Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

De hotteste byturene akkurat nå

Ingrid Ormstad
Publisert 12. oktober 2017 av Ingrid Ormstad

Trenger du noe å se frem til nå som dagene blir mørkere? Eller kanskje trenger du inspirasjon til å kjøpe julegavene? Høsten er høysesong for en storbyferie. Her anbefaler vi deg de 10 hotteste byene akkurat nå, enten du trenger en "weekend escape" eller et lengre opphold.

1. Budapest

Byen blir både kalt for «Øst-Europas Paris» og «Kurbadenes by». Og du får både luksus og velvære til en ganske så rimelig pris. Dette gjør den perfekt til en avslappende weekendtur med både spa og shopping. Slapp av i en av de helsebringende badene som byen er så kjent for, eller «shop ‘till you drop» i handlegatene på Pest-siden av byen. For kulturinteresserte har byen mye spennende historie å by, særlig severdighetene på Buda-siden. Gled din kjære med en reise hit, eller forslå denne flotte byen for venninnegjengen.

Les også:

Opplev Budapest på to dager

Tips for deg som planlegger å besøke Budapest

Budapest, om kvelden

Bilde: Budapest

2. Brussel

En by omringet av vakker arkitektur fra 1600-tallet, små blomstermarkeder, sjokoladebutikker og barer. Europas «hovedstad» har noe for enhver, enten du vil ha romanse eller tur med gutta. Dessuten er det flere severdigheter å få med seg, som Atomium – Brussels versjon av Eiffeltårnet, det kongelige palasset, eller er du fan av litt mer moderne arkitektur? Besøk EU-parlamentet. Nyt sightseeing og vandre rundt i den vakre byen før du tar deg en pause med moules-frites, belgisk vaffel eller en halvliter på en av de utallige kafeene, barene eller restaurantene Brussel har å by på.

Er du glad i Belgisk øl? Sjekk ut denne bloggen: Er du en ølhund? – Leuven, Belgias ølhovedstad

Bilde 1: Atomium

Bilde 2: Brussel by

3. Reykjavik

For noen er naturen mer avslappende enn bylivet. Hvorfor ikke dra til verdens nordligste hovedstad og få både by og vakkert naturlandskap på samme tur? I byen bør du blant annet få med deg skulpturen Solfar og Hallgrimskirkja – en tur i tårnet gir også flott utsikt over byen. Ønsker du å oppleve omgivelsene rundt kan du ta en dagstur til Den blå lagune for avslapping og spa, eller besøke Strokkur-geysiren for en spennende naturopplevelse. På Island er det ikke grenser for vakre naturopplevelser du sent vil glemme. Kanskje gir de deg også mer ro i sjela før du returnerer tilbake til jobb?

Sjekk ut vår kule campingtur til Island

Solfar, Reykjavik

Bilde: Solfar

4. København

København er den perfekte storbyferien ikke langt hjemmefra – og, sammen med Stockholm, en favoritt hos mange nordmenn. Ikke så rart når byen passer både for barn, unge og voksne. Flotte shoppingmuligheter i Strøget for damene, en kald pils i Nyhavn for øltørste og fart og spenning for hele familien på Tivoli. Spis deilig streetfood, sukkerspinn eller en klassisk dansk pølse. Byen er liten nok til å erfares på en helg og kan krysses til fots – men har nok å by på til å besøkes igjen og igjen.

Tips: Last ned Copenhagen Card-appen og kjøp billett der, da får du gratis inngang til over 70 museer og alt av offentlig transport.

Les også:

Spis deg gjennom København

Bli med på en matreise gjennom København

 

Bilde 1: Købehavn fontene

Bilde 2: Nyhavn

5. Berlin

Berlin oser alltid av kunst og kultur, uteliv, kneiper og shopping. I handlegatene rundt Kürfurstendamm og på KaDeWe shoppingsentet finner du tradisjonell og god shopping. For bruktshopping og kafeer bør du ta turen til hippe Prenzlauer Berg og Mitte.

Radisson Blu Berlin i Mitte, er kjent for sitt kjempe-akvarium midt i hotellet, med kort vei til Berlin Cathedral, Brandenburger Tor og Bundestag. Er verdt en overnatting eller eventuelt bare et besøk.

Fra 27. november er det over 50 julemarkeder spredd over forskjellige bydeler. Julemarkedet på Gendarmenmarkt går for å være et av de mest romatiske i Europa.

Les også:

Den beste frokosten i Berlin

Julemarked i Berlin direkte fra Ålesund

 

 

Berlin, monument

Bilde: Skulptur

Det er mye å se i Berlin – grafitti, murals på bygninger, biter fra muren, museer og monumenter. Og er du glad i å male kan kanskje et grafitti-kurs være noe for deg? Taxi er billig og enkelt i Berlin. Buss og metro er andre alternativer. Du kan også se byen ved å kjøre i gamle Trabi-biler.

Er du glad i å bade kan du sjekke ut vinterbading med bar og sauna i elven. Anbefaler en matbit eller drink i Berlin Tv-Tower, hvor du ser Berlin i 360° Panorama mens du spiser! Ellers har Berlin har mange Michelin-restauranter.

Bilde 1: Grafitti-mural

Bilde 2: Grafitti-kurs

6. Helsinki

Helsinki kommer ofte i skyggen av Stockholm, men dette er en livlig og hot by, med mange aktiviteter å velge mellom.

Flytiden er kun på rundt halvannen time. Klaus K er et bra alternativ for overnatting, hotellet ligger sentralt i byen og har flotte rom og gode restauranter.

Byen har bra utvalg av restauranter, kule barer og ikke minst mange shopping-muligheter. Varehuset Stockmann har godt utvalg av klær, sko, interiør og gaver.

Salutorget er en markedsplass ved sjøen. Her finnes frukt- og grønnsaksboder samt noe finsk håndverk. Domkirken ved Senatstorget er et kjent landemerke i byen. Tempelplasskirken er vel verdt et besøk, denne kirken er bygget inne i fjellet – og blir mye brukt til konserter på grunn av den spesielle akustikken. Hvis været tilsier piknik i det fri, så er parken rundt Sibelius-monumentet verdt et besøk.

Helsinki, FInland, reise
7. Praha

Praha er en nydelig by, og her kan du ta en tur opp i klokketårnet og besøke Prague Castle og Charles Bridge. The Bone Church er en annerledes kirke dekket på innsiden av knokler og skjelett, litt utenfor sentrum.

Wenceslas Square og Old Town Square har flere kule butikker. Du finner alle de internasjonale kjedene i Praha og Parízská, gaten som går fra gamlebyens torg og ned mot elven, er Prahas mest eksklusive handlegate. Kjøpesenteret Palladium har mer enn 200 butikker, inkludert H&M, Promod, Top Shop, skobutikker, kosmetikkbutikker og leketøysbutikker.

Julemarkedet i Gamlebyen går for å være det fineste, med et svært juletre belyser midten av plassen, og området omkring er transformert til en markedsplass med dekorerte trehytter og salgsboder som selger alle typer håndverk og tsjekkiske delikatesser inkludert utskårne leker, kniplinger, keramikk, glassfigurer og juleornamenter.

Kanskje blir årets julegaver litt tsjekkisk krystall?

Du vil kanskje like: Reisetips for deg som vil se Bratislava

praha, czech republic, prague, charles bridge

Bilde: Charles Bridge

8. Dubai

Denne reisen krever kanskje litt mer planlegging og et litt lengre opphold for å virkelig kunne oppleves, men ikke nødvendigvis. Drømmer du om varmere strøk, og har ikke tid til å vente til juleferien, er Dubai et perfekt feriemål. Dette er en reise som passer like mye til familien som den gjør for kjærestepar. Og enten du er luksuslysten eller ikke ønsker å tømme sparekontoen, så har denne storbyen opplevelser for alle: Avslapping på stranden, kamelturer i ørkenen, fantastisk utsikt fra høye bygninger og shoppingmuligheter på store sentre. Enten du vil ha avslapping eller rømme litt bort fra dagliglivet er dette en topp destinasjon.

Les også vår egen «Guide til Dubai»

burj al arab, dubai, reise

Bilde: Burj Al Arab

9. London

London er et shopping-mekka. Her kan du virkelig «shop till you drop». I Oxford Street finner klesbutikker som Nike Store, Top Shop, Zara og Urban Outfitters som perler på en snor. Kjøpesentrene Harrods, Selfridges og Marks & Spencer har alt mulig! Seven Dials i Covent Garden et område med mye fint. Og i Brick Lane finner du kule vintageklær til en billig penge.

Afternoon tea på The Landmark Hotel ved Marylebone station er et koselig pitstop underveis.

Vil du komme i julestemning er julemarkedet i Southbank Centre Christmas Market i South Bank et veldig hyggelig et. Her får tak i alt fra smykker til såpe til leker laget av tre, tyske pølser, pepperkaker og Gluwein.

Vil du kjøpe noen gode skatter er Borough Market et gourmetmarked hvor du kan kjøpe oster, honning, kjøtt og andre kulinariske delikatesser.

Hakkasan Mayfair er en populær kantonesisk fusion-restaurant med en Michelin-stjerne – her bør du bestille bord tidlig. Restauranten Gaucho Sloane har fantastisk mat i en av de hotteste gatene i London. Kanskje møter du en kjendis? Anbefaler også Gordon’s Wine Bar ved Embankment som er Londons eldste vinbar, de har mange deilige viner og oster.

Er du interessert i kunst er Tate Modern Art Gallery i Bankside et must. Et annerledes alternativ er et detektivbesøk til The Sherlock Holmes Museum. Les også Harry Potters London

Les også om:

De hippeste spistedene i London akkurat nå

Storbytur til Edinburgh

Afternoon Tea, London
10. New York

I New York er det altfor mye man kan finne på! Du kan for eksempel gå helt fra Upper East Side og til Brooklyn, med shopping og god mat underveis. Du kan se frihetsgudinnen, besøke The Museum of Modern Art og Guggenheim Museum eller ta deg en joggetur i Central Park for å nevne noe. Les også Aktiv i New York

Et par shoppingtips på din vei: Bleecker Street og 5th Avenue på Manhattan er et «must». Her finnes velkjente merker, departmentstores og designerbutikker. SoHo har populære kjedebutikker hippe butikker, kule cafeer og restauranter. Kjøpesentrene Bloomingdales og Macy’s har alt. East Village i New York City og Williamsburg i Brooklyn er vintage-heaven med mange bruktbutikker samt design- og fashion boutiques.

Restauranten Buddakan New York City i Meatpacking har en helt fantastisk meny. Og fun fact er at det er der Carry og Big hadde Rehearsal Dinner i den første Sex & the City-filmen.

Det er umulig å ikke få julestemning i New York, med julebelysning overalt, julegraner, julepynt i alle vinduer og gater og performance i gatene.

23. november er det Thanksgiving i USA og 24. november er Black Friday. Hva med en shoppingtur til New York denne langhelgen og få med deg begge deler? Jeg har selv vært der under Black Friday og det er en opplevelse i seg selv. Butikkene åpner opp midt på natten med massevis av tilbud og supersalg – og menneskene der «går crazy» og shopper som aldri før. Jeg fikk også med meg et par scoop hjem. Check!

new york, frihetsgudinnen

Se våre unike feriepakker her

Storbyreisen bestiller du på berg-hansen.no eller hos en av våre eksperter (+47 220) 08050.