Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

En helg med Herman i Dyreparken

Anette Maltun Koefoed
Publisert 18. juni 2018 av Anette Maltun Koefoed

Herman på ti år dro til Dyreparken i Kristiansand og har blogget om det. Bli med Herman på mating av tigre, tømmerrenna Nilen, Kaptein Sabeltann og Badelandet.

Turen begynte med at vi først kjørte bil i 4 timer, og det var lang kø. Så kom vi frem og sjekket inn på hotellet (Abra Havn). Da spiste vi pizza. Deretter sjekket vi ut rommet vårt, før de andre vennene mine kom.

Neste dag våknet vi klokken halv åtte for å se at Kaptein Sabeltann kom inn med båten og heiste flagget sammen med sjørøverne. De hadde et lite show for oss.

Vi spiste sjørøverfrokost med sjørøverne og Kaptein Sabeltann var også med. Pappa ble pirket på av kaptein Sabeltann og det var skikkelig morsomt. Det morsomste med frokosten var at sjørøverne spiste med oss – de tok også kameraet mitt, og tok bilder av seg selv!

Etter frokosten gikk vi til Dyreparken og fikk med oss matingen av tigerne. Vi så først på alle dyrene. Jeg synes det var morsomst med flamingo, men broren min synes apene var mest morsomt. Vi besøkte også Kutoppen, og kjørte traktor.

Etter det tok vi JungelBob og tømmerrenna Nilen. Jeg kjørte tømmerenna 5 ganger på rad og synes det var kjempegøy . Dette var de mest populære aktivitetene. Jeg var også innom basar-området for å prøve å vinne noe – men vant ikke denne gangen.

Noen ba meg teste ut Hakkebakkeskogen. Det var litt dumt at denne er stengt utenom høysesongen, fordi det er skuespillere som er med og synger. Dyreparken sa Hakkebakkeskogen skal være åpen i høstferien. Fetteren min Lucas var der i sommer – og han synes Hakkebakkeskogen var det som var mest morsomt (han er 4 år).

Da vi dro tilbake til Abra Havn var det skattejakt og show på kvelden.

Søndagen kom Kaptein Sabeltann igjen og vekket oss. Deretter spiste vi en enkel frokost før vi dro tilbake i parken. Jeg var så heldig at jeg fikk gå med en dyrepasser før parken åpnet, og fikk se mange av de flotte dyrene. Dette er en tur du kan bestille utenom. Vi matet sjiraffene, fikk hilse på apene og kom inn til tigerne.

Det var veldig mange mennesker i parken denne dagen. Derfor var vi ikke så lenge i parken, men dro til Badelandet. Det var helt topp og noe av det morsomste jeg gjorde. Det var mange sklier. Før vi dro fra Badelandet spiste vi en lang toast som var hele 40 cm.

Jeg synes dette var morsomst: JungelBob, tømmerrenna Nilen og dyrene, men aller mest morsomt var Badelandet.

Mammas kommentarer og anbefalinger:

 • Dra utenom høysesong. Selv om ikke Hakkebakkeskogen er åpen, er mesteparten av andre aktiviteter åpent, og det er færre mennesker i køene.

 

 • Vi synes det var fint å bo på Abra Havn. Selv om dette koster litt mer får du en helhetlig opplevelse, og i Abra Havn er det mye underholdning både morgen og kveld som du får med på kjøpet.

 

 • Legg gjerne inn Badelandet. Dette syntes barna var mest morsomt.
Barna har testet

 

 27 barn var med på helgeturen til Dyreparken. Vi ba dem si sin mening i hva de syntes var mest morsomt. Her er resultatene:

 • Om Traktorbanen
  «Det andre var gøy, men traktorturen var ekstra gøy. Vi kunne gjøre 4 stykker sammen». Elias (3,5 år)

 

 • Om tømmerrenna Nilen
  «Jeg var varm så det var deilig å bli kald. Og for at det var nedover så det kilte i magen». Jakob (8 år)
  «Fordi vi ble så bløte, mamma ble kliss blaut så vi lo veldig». Theo (5 år)

 

 • Kanelbolle hos bakeren
  «Luktet godt og smakte deilig». Jonathan (4 år)

 

 • Mating av tiger
  «Gøy å se de klatre og spise maten de fikk». Amalie (5 år)

 

 • Om JungelBob
  «Fordi JungelBob gikk fort, mange kjekke svinger og du kunne bestemme hvor fort det gikk». Julie (9 år)

 

 • Om Dreggen
  «Jeg synes at Dreggen var morsomst, fordi det kilte i magen.» Nicolai (11 år)