunst på kirkeplassen.

Villajoyosa

Villajoyosa er spesielt kjent for sin sjokolade, Valor. Sjokoladen blir produsert her og i tilknytning til fabrikken finner du sjokolademuseet som du kan besøke til faste tider. Det er begrenset med plasser på omvisningene, så her gjelder det å være tidlig ute.I tillegg er byen kjent for sine fargerike hus i gamlebyen. Her finner du også utgravinger fra romertiden og de gamle bymurene.

Guadelest

Guadelest er en liten fjellandsby med bare et par hundre innbyggere. Byen ble grunnlagt av Maurerene allerede i det 7. århundre, og var en av de siste forsvarene som falt da spanjolene overtok makten i landet på 1600-tallet. Dette er en av Spanias mest besøkte landsbyer, så det kan være lurt å være her tidlig på morgenen før busslastene strømmer inn.

Algar

Algar er berømt for sin foss og kalde kulper langs elven. Her er det bare å hive seg ut i det forfriskende fjellvannet! Følg skilting til Callosa d`en Sarri og deretter til Font d`Algar.

Villena

Villena er nok mest kjent for det store gullfunnet fra 1963. Dette er et av de største og viktigste gullfunnene i verden, og kan dateres tilbake til ca. år 1000 før Kristus. Det er kun under tilsyn fra museets leder du kan få adgang til safen for å se gullet. I Villena finner du også et gammelt arabisk slott, Castillo de la Atalaya, som stammer fra det 11. århundre. Her er det guidet turer flere ganger om dagen.

Alcala del Jucar

Alcala del Jucar – Å komme kjørende over slettelandskapet fra Almanza og inn mot Alcala del Jucar kan sammenlignes med å komme over Grand Canyon. Plutselig åpner det flate landskapet seg og ned i kløften ligger byen og klamrer seg fast i fjellsidene. Husene er bygget inn i fjellet og de små trange gatene og bratte trappene klatrer opp mot slottet på toppen. Noen utrolige fjellformasjoner og elven Jucar som renner gjennom byen. På vei opp (eller ned) til slottet kan du besøke noen av hulehusene. Og etterpå fortjener du et bad i elven Jucar.

Fotturer

Er du glad i å gå i fjellet er det et variert og bredt spekter med turer. Du vil finne ruter som passer de fleste, alt fra enkle fotturer til mer krevende og strabasiøse turer.

Du finner bøker som beskriver turene hos bokhandelen, men ikke de beste kartene. Et tips er å se gjennom magasinene fra Aktuelt Spania eller Spanias Beste som har skrevet om en del turer. Eller søke på nettet, klikk her for eksempel.
For å nevne noen områder som er verdt et besøk er Sierra Bernia, Puig Campana og Calpeklippen, Penon de Ifach.

Et tips er kanskje å gjennomføre noen av disse turene på våren eller høsten, når varmen ikke er like intens.

El Faro

Ønsker du en mindre strabasiøs tur rundt sommerstid når heten er på det verste, kan en morgentur til fyret El Faro i Albir anbefales. Det er 2,5 km turvei hver vei. Området er interessant for geologer og det har vært forsket på området siden 1700 tallet. Her finner du mange marine fossiler. Og ønsker du det kan du ta avstikkere fra turveien og klatre opp til bla. en naturlig hule, La Cova de Bou, eller klatre ned til sjøen til Cove de Mina hvor de i gamledager hentet ut fargestoffer som ble brukt til maling.

Høydepunktet er når du kommer til fyret og kan skue utover Middelhavet, og i klart vær kan du skimte Balearene.