Meny

Gå til Berg-Hansen.no
Presse
Kontakt oss

Bli med på en matreise gjennom København

Elisabeth Meidell Hammershaug
En gjesteblogg skrevet av Elisabeth Meidell Hammershaug

København går aldri av moten og våre kjære naboer ønsker deg varmt velkommen – året rundt! Vi har testet ut de mest populære og trendy spisestedene i København. Bli med på vår mat-reise og få gode tips til ditt neste besøk i «kongens by»!

Trendy streetfood

Vi setter kursen mot «Copenhagen Streetfood» beliggende i Hal 7 & 8 på Papriøen. Stå med ryggen mot de velkjente fargede husene i Nyhavn og du ser rett over til Papirøen! Copenhagen Streetfood er et fargerikt og folkelig gatemarked og har raskt blitt et «must see, must do» når du er i København. 39 små gatekjøkken og barer fra 13 forskjellige nasjonaliteter serverer deg de mest utsøkte små retter. Her blir du god og mett for en drøy 100-lapp! Men – skynd deg! Copenhagen Streetfood stenger dørene 22. desember 2017. Det åpner igjen lenger ut på Refshaleøen men det vites ikke når. Om du ikke rekker å ta turen til Copenhagen Streetfood kan jeg anbefale WestMarket på Vesterbrogade og Tivoli Food Hall som åpner sammen med julemarkedet i slutten av november.

Du vil kanskje også like:

Spis deg gjennom København

5 storbyer vi anbefaler

 

Tradisjonsrike Tivoli

Ferden fortsetter så til Tivoli. Tivoli med dets vakre hager åpnet allerede i 1843 og Tivoli er så mye mer enn bare karuseller. Her finner du fantastiske restauranter i alle prissjangre, Cakenhagen, Brygghus, sushi-restauranter, en god biff, vinotek og mye mer. Her er det bamseverksted, tebutikk, ballonghus og Illums. Om karuseller ikke frister er de vakre hagene vel verdt et besøk og et vakkert skue. Visste du at i Tivoli kan du også holde ditt neste møte i flotte møtelokaler med en nydelig utsikt mot hagene?

Wining & Dining på Gråbrødretorv

Etter ett par fine timer på Tivoli setter vi kursen videre mot «Wining & Dining» for en 3-retters middag. Restauranten ligger sentralt på Gråbrødretorv i de tidligere lokalene til Københavns mest populære og kjente vertshus Frimands Quarter. Lokalene er av rå mursteinsvegger og 300 år gamle bjelker og er renovert til en moderne look mens den gamle stilen er beholdt med sin nydelige sjarm. Menyen skiftes ut jevnlig og jeg kan med hånden på hjertet garantere en fantastisk matopplevelse. Tips! Bukse med strikk i livet anbefales – dette er stedet for å nyte et godt måltid.

Se alle våre unike feriepakker her

Torvehallerne – Københavns spiskammer

København er ikke som andre storbyer. København er en storby i en liten by. Det er kort avstand mellom alt i København. Byen er tilrettelagt for sykkel overalt hvor du ferdes og en billig og effektiv måte og komme seg frem på er derfor på et sykkelsete. Vi tråkker i vei i solskinnet og setter kursen mot Torvehallerne i Frederiksborggade. Torvehallerne er Københavns spiskammer! Et matmarked hvor det opprinnelige, det nye, det gjennomtenkte og det langsomt tilberedte får mer enn 115 000 københavnere til å samles her hver uke. Over 60 kjøpmenn frister med varer som oser av friskhet og det er alltid mulighet for en smaksprøve.

 

Smørbrød-kurs

Om ikke små-spising på Torvehallerne er nok – visste du at Scandic Palace i København arrangerer et «lag ditt eget danske smørbrød kurs»? For grupper fra 20 personer kan man ved forhåndsbestilling ordne en stor og flott buffet med ferske råvarer og flotte bilder av typiske velkjente deilige danske smørrebrød. Gjestene forsøker så å gjenskape et av bildene ved å lage sitt eget danske smørrebrød. Hotellets chef kårer en vinner blant gjengen og vinneren får heder & ære som en ækte dansker!

Unik atmosfære i Teaterkælderen

Vi forflytter oss, fortsatt på sykkel, til Teaterkælderen. Restaurant Teaterkælderen er beliggende under Det Ny Teater i teatrets gamle rustikke kulissekjeller. Søljer og bueganger veksler mellom små og store rom som skaper en unik atmosfære og er en opplevelse i seg selv. Veggene er dekorert med historiske teaterbilder og plakater fra Det Ny Teaters produksjoner siden 1908. Servitørene her er unge og spirende sangere og musikere så forbered deg på en fantastisk opplevelse under nytelse av et godt måltid. Kjøkkenet er bygget på en kombinasjon mellom moderne nordisk-fransk og følger sesongens råvarer med en miks mellom det klassiske og det innovative.

Carlsberg Bryggeri – historisk sus

En siste stopp på vei tilbake til moderlandet anbefales et besøk på det velkjente Carlsberg Bryggeri. Smak på ordet og kanskje får du fornemmelsen av ravfarget skummende drikk. Men, Carlsberg er så mye mer. Carlsberg er fortellingen om Københavns historie og det problematiske forholdet mellom far og sønn samtidig med en historie om perfeksjon. 150 år gamle bygninger ønsker deg velkommen. Alt i førsteklasses kvalitet i gamle bryggmester J. C Jacobsens ånd. Det var han som flyttet bryggeriet «ut på landet» i 1847 for å få tilgang til rent vann. På Carlsberg får du servert den autentiske bryggeriopplevelse med masse gode historier, spennende opplevelser og happenings hele året. Om dere er 2 eller 40 er en ølsmaking å anbefale. Interesse for øl eller ei – gutta på bryggeriet kjenner sin historie og kan sine brygg. Københavns flyplass Kastrup ligger bare en 20-minutters biltur unna sentrumskjernen eller rundt 30 minutter med tog. SAS og Norwegian har daglige avganger til og fra denne lille store hovedstaden. Hva med en vårtur til fantastiske København? Det er alltid dejlig å være norsk i Danmark.

 

Og helt til slutt – tips til gruppeaktivitet

Innimellom all spisingen er det også greit å få brukt hodet litt. Dette hjelper «Mystery Makers» oss med. På Grønningen 15 finner du Mystery Room®. Sammen med venner og kollegaer blir vi låst inne i et av de mystiske rommene, denne gang The Lab. Vi har 60 minutter til å løse de mange forskjellige koder og gåter som vil få oss ut i friheten igjen. Men veien tilbake til friheten er banet med distraheringer og massevis av twist som får oss til å tvile på oss selv. Sammen med teamet er oppgaven vår å knekke de mange hemmelige kodene innen tiden løper ut.. Dette er et utfordrende spill hvor alle må tenke raskt og samarbeide for å løse kryptiske oppgaver for å slippe ut av rommet, men krever absolutt ingen forberedelser på forhånd. Her kan alle delta uavhengig om man føler seg som en Sherlock Holmes eller ei.

Bilde 1: Bilde: Mystery Room®

Bilde 2: Bilde: Mystery Room®