Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Guide til Dubai

Anette Maltun Koefoed
Publisert 10. juli 2017 av Anette Maltun Koefoed

Mange nordmenn drar til Dubai i ferien eller for en langhelg. Vi har laget en liten oversikt over det du kan og bør gjøre når du først er her.

Vår erfaring er at man gjerne ønsker å tilbringe morgenen ved hotellet og bassenget – for deretter å gjøre mer aktiviteter på ettermiddagen. Det er også et fint avbrekk fra varmen.

Her har vi laget en oversikt over noen av «must» aktivitetene i Dubai.

Burj Khalifa, fontenen og Dubai Mall

Dette passer fint som en ettermiddagstur for da får du med deg solnedgangen og fonteneshowet. Ta en taxi til Dubai Mall. Her finner du inngangen til Burj Khalifa som er verdens høyeste bygning. Billetter bør bestilles på forhånd. Heisen går opp til 124. etasje og her er det to etasjer, hvor du ser Dubai fra et fugleperspektiv. Musikk spilles i bakgrunnen, mens du kan nyte solnedgangen fra toppetasjen.

Burj Khalifa tar cirka 1 time – deretter kan du gå til området utenfor, hvor det er fonteneshow hver 30. minutt (selve showet varer i 6 minutter). Mange vil se showet og derfor anbefaler vi heller å sette seg ned på en av restaurantene, hvor du kan et glass vin eller en bedre middag mens du ser showet.

Har du tid i forkant eller etterpå, er det bare å utforske Dubai Mall. Her finner du nemlig alt fra akvarium til alle mulige butikker du kan tenke deg.

Ørkensafari

Dette er en halvdagstur og gjøres enten på morgenen eller ettermiddagen. Ofte henter de deg på hotellet og kjører deg ut i ørkenen. Her er det kjøring med biler i sanddynene, men også muligheter til å ri på kameler og spise tradisjonell frokost eller middag.

Badelandet – Aquaventure

Aquaventure er et «must» for barnefamilier. Her finner du alle mulige vannaktiviteter, men også akvarium og mulighet til å svømme med delfiner. Sistnevnte koster en del ekstra, men er en opplevelse for de som ikke har gjort det før. For å komme ut til badelandet, tar du en monorail som også i seg selv er en opplevelse. Aquaventure ligger rett ved hotellet Atlantis som er kjent for å ha et åpningsshow med fyrverkeri som kunne sees fra verdensrommet. Også et populært hotell for barnefamilier.

Liker du mystikk? Sjekk ut vår tur til Marrakech

Båttur

Etter en dag i solen kan det være godt å kjenne den varme vinden mot huden, mens du cruiser rundt og ser Dubai fra sjøen. En fantastisk måte å tilbringe ettermiddagen. Vi anbefaler båttur klokken 18.00, som varer i 90 minutter. Da får du med solnedgangen som er fantastisk, men også en kombinasjon av Dubai dag og natt. Det er også muligheter til å leie en båt hele dagen for å få litt avveksling fra hotellet og bassenget.

Lunsj på Burj Al Arab

Verdens eneste 7-stjerners hotell er Burj Al Arab – det er ikke alle som har råd til å bo her, men hvorfor ikke oppleve litt av denne luksusen ved å ta en lunsj her?

Mall of the Emirates / Dubai Marina Mall

Savner du ski i påsken er det bare å dra til Mall of Emirates. Her kan du nemlig stå på ski og ake, men også hilse på pingviner. Mall of the Emirates har også alle tenkelige butikker, så mulighetene er store for å kunne shoppe etter endt skitur. Ellers finnes også Dubai Marina Mall som ligger langs den nye marinaen i Dubai. Her er nok av butikker og dette kan fint kombineres med en spasertur langs marinaen og restaurantbesøk. Det ligger mange hyggelige restauranter på marinaen.

Se våre unike feriepakker her

Krydder og gull

I den gamle delen av Dubai finner du både kryddermarked og gullmarked. Morsom spasertur og en avveksling til det nye Dubai. Men det er varmt og ofte mye mennesker, så dette passer bedre for de som reiser uten barn.

Ferrarisenteret – Nyhet!

Dra til Abu Dhabi og det nye Ferrarisenteret. Dette ligger i Yas Waterworld som er rett utenfor Abu Dhabi. Her kan du oppleve ulike attraksjoner med fart og spenning – inkludert badeland.

Trenger du hjelp til å gjøre bestillinger – si ifra! Vi hjelper deg med alt fra attraksjoner til transport til og fra flyplass, hotell og fly!