Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Hola Madrid!

Raymond Engelstad Jamaris
Publisert 16. mai 2018 av Raymond Engelstad Jamaris

Midt i landet, et stykke unna solkysten og Barcelona finner du hovedstaden i Spania. Madrid er en drøm av en by for deg som vil ha god tapas, god shopping og storbyliv.

Bilde 1: Gran Via by night

Bilde 2: Market of San Miguel - stedet for gourmet tapas

Madrid er den største byen i Spania, med et ganske stort sentrumsområde. Det er greit å notere seg ned noen områder som utgangspunkt.

    • Puerta del Sol, har i århundrer vært samlings og møtepunkt i Madrid. Tilbake i det 16 århundre var en av inngangsportene til Madrid her. Hvert nyttår er det TV- overføring med nedtellingen. Plassen blir regnet som geografisk sentrum av byen. Her finner du veien videre til alt du skal gjøre!
    • Gran Via, dette er stedet for deg som vil shoppe i de store butikkene og kjøpesentrene.
    • Chueca, trendy område med mange restauranter og yrende uteliv. Området er kjent for sine mange skeive barer og klubber. Livlig og hyggelig område.
    • Malasaña, like ved Chueca ligger denne trendy bydelen med en god miks av turister og lokalbefolkning. Kanskje et av de beste områdene for uteliv.
    • La Latina, tradisjonell bydel som kanskje er det beste stedet for å finne god tapas og drinker. Her finner du også loppemarkedet El Rastro som er åpent hver søndag.

Det gjør nesten ingenting om du roter deg litt bort, god unnskyldning til å sette seg ned og ta en matbit og drikke.

Se vårt unike tilbud til Madrid med priseksempel på fly, hotell og transport. Du finner den her sammen med 4 andre storbyer vi anbefaler 

Bilde 1: The Bear and the Strawberry Tree

Bilde 2: Vakre Plaza Mayor

Dele bestikk?

Hva med en tur innom Market of San Miguel? Mathallen åpnet i 1916 og er byens tempel med mat fra hele Spania. Litt høyere priser her enn andre steder, men her får du gourmet tapas. Til tider mye folk, så unngå de travleste tidene på ettermiddagen.

Ellers kan vi anbefale InClan Brutal Bar ikke langt fra Puerta del Sol. Veldig god atmosfære, kule lokaler og tapas til en god pris. På kvelden i helgen rigges det opp med DJ og litt høyt volum. Skal du ut på byen etter middag, er dette en god oppvarming. Passer også veldig godt til lunsj eller drink. Bestill gjerne bord på forhånd.

Ber du om eget bestikk når du spiser tapas kan du få et rart blikk, her skal tapas og bestikk deles. Du får selvsagt eget om du spør

Bilde 1: Inclan Brutal Bar - fristende tapas

Bilde 2: Inclan Brutal Bar - blir du sulten?

Verdt å få med seg?

Vi kan også anbefale en tur til Palacio Real, Det kongelige slott. Slottet ble sist brukt som hjem for de kongelige i 1931. I dag bor de kongelige i Palacio de la Zarzuela i utkanten av Madrid. Billetter til Palacio Real kan du kjøpe på stedet og du kan velge turer med eller uten guide.

Prado museet har en samling fra store kunstnere som Velázquez, Goya, Raphael, Rubens og Bosch. Eller Spanias nasjonale kunstmuseum, Reina Sofia med arbeid fra noen av Spanias kjente kunstnere fra det 20. århundre, inkludert Pablo Picasso og Salvador Dali.

 

Bilde 1: Palacio Real

Bilde 2: Prado museet

Madrid er en drøm av by, du finner noe for alle her. Kultur og kunst, uteliv, mat og drikke og shopping. Du vil nok oppdage den spanske kulturen mer her enn andre steder i Spania. Dette er en favoritt!

God tur til Madrid! <3

Se vårt unike tilbud til Madrid med priseksempel på fly, hotell og transport. Du finner den her sammen med 4 andre storbyer vi anbefaler