Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Er du en ølhund? Besøk Belgias ølhovedstad

Inger Lise Roalsø Veila
Publisert 17. november 2017 av Inger Lise Roalsø Veila

Er du glad i øl og koselige små byer? Da er Leuven stedet! Belgias ølhovedstad er en pittoresk by med mye historie.

Byen Leuven er en attraksjon i seg selv. Her er et historisk sentrum med et imponerende rådhus bygget i gotisk stil, fra 1400-tallet. Gamle høyhus, kirker og klostre.  Å vandre rundt i Leuvens historiske sentrum er en fryd! Bli gjerne med på en guidet tur og hør den interessante historien til byen, og ikke minst de mange historiske personlighetene som har vært tilknyttet byen.

Rådhuset_Leuven_Belgia_reise
Botanisk hage

Leuven har Belgia største og eldste universitet og byen øker hver høst innbyggertallet med 25.000, når studentene inntar byen. Det gamle universitetsbiblioteket hadde en unik samling av bøker og håndskrifter, men disse gikk tapt da tyskerne i 1914 satte fyr på det, som et mottrekk til motstanden byens borgere viste den tyske erobringen.   

Leuven er omgitt av natur og midt i byen finner vi Belgias eldste botaniske hage, i sitt slag.

Botanisk hage_Leuven_Belgia_reise
En hund etter øl

Leuven kalles ikke ølhovedstaden for ingenting. Her kan du oppleve bryggeprosessen til Stella Artois på en av bryggeriturene deres. Hør historien, se hvordan den lages og smak på brygget.

I 1366 startet bryggeriet Den Hoorn i Leuven. Artois ble bryggemester i 1708, kjøpte bryggeriet i 1717 – og bryggeriet fikk da navnet Artois.

Det lokale bryggeriet Domus Brauhaus tilbyr ølsmaking i sin nyrenoverte middelalderkjeller. Du kan også bli med på en guidet pub-tur.

Hva med en sykkeltur, hvor du kan oppleve skog og mark som omkranser Leuven? Sykle forbi slott og kloster og besøk de mange mikrobryggeriene som befinner seg i og rundt byen fra sykkelsete. Se alle alternativene her

Du vil også kanskje liker: Oktoberfest – verdens største folkefest

klosterbaren_leuven_belgia_reise
Uten mat og drikke

Leuven består av mange små gater og torg. På nesten hvert hjørne finner du et sted å ta en matbit, eller et mikrobryggeri.

Gastronomisk er Leuven på høyde med de fleste byer. Her finner du alt fra enkle boder til gastronomiske restauranter. Mat fra alle verdenshjørner. Og mest kjent er Belgias nasjonalrett, Moule frites, som du selvsagt får på mange av restaurantene.

Den omtales som Europas lengste bar – Oude Markt – og på en fin dag fylles hele plassen med bord og stoler utenfor de mange barene som ligger rundt plassen, med yrende liv til langt ut i de små timer.

Kort sagt, Leuven er en storslått by hvor du blir bortskjemt på alle nivåer; gastronomisk, kulturelt og rekreasjonsmessig.

Du vil også kanskje liker: Bli med på en matreise gjennom København

Blaaskjell_leuven_belgia_reise
Gå i Kloster

Martins Klooster er et boutique hotell, og som navnet sier var det tidligere et kloster, bygget i 1531. Klosteret huset blant annet pilgrimer på vandring til Santiago de Compostela i Spania. Hotellet ligger som en egen oase midt i byen. På en fin sommerdag er det perfekt å slappe av i klosterhagen, eller hva med en smak av det lokale ølet i klosterbaren?

Du vil kanskje også like: Champagne – vinranker, bobler og sykkeltur

Komme seg hit
Med direktetog kommer du fra flyplassen i Brussel på 15minutt. Fra sentrum av Brussel tar det 30 minutter. Og Paris er bare 1,5 time unna med toget. Det er med andre ord mange veier til Leuven!

Se våre unike storbypakker her