Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Lyst på en unik hotellopplevelse? Prøv trehushotell!

Stine Arnulf
Publisert 28. juli 2017 av Stine Arnulf

Drømte du om det perfekte trehuset i hagen da du var liten? Nå kan du få oppleve en voksen versjon av barndomsdrømmen ved å tilbringe netter i et trehyttehotell.

Du finner moderne fasiliteter i Europa, som hos vår nærmeste nabo Sverige, eller mer eksotiske hytter i Afrika og Asia. Trenger du en pause fra byens bråk, eller er du bare interessert i å oppleve en helt unik hotellopplevelse? Ta deg en tur inn i naturen for å prøve en av de fantastiske trehyttene nedenfor.

Treehotel, Sverige

Nyt stillheten i en av de moderne trehyttene i Harads, nær elva Lule i Sverige, hvor samtidsdesign møter urørt skog. Her finner du 7 ulike hytter, alle designet av skandinaviske arkitekter – den siste av dem blant annet designet av vår egen Snøhetta. Ideen bak disse hyttene var å lage noe som kunne tilby høy standard på design men fortsatt være omringet av en harmonisk atmosfære. Dette har fungert godt, ettersom både tv-produsenter og kjendiser fra hele verden har tilbragt netter her. Hva med å tilbringe natten i en UFO? Eller et fuglerede? Hvert av alternativene byr på en unik opplevelse. PS: Selv om mange av suitene er høyt over bakken, så har de også et alternativ for personer med rullestol.

Bilde: Sov i trehytten bygget som en ufo.
Bilde: Treehotel Sverige

Living-Room Treehouses, Wales

Bortgjemt i de walisiske fjellene, omringet av vakkert landskap, finner du Living-Room Treehouses. En perfekt hyttetur for familien, høyt oppe i trærne. Her finnes 6 trehytter, hver av dem med en dobbeltseng til foreldre og køyeseng til barna. Se frem til fjellturer med familien eller å vandre gjennom grønn mark – nyt naturen! Alt du trenger å huske er gode sko. Du kommer deg bare fra og til hotellet til fots. Når du kommer frem til hytta venter hyggelige bøker og tepper å tulle seg inn i foran peisen. Dermed kan man være sikker på at man får en koselig hyttetur, selv med alt regnet i Wales. Autentisk hytteopplevelse du ikke bør gå glipp av.

Tsala Treetop Lodge, Sør-Afrika

Tilbring noen dager i luksushyttene av tre, stein og glass i hjertet av Tsitsikamma-regnskogen i Sør-Afrika. Disse hyttene er inspirert av afrikansk kultur og byr på både flott arkitektur og utsikt. Dette er et sted for hvile og avslapping blant tropisk natur – ditt eget lille romantiske gjemmested, borte fra et travelt hverdagsliv. Perfekt for bryllupsreise, eller en privat ferie med din kjære. Stedet hører til Hunter Hotels og tilbyr 10 ulike suiter og 6 fantastiske villaer. Fasilitetene har basseng, innendørs og utendørs dusj, peis og høye vinduer. Ta med din partner og nyt utsikten fra den flotte terrassen, eller ta et privat bad omringet av trær. Stedet ligger også midt mellom to kystbyer, så enten man bare vil slappe av eller dra og utforske hva Sør-Afrika har å by på, finnes det mange muligheter.

Tretopphytter, Norge

Du har kanskje fått med deg at vi også har trehyttehoteller i vårt eget hjemland? I Veldre i Brumunddal finner du et utvalg på 5 vakre, idylliske hytter – som passer både sommer og vinter. Disse hyttene er et resultat av naturinteressen til Frode, som bygget den første hytta, eller prototypen om du vil, allerede i 2005, og i 2006 sto en ny utgave av denne hytta klar for overnatting. De har siden blitt en stor suksess og har fått mye omtale i media siden. Hyttene er omringet av vakker natur og er alle unike på sin måte. Dessuten er de perfekt for venneturer eller familietur, ettersom de har minst 3 dobbeltsenger. Det tilbys også mange spennende aktiviteter i området, som hundekjøring, fisking, ski og truger. De blir fort fylt opp, og dessuten har de en begrenset levetid før de må demonteres, så det lønner seg å skynde seg og booke inn her!

Bilde: Granhytta omringet av fantastisk norsk natur.
Bilde: Tretopphytter

The Woodman’s Treehouse, England

I en gammel eik i Dorset i England, finner du en unik og privat opplevelse. Huset er en blanding av luksuriøs dekor og bærekraftig materialer, som er bygget uten å skade treet. Her finner du roterende peis og badekar av kobber for både deg og din andre halvdel. I tillegg til innendørs kjøkken finnes en utendørs steinovn og grill. På toppdekket finner du eget spa – komplett med boblebad og sauna. Dessuten finnes utedusj med varmtvann, som ifølge nettsiden skal passe uansett vær. Over sengen finnes også et vindu i taket hvor du kan se opp i trekronene til den gamle eika. Stedet har en «ikke bråk»-policy, og er perfekt for en avslappende getaway for 2. Ta med deg din partner for å samle krefter etter en slitsom måned.

Eagles View Suite, Finland

I denne suiten tilhørende Iso Syöte hotell, får du en storslagen utsikt over Syöte nasjonalpark – derav navnet Eagle’s View. Suiten er konstruert rundt et voksende tre med vakkert design og vinduer fra tak til gulv – i tillegg til et stort vindu i selve taket. Fra 2. etasje kan du nyte både stjernehimmel og soloppgang, enten det er fra dobbeltsengen eller fra boblebadet. Dessuten kan du få med deg midnattssol om sommeren eller nordlyset om vinteren. I etasjen under er en romslig stue med peis og sofa. Det vokser også her et tre gjennom gulvet. Det er ikke overraskende at stedet har blitt kåret til et av de mest romantiske hotellrommene av the Telegraph. Book suiten og føl deg som ett med naturens gang.

Bilde: Eagles View Suite, Finland

Huilo Huilo Nothofagus Hotel, Chile

I midten av regnskogen i Huilo Huilo biologiske reservat, ligger et hotell ulikt noe du har sett før. Bygningen på syv etasjer ser nærmest ut som et eksotisk eventyrslott av tre, omringet av vakker natur. Her finner du private balkonger med utsikt over Andesfjellene og vulkanen Mocho Choshuenco. Rommene har vinduer fra gulv til tak, for en opplevelse av å være enda nærmere naturen. Hotellet har også et svømmebasseng i den nederste etasjen, samt spafasiliteter som oppvarmet boblebad og sauna. Blir du lei av spalivet, har omgivelsene også mange andre spennende aktiviteter å by på.

Hapuku Lodge + Tree Houses, New Zealand

Kaikoura er en liten by som er mest kjent for hvalsafari, men litt utenfor, på en reinsdyrfarm, står 5 trehus høyt over omgivelsene. Som utsikt er en vakker kystlinje med fjell I bakgrunnen. Hyttene er laget av resirkulert tre fra New Zealand selv, og er designet for å komplimentere naturen og omgivelsene. Ikke rart, ettersom Kaikoura var det første lokalsamfunnet som fikk miljøsertifisering som turiststed. Bygningene byr på fantastisk arkitektur – med store vinduer og panorama utsikt. I tillegg har stedet fasiliteter som stort basseng, sauna og boblebad. Kos deg på spa, lær deg og surfe eller dra på hvalsafari. En annerledes ferie i eventyraktig natur.

Watamu Treehouse, Kenya

Watanamu Treehouse er en uforglemmelig opplevelse langs den kenyanske kysten. Dette private feriehuset og retreatsenteret, består av 2 «tårn» med til sammen 7 rom. Du kan leie enten ett tårn, begge, eller bare et av rommene. Mellom tårnene er et basseng på deling. Her får du unik arkitektur bygd høyt opp i trærne. Det er også mulig for en magisk yoga-opplevelse i et rom bygget for nettopp yoga, med panorama utsikt over sjø og skog. Området har ingen andre hoteller, bare private villaer så du kan nyte privatliv uten masse turister. Nyt soloppgangen fra balkongen og pust inn den friske brisen fra havet og den rene luften fra skogene.

Bilde: Mirrorcube i Harads, Sverige.
Bilde: Treehotel Sverige

Tranquil Resort, India

Lad opp batteriene på en kaffe- og krydderplantasje i Kerala-regnskogen i India. Plantasjen ble bygget på 1800-tallet i kolonitiden, og huser et hotell med 7 rom og 2 trehytte-villaer laget av kaffetrær: Serentree og Tranquilitree. De to villaene har utsikt over plantasjen og regnskogen rundt. Inne i huset kan man se trestammen som slynger seg gjennom huset og opp gjennom taket. Her kan du tilbringe en stille og rolig ferie blant rik og frodig natur. Det finnes basseng året rundt, du får tilbud om massasje, og ellers er det 13 flotte stier du kan gå tur på gjennom plantasjen.