Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Malta – en kulturhistorisk reise!

Raymond Engelstad Jamaris
Publisert 22. februar 2018 av Raymond Engelstad Jamaris

Den solrike øya i Middelhavet tilbyr deg sjarmerende byer og landskap. Opplev Maltas krystallklare vann og ikke minst Maltas unike historie. Kan vi friste deg med korsridderne, Napoleon, templer og krigshistorie? Her får du den perfekte kombinasjonen av alt det beste.

Bilde 1: The Palace takterrasse

Bilde 2: The Palace innendørs svømmebasseng

Malta i sommer

Dette er inkludert;

 • Fly tur/retur med Norwegian.
 • 2 x 20 kg bagasje
 • Setereservasjon
 • Privat transport til og fra hotellet
 • 7 netter på 5- stjerners hotell med oppgradert rom, inkludert frokost

Totalpris fra kr 15.110,- per person når to reiser sammen.

Priseksempelet er fra 4. – 11. august 2018. Vi tar forbehold om at prisen kan endre seg.

Alle opphold på Malta må betale en miljøskatt. Avgiften vil være 0,50 € per person per natt opp til maksimalt 5 €, betales kun av voksne. Skatten må betales direkte til hotellet/leiligheten ved inn-/utsjekking.

Du flyr med Norwegian direkte fra Oslo. Ved ankomst får du privat transport som tar deg direkte til hotellet, ganske så komfortabelt.

Bestill vår feriepakke til Malta her

The Palace Malta

Luksushotell i Sliema! Du får et Superior Dobbeltrom med god størrelse, frokost inkludert, balkong og havutsikt.  Her kan du sitte på kvelden og nyte en solnedgang, rommet ligger i de øvre etasjene slik at du får fin utsikt. På hotellet har du det meste, innendørs og utendørs basseng, solterrasse, treningsstudio, spa, restaurant med mer. Her vil du ha det godt.

Bilde 1: The Palace svømmebasseng

Bilde 2: The Palace rom

Kan vi friste deg med noen utflukter?

Malta har en lang historie som inkluderer romertiden, korsriddere, templer, Napoleon, engelsk kolonistyre og  2. verdenskrig. Mye av dette kan oppleves på egenhånd eller vi kan tilby deg utflukter og guidede turer som du kan melde deg på.

Her er seks utflukter vi kan friste med på Malta.

1. Halvdagstur til Mosta, Ta`Qali og Mdina

På denne turen besøker du tre spennende steder.

Mosta – her får du se den tredje største domen i Europa, inspirert av Phanteon i Roma. Ta`Qali – Her får du oppleve lokalt håndverk som glassblåsing, smykker og utskjæringer. Mdina – Maltas tidligere hovedstad. Ligger majestetisk til på en høyde med flott utsikt. Mdina er monumental med strenge arabiskbygde murer, men det indre er beriket av luksuriøse palasser fra maltesiske adelsfamilier. Biler er kun unntaksvis tillatt. Mdina kalles derfor for «den stille byen» og er en av de mest intakte middelalderbyer i verden med sine trange gater og høye murer.

 • Du blir plukket opp på hotellet rundt klokken 08.55 på morgenen og turen varer cirka 5 timer.
 • Denne utflukten er kun på onsdager.
 • Pris kr 610,- for to personer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Bilde 1: Mdina

Bilde 2: Mosta Dome

2. Forhistoriske templer og Hagar Qim

Når du er i Malta er besøk på noen av templene et must for alle som reiser til denne vakre middelhavsøya. Malta og Gozo er hjemmet til syv megalitiske templer, som alle er utpekt som verdensarvsteder av UNESCO. Disse megalittiske templene dateres  5500 år  tilbake og er de eldste frittstående steinkonstruksjonene i verden, enda eldre enn Stonehenge og Pyramidene. Du vil først kjøre til Ghar Dalam. Det var her at det tidligste beviset på menneskelig bosetting på Malta ble oppdaget, 7.400 år siden. Området består av en hule, en viktoriansk stilutstilling og et didaktisk display, samt en hage plantet med urfolk og planter. Du vil da besøke megalittisk kompleks av Hagar Quim og Mnajdra Temples. Det megalitiske komplekset av Hagar Qim ligger på en høyde på den sørlige kanten av øya, som er avgrenset i myk globigerina kalkstein.  500 meter fra Hagar Qim står Mnajdra megalittiske tempelet.

 • Du blir plukket opp på hotellet rundt klokken 08.55 på morgenen og turen varer cirka 5 timer.
 • Denne utflukten er kun på lørdager.
 • Pris kr 910,- for to personer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Bilde 1: Tempel

Bilde 2: Tempel

3. Heldagstur til Gozo og Comino.

Opplev Gozo og Comino! Besøk øya Gozo og se hovedstaden City, Victoria. Deretter stopper du i Comino Blue Lagoon, hvor du kan svømme eller snorkle i det turkise vannet!

Båten går fra Sliema Ferries for en deilig heldagstur langs den nordlige kysten av Malta. Du nyter utsikten over St. Julians, Bugibba, St. Paul’s Island og Mellieha. Ved ankomst på søsterøya Gozo får du en audio guided tur i sightseeingbuss, og vi besøker hovedstaden Victoria og de mest kjente stedene i Gozo. På ettermiddagen går turen til den blå lagune hvor du får tid til å bade i det deilige krystallklare vannet.

 • Du blir plukket opp på hotellet rundt klokken 09.30 på morgenen og turen varer cirka 8 timer.
 • Denne utflukten er kun på tirsdag, torsdag og lørdager
 • Pris kr 910,- for to personer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Bilde 1: Victoria-by Gozo

Bilde 2: Blå lagune Comino

4. 2. verdenskrig og Britisk historie i Malta

Vil du vite hvorfor britene kom til Malta, hva skjedde og hvorfor de dro? Turen starter i Vittoriosa, hvor vi vil se festningsverkene som dateres tilbake til riddertiden og som senere ble brukt av britene til deres forsvarlige formål og underjordiske bomberom. Etter en kort spasertur fra Vittoriosa vil vi kjøre til Valletta med buss. Vi vil gå til den øvre Barrakka-hagen som har en spektakulær utsikt over Grand Harbour (den største havnen i Middelhavet), og som var en britisk militærbase. En tur rundt Valletta-gatene tar oss ved palasset som ble brukt av Napoleon Bonaparte, Queen Victorias statue og ruinene til Royal Opera House som ble ødelagt av bombingene i Malta. Etter egentid med en lunsjpause vil vi gå til Malta War Museum. Museet ligger i Fort St. Elmo, et originalt forsvarssystem bygget av ridderne, som også ble modifisert for å tjene det britiske militære formål. Blant de mange utstillingene er skroget av en av de legendariske Gloster Gladiatorene.

 • Du blir plukket opp på hotellet rundt klokken 08.55 på morgenen og turen varer cirka 8 timer.
 • Denne utflukten er kun på fredager
 • Pris kr 1.130,- for to personer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Bilde 1: Vittoriosa

Bilde 2: Queen Victorias statue

5. Popeye Village

Besøk filmsettet til musikalfilmen Popeye? Ta turen til Popeye Village og la barndomsminnene komme tilbake. Stedet er nå blitt en av Maltas mest populære attraksjoner som du nå kan besøke. Filmen ble spilt inn i 1980 med Robin Williams i hovedrollen.

 • Du blir plukket opp på hotellet rundt klokken 09.00 på morgenen og retur klokken 16.30.
 • Denne utflukten er tilgjengelig hver dag.
 • Pris kr 480,- for to personer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Bilde 1: Popeye Village

Bilde 2: Popeye Village

6. Blå Lagune - Comino

Du blir hentet på hotellet, kjørt til havnen for å ta båt til øya Comino. Her vil du tilbringe dagen med å sole deg, bade i det krystallklare vannet i den blå lagunen, slappe av på båten eller ligge på stranden. Båten vil bli forankret i Blå Lagune, så du kan benytte fasilitetene ombord, som bar (serverer snacks og drikkevarer betales på stedet), ferskvannsdusjer, toalett og aircondition.

 • Du blir plukket opp på hotellet rundt klokken 09.30 på morgenen og turen varer cirka 8 timer.
 • Denne utflukten er kun på tirsdag, torsdag og lørdager
 • Pris kr 565,- for to personer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Bilde 1: Blå lagune Comino

Bilde 2: Blå lagune Comino

Informasjon

Prisene er for to personer. Merk at noen av utfluktene kun går noen dager i uka. Alle turene er med engelsktalende guide. Med forbehold om ledige plasser.

Sliema

Sliema ligger en kort båttur over til Valletta, som er den raskeste veien til hovedstaden og tar cirka 15 minutter fra bryggen. Om du velger lokalbuss, tar drosje eller velger en utflukt så vil Sliema være er et bra utgangspunkt for deg som vil reise litt rundt på øya. Du finner rikt utvalg av restauranter, barer og butikker i nærheten av hotellet.

Bilde 1: Sliema

Bilde 2: Sliema

Valletta

Valletta ble grunnlagt 28. mars 1566 av Jean de Vallette, stormester i Johanitterordenen. Byen preges av barokkarkitektur, men har også manieristiske, nyklassiske og enkelte moderne bygninger. Valletta slapp ikke uskadd fra andre verdenskrig, men byen ble i 1980 tatt opp på UNESCOs verdensarvliste.

Bilde 1: Valletta

Bilde 2: Valletta

Strender

Det finnes flere steder du kan ta deg en forfriskende dukkert. Her er noen eksempler på strender du kan reise til.

 • Blå lagune – Lagunen ligger på Øya Comino. Her må du ta båt for å komme deg dit, vi selger utfluktstur hit. Perfekt for deg som vil snorkle og nyte en perfekt dag. Er ganske populært, så det kan til tider være folksomt.
 • Anchor Bay – Like ved Popeye Village finner du en bukt som normalt ikke er så overfyllt som andre strender. Områdets klipper og grotter er fantastiske for bade -og dykketurer.
 • Golden Bay – Populær sandstrand hvor du har det meste tilgjengelig. Enkelt å komme seg fra Sliema med lokalbuss som tar rundt en time.
 • Mellieha Bay – Maltas største sandstrand med alle fasiliteter. Her kan du leie solsenger og parasoll. Når du først er her kan du også ta turen innom den sjarmerende byen Mellieha som du ser på høyden. Enkelt å komme seg fra Sliema med lokalbuss som tar rundt en time.
Været

Temperaturen i Malta ligger normalt på dette:

Juli: 29 grader på dagtid og 24 grader i vannet

August: 29 grader på dagtid og 26 grader i vannet

September: 26 grader på dagtid og 26 grader i vannet

500,- kr rabatt per rom for våre kunder – bestill her!

Er du ikke kunde hos oss, men ønsker å bli det? Trykk her og få din rabattkode: Bli fordelskunde hos Berg-Hansen helt gratis.

Bestill vår feriepakke til Malta her