Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Når sikkerheten teller

Gunnar Gunnarsen
Publisert 4. oktober 2017 av Gunnar Gunnarsen

Dagens verdensbilde preges stadig oftere av både naturkatastrofer og terrorhendelser. Men når det uforutsette skjer, vet du hvor dine ansatte er?

Effektiv og trygg håndtering av sikkerhet- og beredskapssituasjoner er mer aktuelt enn noen gang. Kan du med hånden på hjertet si at du alltid vet hvor dine ansatte på reise er, eller at du raskt kan hjelpe dem hvis noe skjer?

Mange av dagens «travel tracking rapporter» er gode, men de baserer seg utelukkende på data som sier noe om hvem som har planlagt å være hvor. For å vite hvem som faktisk er hvor, hvordan de har det, og ikke minst, kunne kommunisere effektivt med de reisende, har vi lansert et nytt og etterspurt produkt, Berg-Hansen Track & Trace.

Med Berg-Hansen Track & Trace får du:

  • Rask oversikt over hvor de reisende faktisk er
  • Effektiv toveis kommunikasjon på mobil
  • Raskere oversikt over hvilken situasjon de reisende er i
  • Enklere prioritering av videre arbeid

Slik fungerer løsningen:

  1. Som beredskapskontakt får du tilgang til et kontrollsenter. Her tar du ut oversikt over hvem som har bestilt en reise til det aktuelle reisemålet, byen – eller på aktuelle flyavganger.
  2. På få minutter sender du disse en forespørsel på SMS.
  3. Den reisende svarer på forespørselen med to tastetrykk, direkte på mobilen, og oppgir med det sin GPS-posisjon og hvilken situasjon de er i: OK, Need help, Need medical assistance.
  4. Den reisende kan også selv, på eget initiativ, sende en melding til beredskapskontakt. Status og GPS-posisjon dukker da opp på beredskapsansvarliges mobil på valgfri e-post eller SMS.

Du vil dermed raskt få oversikt over hvem som har svart OK, hvem som trenger hjelp, og hvem som ikke har svart. Dette gjør det enklere å prioritere videre arbeid, og fokusere på de som trenger hjelp – eller de du ikke får tak i.

Er det lov å spore ansatte på reise?
I denne løsningen får de reisende spørsmål om selv å oppgi sin status og posisjon. Det betyr at det ikke foregår noen aktiv sporing, og på den måten følger løsningen gjeldende lover og forskrifter om personvern. Se Berg-Hansen Track & Trace i praksis:

 

Hva skjer når datanettet er nede for telling?

Ved større hendelser, er det også fare for at wifi og mobildata krasjer. Derfor skjer kommunikasjon mellom kontrollsenter og de reisende enten med datatrafikk eller SMS, avhengig av hva som er tilgjengelig. Dette betyr at den reisende ikke avhengig av mobildata, kun enkleste form for mobildekning (GSM).

Ta sikkerhet & beredskap på alvor

Alle bedrifter og virksomheter som har ansatte som reiser i jobbsammenheng, bør tenke gjennom hvilke rutiner og prosedyrer som gjelder dersom det uforutsette skjer. Dette gjelder uansett hvor mange ansatte du har – som arbeidsgiver er det ditt ansvar å sikre at de ansatte er trygge, også på reise.

Vil du vite mer om sikkerhet & beredskap på reise, eller om Berg-Hansen Track & Trace? Spør oss: info@berg-hansen.no!

Berg-Hansen track & trace powered by SITRAP