Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Den beste frokosten i Berlin

Stine Arnulf
Publisert 21. juli 2017 av Stine Arnulf

Frokost er dagens viktigste måltid, selv på ferie. Berlin har mange flotte frokoststeder å by på, så det kan anbefales å bevege seg rundt i byen istedenfor å spise på hotellet. Men selv om det finnes utallige steder å velge mellom, er ikke alle like mye å skryte av. Derfor har vi valgt ut noen av de beste frokoststedene i Berlin som har mye godt å by på.

Distrikt Coffee

Her er det mye godt å velge mellom på menyen. Selv om de fleste frokoststedene i Berlin kan skryte av pannekakene sine, er disse noen av de beste. Cafeen selger også smoothie bowls, surdeigsbrød med avokado og fetaost og mye annet godt. Kan anbefales om du leter etter god, og som oftest sunn ‘comfort food’. District Coffee åpner 8.30 på hverdager og 9.30 i helgene, så det kan også være et godt alternativ for brunsj. Stedet byr på en hyggelig, urban atmosfære med et industrielt interiør av mursteinsvegger og møbler av tre med svart metall. Det er veldig populært, så det kan være mye folk – likevel er det definitivt verdt å vente på bord. Maten både ser ut og smaker bra. Den er nesten så god at man glemmer å drikke kaffen, som alltid alltid serveres med dobbel shot med mindre du ber om enkel.

Se 5 storbyer vi anbefaler i høst

Bilde: Pannekakene hos Distrikt Coffee

Adlon Kempinski

En litt mer eksklusiv frokost. Ettersom Adlon Kempinski er et 5-stjerners hotell, er det ikke overraskende at de byr på en av de bedre hotellfrokostene i Berlin, spesielt om det frister med buffé. På hjemmesiden deres står det at de har bord etter bord med 20 typer bakverk, masse eksotisk frukt, kaviar, ulike typer eggeretter og et stort utvalg av juice. De har også kaffe, te og til og med sjampanje, så her er det mye å velge mellom. Hvis du skal tidlig opp, passer dette fint, for buffeten åpner 6.30. Hotellet og frokosten er perfekt hvis man planlegger konferanser eller business-events i Berlin. Husk reservasjon!

Café Einstein Stammhus

Café Einstein Stammhus har både middag og frokost. Stedet åpner kl. 8 om morgenen og er en av de fineste stedene å nyte kaffehuskultur. Det viktigste å få med seg er kanskje historie og atmosfære fremfor maten. Bygd i 1898, byr denne bygningen på et flott interiør, høyt under taket og en spennende historie. Den var nemlig et kasino for nazistene under 2. verdenskrig. For filmfans var det også her Tarantino’s kjente bar klipp fra filmen «Inglorious Bastards» ble spilt inn. Definitivt et hus med sjel. Restauranten har også et godt lokalt rykte, og du vil møte flere tyskere som spiser frokosten sin her. Mange tyskere – godt lokalt rykte. Her kan man få mat servert på to-etasjers kakefat, en fancy måte å servere frokost på som er populært flere steder i Berlin. De to etasjene kommer med blant annet ost, skinke, frukt, yoghurt og røkelaks. Det koster €25.50 for to, men kan fort være nok til tre. De har også andre muligheter, som omelett eller bagels.

Allan’s Breakfast Club

På Allan’s Breakfast Club kan du nyte «brekkie» – ekte australsk frokost inspirert av Sydney. Tipset er å dra hit om man planlegger litt god tid til å nyte frokosten, for de har frokostservering helt til kl. 16. Dessuten har stedet en avslappende atmosfære med preg av såkalt ‘surfementalitet’ og har et interiør inspirert av strandboder eller surfebarer i Australia. Her får du både god kaffe og fersk mat til en fin pris. Deilige arme riddere, eller et sunnere alternativ som Egg Benny’s, avokado toast eller quinoa salat. De har også glutenfrie alternativer. Stedet er ganske populær, så du kan risikere å måtte vente en stund på bord, men det er definitivt verdt det. Det serveres også drinker til frokosten, og caféen får mye skryt av sine Bloody Mary’s. Ta deg også en tur dit på kvelden, når stedet blir forandret fra frokostklubb til fransk vinbar.

Anna Blume

Denne caféen åpner også kl. 8, men serverer frokost ganske langt utover dagen. Her kan man få alt fra en enkel croissant til «Anna Blume Special». Spesialen består av ulik frokost servert på 3-etasjers kakefat, som er et populært valg – akkurat som på Café Einstein. Disse kan nytes av opptil 2 til 4 personer. Brødet er fersk og syltetøyet hjemmelaget. De har både vegetarianske og veganske utvalg. De byr også på mange gode kaker, om man har lyst på litt søtsaker. Caféen har et Art Nouveau interiør og til og med en freske på veggen. Det er også mulig å sitte ute.

House of Small Wonder

Dette brunsjstedet åpnet originalt i Brooklyn, New York, men har nå også kommet til Berlin. Navnet kommer av at man må nyte de små tingene i hverdagen. Stedet er populært for både frokost og lunsj. Maten er laget av organiske, lokale ingredienser og har innflytelse fra japansk og amerikansk mat. Du kan få ‘Croissant French toast’, ‘Biscuit Benedict’, hjemmelaget frokostblanding og fruktsalater, men de har også et stort utvalg av sandwicher og spennende japanske retter for lunsj. Maten er definitivt god, men det beste med stedet er kanskje det fantastiske interiøret. Veldig Instagram-verdig. Caféen har en lys og fin atmosfære, spesielt når sola skinner gjennom vinduene. Stedet har et boho-vintage interiør og massevis av planter. Perfekt for venninnetur, eller mor og datter. Tips: Caféen er litt bortgjemt og ikke nødvendigvis et sted man tilfeldig går forbi, så det kan være lurt å planlegge turen hit, men definitivt verdt et besøk.

Bilde: Inngangen til House of Small Wonder

Geist Im Glas

Dette er egentlig en bar, men har frokostservering fra kl 10 i helgene. Den ellers mørke baren blir åpnet til en hyggelig terrasse om dagen, med en mye lysere atmosfære. Her kan du sitte i timevis og nyte maistortillas med ost og bønner, havregrøt eller best av alt: myke store pannekaker med blåbær og whisky lønnesirup. Rettene er store og kreative, og dessuten kan du få cocktails til frokosten. De tilbyr nemlig seks ulike morgencocktails. Ikke rart at stedet har blitt et stort favorittsted for brunch hos mange. Dessuten skryter flere av hyggelige, morgenglade servitører.

Eiffel

Dette er en litt mer ‘high end’ café. De har et eksklusivt interiør, hvite strøkne duker. Restauranten har god plass og et uteområde hvor opptil 150 personer kan sitte – perfekt for sommeren! Det er et fransk-italiensk kjøkken som er hyggelig å nyte for familien. Definitivt et sted å dra for de som liker egg til frokost. De har mye utvalg av omeletter og andre typer frokostretter med egg. De har derimot også andre ting å by på, som for eksempel müsli og fersk frukt.

Cafe Wintergarten im Literaturhaus

Dette er en liten perle midt i en vakker hage, med både inne- og uteservering. Som navnet tilsier er dette en blanding av vinterhage og litteraturhus som gjester lesning og utstillinger. De har en bokhandel på bakkenivå med café over – perfekt for leseglade men byr også på gode frokostmuligheter. De skal visstnok ha gode vafler, men om du ikke er ute etter noe søtt, serverer de røkelaks eller egg med godt brød. Du kan også nyte sjampanje til maten, og slappe av og spise frokost helt til kl. 2. På nettsiden har de program over hva som foregår av utstillinger og lesninger.

Fikk du lyst til å reise til Berlin? Eller sjekk ut våre unike feriepakker her
Bestill reisen på berg-hansen.no, eller send oss en forespørsel!