Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

California Dreaming

Siv Kari Næbb Raake
Publisert 27. september 2017 av Siv Kari Næbb Raake

Drømmen var å kjøre åpen bil, la håret flagre, høre på Beach Boys "California Dreamin'" og suse avgårde langs fjell og kyst i California!

Det gikk fint – we did it! Her får du en en smakebit på hva vi opplevde underveis på vår tur fra Los Angeles til Napa Valley.

Les også:

Topp 3 rundreiser med bil i USA

Villmark, Beverly Hills og Hollywood i høstferien

Culver City

Vi startet med noen dager i Culver City som ligger mellom Los Angeles Downtown og Venice Beach. Culver Hotel er et must! Et erverdig gammelt hotell hvor filmstjernene bodde på før i tiden under filmopptak i The Culver Studios.

Et mini-Danmark!

Skal du kjøre nordover fra Los Angeles, må du få med deg den lille byen Solvang som ligger ca. 2,5 timers kjøring nordover. Grunnlagt i 1911 av en gruppe danske lærere som reiste vestover for å komme seg unna vinteren i midt-vesten.

Husene er bygget i dansk stil og alle gateskiltene er på dansk. Du får til og med danske wienerbrød i det lokale bakeriet. PS: Det er kaldt om kvelden, husk å ta med jakke når du går ut.

I John Steinbeck's fotspor

Monterey ble neste stopp, en vakker kystby litt syd for San Francisco. Monterey er kjent for sine delfiner og hvaler i bukten, John Steinbeck’s «Dagdrivergjengen» og ikke minst «Big Little Lies»-serien som er spilt inn i og utenfor byen.

Bilde: Dagdrivergjengen på kaien i Monterey

Bilde: Sel i Monterey

Big Sur

Vi tok en snartur innom Big Sur via Pacific Coast Highway, for å få med oss Bixby Creek Bridge og nyte utsikten langs veien.

Utsikten er spektakulær og det var så verdt avstikkeren!

Napa Valley

Napa Valley var målet for turen vår, og de leverte varene. Her er det mange spennende steder man kan lukte, smake, snakke om og utforske vin. Er du glad i eika Chardonnay, så er dette dalen å dra til. Favoritten er The Hall Winery, et nydelig sted med fantastisk betjening og gode viner. Dit drar vi gjerne tilbake – det var vi helt enige om!

Bilde: The Hall Winery, Napa Valley

Bilde: The Hall Winery, Napa Valley

Tips til deg som vil ta denne turen:
  • Beregn god til når du skal kjøre rundt San Francisco og videre opp til Napa Valley!
  • Unngå ettermiddagsrushet og for guds skyld ikke kjør en fredags ettermiddag (- det gjorde nemlig vi og brukte flere timer ekstra forbi San Fran!)
  • Vi fløy med SAS fra Oslo til Los Angeles og hjem fra San Francisco. Det fungerte veldig bra!
  • Ta med varme klær for kystbyene, det er en temperaturforskjell på opptil 20 grader mellom Napa Valley og San Francisco.

Ble du inspirert? Send oss en forespørsel da vel!