Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Legg neste konferanse til Zurich og Lucerne

Ronny Bolle
En gjesteblogg skrevet av Ronny Bolle

Planlegger du å legge et møte eller en konferanse i Zurich? Vi har tidligere skrevet om Zurich i bloggen vår , men hvorfor ikke kombinere Zurich med et besøk i Lucerne?

Bloggen er skrevet av Ronny Bolle, prosjektleder på grupper, konferanser & events i Berg-Hansen

Beliggende ved Lake Lucerne omgitt av fjell og høye topper er byen ideell som utgangspunkt for å utforske mer av landet og alpene omkring. Lucerne regnes som et av verdens vakreste byer, og oppleves best til fots.

I denne bloggen skal vi derfor fokusere på møte og konferansegrupper og vise alle mulighetene som ligger til rette for et komplett konferanseprogram, kombinert med å oppleve Lucerne når konferanse er over. Vi anbefaler at gruppen bor i Zurich og har møteprogrammet sitt her, og deretter setter av en dag til å oppleve Lucerne. Avstanden mellom Zurich og Lucerne er cirka en time, avhengig av trafikken.
Her kommer vår anbefaling for hvordan denne turen kan se ut:

Zurich

Her bor dere på Renaissance Tower Zürich, ett flott 5 stjernes møte- og konferansehotell som ligger i byens nye trendy omårde «Zürich-West». Området var tidligere et industriområde der blant annet flere av båtene som trafikkerer elver og innsjøer ble bygget.

Med jernbanestasjonen «Zürich Hardbrücke» bare 500 meter unna og jevnlige forbindelser både til flyplassen (11 minutter) og sentrum (3 minutter), bor dere meget bra til.

Hotellet har det meste; flotte møte-og konferansesaler, treningsstudio, dampbad, lobbybar og restauranten Equinox Steakhouse.

Bilde: Renaissance Tower Zürich

Ett annet hotel til dem som ønsker bo mer midt i sentrum av byen er 25 Hours Hotel Langstrasse, beliggende like ved Sentralstasjonen. Ett mindre og mer særpreget hotel, inspirert av kontrasten mellom bank og red light, kunst og finans.

Ikke ett hotell for alle type grupper, men kanskje for mindre og yngre grupper som liker det uformelle, lekende og kreative. Ulike kunstnere arbeider både i og utenfor hotellet i ulike perioder, her er det alltid nye ting som skjer. Hotellet inneholder foruten møterom og kunstneratelier – restaurant med superb mat, bar, forretninsglounge, sauna, sykler til utleie, og dersom ledig – gratis minibil til disposisjon.

 

 

Bilde: 25 Hours Hotel Langstrasse

Litt moro og opplevelser

Besøk FIFA museet. Vi kan love dere alle (uavhengig kjønn og alder) at dette er morsomt. De aller fleste har på en eller annen måte ett forhold til fotball.

Ikke bare ett kjedelig museum men ett interaktivt museum som aktiverer og fenger, lærer og inspirerer. Selve høydepunktet er Word Cup trofeet som oppbevares her når det ikke deles ut. Her er det bare å vandre rundt, oppleve og la seg fascinere.

Dersom dere ønsker en litt lengre pause under møtedagen på hotellet, kan vi ordne besøk til museet for en god opplevelse kombinert med lunsj. Eller om ønskelig kan vi arrangere det slik at dere har hele møtedagen på museet.

Eller hva med å spise sjokolade og faktisk lage denne også?

Besøk Lindt Sjokoladefabrikk. Vi tar dere med til fabrikken like utenfor Zurich, hvor noen av verdens fineste og beste (?) sjokolade lages. Sett av 2 timer så får dere en litt annerledes og morsom opplevelse med historien bak selskapet, innføring i hvordan sjokolade framstilles og produseres. Dere får også selv være med å lage, dekorere og smake egenprodusert sjokolade.

Sist dag før hjemreise

Har dere sen retur og ønsker gjøre litt andre ting, la oss ta dere med til «Jucker Farm» utenfor byen, stedet ligger en liten omvei fra flyplassen men nært nok til en avsluttende lunsj i fantastiske landlige omgivelser omgitt av landbruk, dyr og utsikt mot alpene.

«Jucker Farm» er ett sveitsisk byrå som produserer og distribuerer landbruksprodukter, driver 3 gårder samt restauranter og gårdsbutikker. Stedet har også lokaler for møter og events så her er det kun fantasien som setter grenser. Noe å tenke på om dere ikke ønsker tradisjonelle møterom!

Lucerne

 Dette er en by dere best opplever til fots. Ideell for å spasere i, historie og kultur preger byen og den regnes som en av verdens vakreste byer. Beliggende ved Lake Lucerne omgitt av fjell og høye topper er byen ideell som utgangspunkt for å utforske mer av landet og alpene omkring. 

 

Møtedag i skiftende omgivelser

Med Lake Lucerne som utgangspunkt kan dere ha en halv eller hel møtedag om bord på egen båt, som tar dere med rundt sjøen til små landsbyer og pittoreske steder. Det er mulig leie seg alt fra hjuldamper til mer moderne båter med alt av fasiliteter om bord. Alt fra små båter for mindre møter, opp til større båter for konferanser og events.

Bare opplevelse

Ønsker dere ikke møtedag om bord, men bare ett kort eller litt lengre cruise med lunsj så ordner vi det også.

Ellers kan vi også anbefale ett besøk på Swiss Museum og Transport. Høres kanskje litt kjedelig ut, men ikke la deg lure! Dette er faktisk noe å oppleve. Stedet er kåret til det mest populære museum i Sveits. Åpnet i 1959 og viser utviklingen i alt som har med transport å gjøre, fra vei og bil, til tog, fly og romfart.

Besøke Bürgenstock Resort

I hjertet av Sveits, beliggende 500 meter over Lake Lucerne – 20 minutter fra Lucerne og cirka 1 time fra flyplassen i Zürich, finner du denne egne lille verden bestående av private residenser, fantastiske hoteller, shopping, restauranter og «Bürgenstock Alpine Spa».

Stedet åpnet i 1873 og var i svært lang tid stedet for å trekke seg litt tilbake til, pleie kropp og sinn og finne roen. I senere år ble stedet stengt, nye eiere overtok og etter langvarig tid med renovering og nyinvesteringer er resorten igjen åpnet. Dette har vært stedet flere berømtheter har besøkt, bla Jimmy Carter, Henry Kissinger, Sean Connery etc. Og ikke minst Sophia Loren hadde sitt hus her i mange år.

Foruten stedets særegenhet, beliggenhet, fasiliteter og sitt 107.000 km2 store Spa og Wellness senter så er det møtekapasitet for opptil 900 personer. Plassen har også golfbane, tennisbaner og fantastiske ruter for vandring i fjellene eller på sykkel.

Går helt fint legge inn besøk her for å spise lunsj og oppleve plassen. Eventuelt om dere ønsker å legge en hel møtedag her. Valget er ditt!