Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Harry Potters London

Inger Lise Roalsø Veila
Publisert 22. september 2017 av Inger Lise Roalsø Veila

J.K. Rowlings fantastiske bøker om Harry Potter har trollbundet en hel generasjon. Filmene om den unge trollmannen er spilt inn i England – og du kan besøke de magiske stedene!

Hotell

Hvorfor ikke besøke Harry Potters magiske verden i høstferien? Bo sentralt i London, og du har et godt utgangspunkt for de mange Harry Potter-turene du kan ta i sentrum. Det er et «must» å dra til filmstudio som bare ligger en buss- eller togtur utenfor London.  Og er du skikkelig blodfan, hva med å bo på «Hogwart»? På Georgian House Hotel i Victoria området har de nylig åpnet to rom med navn The Wizard Chambers.

Teater

På The Palace Theatre i London spilles “Harry Potter and the cursed child” i to deler, klokken 14.00, og klokken 19.30. Teateret ligger like ved Covent Garden, så ta også en rusletur hit for å nyte et måltid før siste del av forestillingen fortsetter.

Opplevelser

Muggle tur
I London finnes det en mengde turer å velge mellom. Hva med en tur i en typisk London-drosje hvor taxisjåføren kjenner alle de kjente stedene der Harry Potter filmene er spilt inn?

Det tilbys også ulike turer til fots. Her kan du velge å melde deg på en organisert tur med guide, eller rusle på egenhånd.

Harry Potter studio like utenfor London
Dette må være høydepunktet for enhver heks eller trollmann. Tre inn i den mystiske verdenen til Harry Potter og følg i fotsporene til elevene på Hogworth.

Fra London kan du bli med på en offisiell studio-tur med buss fra sentrum av London. Eller du kan ta toget på egenhånd fra Euston Station til Watford Junction. Herfra tar du «fnattbussen» til studioet, som koster cirka GBP 2,-.

PS: Husk å bestill studiotid hvis du drar på egenhånd.

Selve turen starter i kammerset under trappen, og fortsetter inn i Galtvorts storsal. Fra nå av er du i trollmannsverdenen. Bli med på tryllestav-kurs, kjør i den løpske bilen til Ronnys far, og fly over Themsen på sopelime – på flukt fra desperantene.

Et annet «must» i London er å besøke «Platform 9-and-three-quarters» på Kings Cross stasjonen, hvor toget til Galtvort går fra.

Her er tips til flere kjente innspillingssteder i England, som kan være verdt et besøk om du har tid:

 

Oxford
I den tradisjonsrike universitetsbyen Oxford er flere av filmscenene spilt inn. I Christ Church College finner du Galtvorts spisesal, og flere av de mystiske korridorscenene skal være spilt inn her.

Det arrangeres guidede turer som det kan være lurt å melde seg på.

Goathland Station
Goathland station ligger i Goathland i North Yorkshire. Stasjonen som er brukt i mange filmer, og for mange er kjent fra tv-serien “Med hjertet på rette staden” er også stasjonen der Hogwart-expressen stopper når toget ankommer skolen.

Ønsker du å ta turen til London og oppleve Harry Potters magiske verden? Kontakt oss gjerne!