Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

De hippeste spisestedene i London akkurat nå?

Stine Arnulf
Publisert 4. juni 2017 av Stine Arnulf

Du rynker kanskje på nesen ved tanken på å spise eller drikke på et offentlig toalett. Men i London er det blitt så vanskelig å finne nye lokaler at entreprenører i restaurant- og barbransjen har tydd til kreative løsninger. De siste årene har mange av Londons gamle toaletter blitt systematisk renovert og omgjort til bar- og spisesteder. Bli med på "do"!

Bilde: Bilde: WC – Wine & Charcuterie

Bokstavene WC i Clapham står nå for «Wine & Charcuterie», ikke water closet, og en ny populær bar i Kentish Town har tatt det passende navnet Ladies & Gentlemen. Hvem skulle trodd at offentlige toaletter kunne bli de hippeste stedene i byen? Her er noen barer og spisesteder du bør ta turen innom neste gang du besøker London.

Bilde: Bilde: WC – Wine & Charcuterie

WC – Wine & Charcuterie

Ikke bli lurt av navnet WC. De 100-år-gamle toalettene tilhørende stasjonen Clapham Common ble restaurert og omgjort til vinbar i 2014, etter å ha stått ubrukt i flere år. Vinbaren bærer fortsatt preg av hva den engang var, med badefliser gjenværende på veggene og dører fra dobåser omgjort til bord. Men slapp av, stedet er nå både rent og sanitært. De byr på et variert utvalg av vin til priser mellom £7 og £10 per glass, og til vinen kan du nyte ulike kjøtt- eller ostefat. Restauranten har både bord og booths (bør bookes på forhånd), og til og med en liten uteterrasse.

Story

Stedet bærer kanskje ikke preg av det lenger, men denne restauranten som har hatt Michelin-stjerne siden 2013, var også en gang et viktoriansk toalett. Story er lokalisert nær London Bridge og er et resultat av drømmen til den 26-år-gamle kokken Tom Sellers. Maten som serveres er fra britiske leverandører og inspirert av britisk mattradisjoner opp gjennom historien. Navnet kommer av at restauranten ønsker at rettene skal fortelle en historie gjennom sansene dine.

Bilde: Bilde: Ladies & Gentlemen

Ladies and Gentlemen

En av de siste barene til å slenge seg på do-turned-bar trenden er cocktail-baren Ladies and Gentlemen som åpnet i 2015. Baren ligger under bakken i Kentish Town. De viktorianske doene er blitt restaurert og det er blitt satt inn kjøkken. Den har allerede blitt en suksess og fått mye god kritikk for drinkene sine. De lager egne likører og sprit, og gir en ny twist på gamle klassiske varianter. Hvis du er i London på en tirsdag og er fan av gin kan du booke deg inn på barens «Gin Club» – en workshop hvor du får lage din egen gin med personifisert merkelapp. De bygger også en ny sjømatsrestaurant på kanalen nær King’s Cross.

Bermondsey Arts Club

Denne lille baren for cocktail-elskere åpnet i 2014, skapt fra visjonen til motefotograf og bardirektør George Garnier. Bortgjemt ned en trapp, ligger denne lille perlen. Interiøret er inspirert av 1920-talls art deco, musikken som blir spilt er vanligvis jazz og baren blir opplyst av stearinlys som skaper en intim atmosfære. Her finner du mange originale drinker – både spritzers for £7.50 og cocktails for £9.50. Stedet kan fort bli travelt, og det kan derfor ta litt tid å vente på bestillingen.

Bilde: Bilde: The Attendant

The Attendant

The Attendant er en café i Fitzrovia, sentralt i London. Dette er en unik café som åpnet i 2013, og er som de andre stedene et restaurert viktoriansk toalett. Det offentlige toalettet ble bygget rundt 1890, men sto tomt fra 1960-årene. Caféen er kanskje det lokalet som ligner aller mest på et gammelt toalett, ettersom at ikke bare flisene på veggen, men også urinalene, har blitt bevart. Caféen fokuserer på kvalitetsingredienser i kaffen sin, serverer kake og cookies, men også ulike lunsjretter. Det eneste problematiske med stedet er størrelsen på lokalet, så vær forberedt på at du kanskje må sloss om plassen.

Sjekk ut våre unike feriepakker her