Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

O jul med din glede og julemarkeder!

Inger Lise Roalsø Veila
Publisert 18. oktober 2017 av Inger Lise Roalsø Veila

Ønsker du deg god gammeldags julestemning og hyggelig atmosfære? Da bør du ta turen til en europeisk storby før jul! Besøk et julemarked eller to, handle julegaver, lad batteriene og ikke minst - gled deg til jul!

Kjente og kjære byer med julemarkeder

Julemarkedenes historie strekker seg tilbake til senmiddelalderen i de tysktalende delene av Europa. Markedet i Dresden er et av de eldste og ble holdt første gang i 1434.

Felles for mange storbyer før jul, er at både gater og julepyntede torg fylles av deilige dufter fra gløgg og brente mandler.  På julemarkedene kan du smake på mange av de lokale spesialitetene som du får rykende ferske fra salgsbodene. Men hvor vil du reise? Det finnes utallige julemarkeder å besøke, her får du oversikt over noen!

En populær by for mange før jul er London, kjent for sine mange handlemuligheter. London byr på flere markeder, men mest kjent er nok Winter Wonderland i Hyde Park. I tillegg til tradisjonelle salgsboder tilbys skøytebane, festlige barer, levende musikk og et nissens tivoli.

For oss nordmenn er det kort vei til København og her er julestemningen i Tivoli godt kjent. Stikkord er juledekorasjoner, salgsboder og julemusikk. Smak på ristede kastanjer, æbleskiver og nyt et godt måltid på en av de mange restaurantene. Ellers i København kan du oppleve markeder og dansk julestemning i Nyhavn og Christiania.

De største julemarkedene i Praha finner du på torget i gamlebyen, og på Vaclavplassen. Vandre over Karlsbroen, ta turen opp til slottet hvor du også finner et lite julemarked. Klatre opp i tårnet på Vaclavplassen og sku utover markedet.

Les også:

Førjulsstemning og julemarked i Berlin direkte fra Ålesund

Juleshopping og julemarked i Vilnius direkte fra Bergen

Gjør juleshoppingen moro i disse byene

 

Julemarkeder i Tyskland og Østerrike

Vakre Wien byr på flere populære julemarkeder – og en fantastisk julestemning. Markedene ved Schønbrunn slott, i Spittelberg, og utenfor rådhuset, er de mest kjente.

I Berlin finner du flere julemarkeder og du finner garantert et som passer din smak. Det mest kjente er Gendarmenmarkt ved den Franske domkirken. Et besøk på Alexanderplatz og Potsdamer Platz er alle verd et besøk. I vest finner du julemarkeder ved Kurfurstendam og et stort marked ved Charlottenburg.

I Frankfurt finner du et av Tysklands eldste julemarkeder. Her er det mer enn 200 boder som sprer seg utover Römerberg, Mainkai og Paulsplatz. Tyskland er kjent for sine mange julefigurer, og disse finner du flere steder i Frankfurt.

Ikke langt unna er også Rüdesheim, med egen Käthe Wohlfahrt julebutikk. Så her kan du få to markeder på samme tur. Rüdesheim forvandles til en juleby i hele desember. Nyt en Rüdesheimer-kaffe, eller hva med litt vinsmaking?

Rothenburg ligger litt lenger unna Frankfurt, men er også verdt et besøk. Rothenburg er en middelalderby som i julen er som tatt ut fra en Disneyfilm. Her er det bilfritt og byen omkranses av den 330 km lange bymuren som går langs elven Tauber. Rothenburg kan friste med julemuseum som viser utviklingen av julepynten. Og vegg-i-vegg er flaggskipet til Käthe Wohlfahrts julebutikker.

Les mer om tyske julemarkeder her

 

Julecruise

Hvorfor ikke opplev flere av Europas julemarkeder på én og samme tur? Seil langs Donau eller Rhinen og opplev god stemning om bord og et nytt sted hver dag. Om bord spiser du godt og sover deg videre til neste julemarked. Opplevelsene står i kø, og du får oppleve flere juletradisjoner og smakt på julespesialiteter gjennom Europa!

Se våre unike feriepakker her