Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Frokost er dagens viktigste måltid – også på jobbreise

Anette Maltun Koefoed
Publisert 11. mai 2018 av Anette Maltun Koefoed

Aldri før har frokost vært viktigere for folk når de velger hotell. Hele 68 prosent sier en god frokost faktisk er viktigere enn pris når vi velger hotell. Fokus på sunn mat og det at flere benytter frokosten til å ha møter, kan være noe av årsaken.

Det å spise frokost handler om så mye mer enn å bare få i seg litt mat. Egne kokker, fyldige buffeter, service, kaffebarer – alt dette pakket inn i hyggelige lokaler med god atmosfære gjør at flere nå er bevisste i valg av hotell.

Vi har merket at flere er opptatt av frokost når de bestiller hotell. Mange velger å legge møtene til frokosten når man får en hyggelig atmosfære rundt, og på denne måten sparer man både tid og penger. I tillegg vet vi jo at flere er opptatt av å spise sunt og at det er allergiriktig mat. Det er nok kvinnene som har drevet frem trenden rundt sunn mat. Flere kvinner er på jobbreise enn tidligere og de stiller gjerne andre krav enn menn.

For mange er jobbreisen og hotellovernatting en del av hverdagen. Da ønsker man et bredt utvalg som gjør at det går fint å beholde den sunne livsstilen, også på reise. Stadig flere hoteller tilrettelegger dessuten for «Earlybird» og «Grab and Go», som sikrer at alles behov og ønsker blir ivaretatt – uansett om man må stå opp tidlig eller kan sove litt lengre.

Vi merker også økt forespørsel etter kveldsmat. Jobbreisende kommer sent på hotellet og trenger bare en liten matbit før de legger seg. Flere kvinner synes også dette er tryggere enn å gå ut på leting etter mat.

Dette sier hotellgjestene

Berg-Hansens kunder får alltid mulighet til å gi en tilbakemelding på hotellet som er bestilt og ranger de beste frokoststedene. Over 50 000 har svart og her er favorittene*:

 1. Thon Hotel Lofoten, Svolvær
 2. Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo
 3. Scandic Nidelven, Trondheim
 4. The Thief, Oslo
 5. Scandic Ishavshotell, Tromsø

*Fra 2017 og så langt i 2018

Bilde 1: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Bilde 2: Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo

Dette er viktigst for kundene i valg av hotell i 2017:
 1. Beliggenhet
 2. Frokostutvalg
 3. Pris
 4. At bedriften har en avtale med hotellet
 5. Hotellet er anbefalt av andre
 6. Bonusprogram

Tallene er basert på den store jobbeiseundersøkelsen utført av Berg-Hansen, hvor 20.000 jobbreisende har svart på hva som er viktig når de velger hotell.