Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Den kulturelle reisen i Firenze

Ania Levkowetz
Publisert 22. november 2017 av Ania Levkowetz

Firenze er som et maleri, en perle av en by med imponerende kirker, berømte skulpturer og palasser. Koselige piazzaer og bruer uansett hvor du snur deg. Dette er Toscanas hovedstad, og ikke minst Medicis mektige hovedsete.

Firenze_kultur_reise

Firenze er som et stort museum i seg selv og regnes som renessansens fødested. Underlaget den mektige Medici-familien. Denne familie satt i sin tid på både europeiske troner og pavesete. De forbindes ofte med makt, drap og korrupsjon, men også med sin stor kjærlighet for kunst. Familien samlet utrolige mengder av malerier – og de fleste kan du beskue i den fantastiske Uffizi Galleriet.

Uffizi-samlingen

Det er kanskje lettere å skrive om hva du IKKE kan finne her. Dette er uten tvil en av de største og mest berømte kunstsamlingene i verden. Gode sko og god tid er min anbefaling. Du kommer til å vandre gjennom 45 rom og beundre ikke mindre enn 1500 malerier til verdens superstjerner innen kunst. Nyt «Primavera» til Botticelli eller «De hellige tre kongenes tilbedelse» av selveste Leonardo da Vinci. Eller hva med Raffaello, Michelangelo, Giotto, Titian, Rembrandt eller Goya? Listen er ganske langt. For mange er et besøk i galleriet som en kultursprøyte som tar pusten av de fleste.  Museet er en meget populær severdighet, og køene ved inngangen er lange året rundt. Jeg foreslår at du skaffer deg billettene på nett på forhånd, eller stiller opp grytidlig.

Il Dumo

Il Dumo, også kjent som Cattedrale di Santa Maria del Fiore, er uten tvil hovedattraksjonen i Firenze. En mektig og prangende kirke som ble til mellom 1296 og 1436. Absolutt verdt et besøk. Her finner du en stor mengde av verdifull kunst, samt gravsteder til kjente paver. Legg merke til den 3600 kvadratmeter store fresken om dommedag, malt av blant annet Giorgio Vasari. Husk også å se ned, og få med deg den fantastiske mosaikken på gulvet. Ved siden av kirken finner du Battistero di S. Giovanni, kjent som dåpshuset med den berømt Paradisportalen.

Skulpturen av David

Nord for Il Dumo i Galleria del`Accademia står den originale skulpturen av David, et mesterverk til selveste Michelangelo. Her finner du også malerier av Botticelli og del Sarto.

Firenze_skulptur_kultur_reise
Kirken Santa Croce

Enda en fantastisk severdighet og den største fransiskanske kirken i verden. Kalles ofte «The Temple of the Italian Glories», og det er nettopp det den er. Her finner man gravmonumenter til de fleste store italienere: Michelangelo, Machiavelli, Galileo eller Dante. Og selvfølgelig utallige kunstverkene på veggene.

Perfekt for en langhelg

Sentrum av Firenze er ikke særlig stort og er med andre ord perfekt til storbyferie eller en langhelg for familie med litt større barn.  De fleste severdighetene kan du besøke til fots. Og når du vandrer fra sted til sted så kan du nyte en enkelt, men velsmakende italiensk  måltid. Glem heller ikke at du er i Chianti-riket så et glass vin er nesten et must. Du kjenner selvfølgelig til italiensk pasta og pizza? Men prøv heller den saftige  Fiorentina T-bone-steken. Den gir deg garantert krefter til å utforske neste kunstnerisk godbiten!

Buon appetito!

Frister det med en reise til Firenze? Spør oss om gode anbefalinger!