Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Klassiske og vakre Wien

Sandra Marika Charlotta Lejon
Publisert 23. mars 2018 av Sandra Marika Charlotta Lejon

Wien er klassisk, stilren, historisk og rett og slett vakker! Her gjelder mozartkuler, hest og vogn, arkitektur og klassiske konserter. Er du glad i mat og shopping, så vil du aldeles ikke bli skuffet.

Bilde 2: Stefansdomen

Stefansdomen

Stefansdomen er en romersk-katolsk domkirke på Stephansplatz i Wiens sentrum. Kirken er viet til Sankt Stefan og er i hovedsak gotisk. Den har noen romanske trekk. Det opprinnelige bygget var i romansk stil og ble påbegynt i 1147. I 1267 ble det nåværende bygget påbegynt. Ikke før 23. april 1340 ble bygget innviet.

Les mer om Wien og våre anbefalte storbypakker her

Flotte restauranter og Pilsner Urquell

Det er så mange steder å velge mellom når man skal ha seg en kaffe, litt vin eller en matbit. Vil du oppleve noe litt spesielt, så kan jeg anbefale Griechenbeisl, som har sin historie helt tilbake til 1447. Det har vært og er fremdeles et kjent møtested for prominente gjester. Blant disse kan for eksempel Beethoven, Mozart, Schubert, Wagner, Strauss og Brahms nevnes. Disse har også skrevet på veggene i restauranten. Johnny Cash også!

Maten er god og den serveres veldig tradisjonelt på typisk østerriksk måte. Det er mye kjøtt og saltet mat. Maten passer utmerket sammen med en skikkelig pilsner. I 1852 var det nettopp her at Pilsner Urquell startet sin popularitet. Det var datidens innehaver Leopold Schmied, som bestemte at dette skulle være ølet som ble solgt på restauranten.

Mozartkuler og konfekt

Wien er kjent for sin sjokolade. Du finner små søte butikker med konfekter flere steder, og et av de vi testet ut heter Leschanz – Wiener Schokoladekönig. Det var virkelig en smakfull opplevelse. De har sjokolade med alle mulige smaker og former. Lokalet er flott og har den gamle klassiske stilen over seg. Damene som jobbet der var hjelpsomme og hyggelige. En stor opplevelse i en liten butikk! Adressen hit er Freisingergasse 1.

 

Drømmer du om å reise til Wien? Da bør du sjekke ut «Bo på verdens beste hotell i Bratislava». Denne pakken kan kombineres med Wien. Les mer her.

 

 

Der Hundertwasserhaus

Der Hundertwasserhaus er et unikt bygg, skapt av kunstneren Friedensreich Hundertwasser og arkitekten Joseph Krawina. Du kan besøke en café her og suvenirbutikker. Det er også et lite galleri. Ellers bor det faktisk vanlige folk inni dette kunstverket. Det går trikk hit, men det er ikke en særlig lang spasertur fra hovedgaten i Wien. Det tar ca 20 min å gå.

Schönbrunn-palasset

Schönbrunn-palasset ligger like utenfor Wien sentrum. Det er et barokk-slott, men Schönbrunn-palasset i sin nåværende form ble ombygd i løpet av 1740-50-tallet under keiserinnen Maria Theresa. Maria Theresa var regjerende erkehertuginne av Østerrike, dronning av Ungarn, dronning av Böhmen og statsoverhode av en rekke andre områder. Hun var en av de mektigste herskere i Europa i sin levetid. Hos sin egen befolkning var hun også svært populær. Med inngangsbilletten får du også elektronisk guide og kan lære masse om historien bak palasset. Det er også et barne-museum hvor barn kan kle seg ut som kongelige.

Vil du på konsert med Mozart og Strauss, så kan dette oppleves på palasset. Du kan til og med overnatte her hvis du ønsker det!

Shopping

Er du glad i å shoppe, så er det fint å ta turen til Kärtner Str. 19. Her finner du shoppingsenteret Steffl, med kjente luksusmerker. I underetasjen er det mulig å gjøre kupp. Ofte kan du shoppe disse merkevarene for 50-70% lavere pris i denne etasjen. I den øverste etasjen er det utsikt over hele Wien. Det er det både cafe og restaurant.

 

Viennas eldste hotell fra 1600!

Vi bodde på byens eldste hotell Hotel Stefanie fra 1600. Det var veldig unikt og spesielt. Hotellet har bevart klær, klokker og gullskrin gjennom århundrene og det føles nesten som å være på et museum. Alt av interiør er i gull og frokosten er storslått med alt du kan ønske deg (selv med allergier). Det serveres til og med musserende østerriksk vin til frokostene. Hotellet er ikke overpriset og befinner seg i sentrum av byen. Det tar ikke mange minutter bort til Stefansdomen.

Vil du til Wien?

Kontakt oss hvis du ønsker at en reiserådgiver skal skreddersy en tur til Wien for deg!

 

Vi anbefaler deg å kombinere denne turen med vår pakke til Bratislava. Feriepakke til Bratislava kan bestilles her!