Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Den kulinariske reisen på Koh Samui

Ania Levkowetz
Publisert 28. september 2017 av Ania Levkowetz

Koh Samui er for lengst stemplet som en paradis. Ikke bare på grunn av flotte stender og hyggelige mennesker, men også som en «culinary excellence». Bli med på en kulinariske reise gjennom Chaweng og Lamais gater!

Den idylliske øya Samui ligger i Siambukten og er Thailands tredje største. Her møtes du av hvite strender og azurblå hav, og med hoteller i alle prisklasser tiltrekkes utrolig mange turister.

Det bugner av «fine dining» restauranter på Koh Samui, og det kan ta litt tid til å prøve alle. Øya har blitt en magnet for eksepsjonelle gastronomiske talenter, kanskje fordi det mangler ikke på fantastiske ferske ingredienser som tropiske frukter, fersk kjøtt, fisk og skalldyr. Eksotiske urter og krydder, pluss eldgamle oppskrifter skaper et eldorado for kreative kokker.

Er du glad i gourmetmat så henter du «Samui Dinging Guide» i resepsjonen på hotellet, og starter fra toppen av. Det er helle 33 «fine dining» restauranter å velge mellom.

Vi besøkte Poppies som ligger rett på stranda i Chaweng. Stedet regnes som et av de beste på Koh Samui, og er drevet av to meget anerkjente chefs; Khun Wantanee og Khun Noi. Bestill gjerne bord da restauranten er populær. Når du ankommer blir du ledet gjennom en underjordisk gang hvor du får høre om Poppies historie. Her spiste vi både lunsj og middag. Maten og servicen var upåklagelig. Prøv gjerne de tradisjonelle rettene Pad Thai eller Tom Yum suppe.

Men hva med et annet konsept? Street food er den store snakkisen nå. Nesten alle kjendiskokker inkluderer denne type matopplevelser i sine tv-programmer og kokebøker. Dette ble skikkelig populært spesielt etter at en matbod i Singapore fikk en Michelin-stjerne for et par år siden, og åpnet dører for flere. Dette er matlaging som gir deg mulighet til å oppleve autentisk mat på sitt beste!

Besøk også nattmarkedet i Chaweng eller Lamai, vi tok turen til sistnevnte. Her kan du vandre fra bod til bod og smake deg gjennom ulike småretter. Tilbudet er enormt og du får mulighet til å prøve noe nytt. Her finnes det flere asiatiske smaker, som thai, malaysisk, kinesisk og japansk.

Det grilles og friteres, stekes og dampes, kjøtt, fisk, grønnsaker eller skalldyr. Med andre ord, alle finner noe de liker! Vårruller rulles og kyllingkjøtt tres på spyd. Ferske juicer presses fra eksotiske frukter. Sauser og dressinger blandes mens turister stiller seg i kø. Luften er full av lukten av krydder, sitrongress, koriander og lime.

Dette er for det meste fingermat så det er ikke mange sitteplasser. Meningen er at du kjøper en liten matbit, og går til neste bod.

Det er vel ikke så mye mer å si enn GOD APETITT!

Har du lyst til å spise deg gjennom Thailand? Bestill fly og hotell på berg-hansen.no, eller spør en av våre reiseeksperter om råd!