Hva har du lyst til å oppleve? En pil som peker ned

Kreta i mitt hjerte

Hellas er feriefavoritten for mange. Ikke så rart, her får du sol og varme, strand og badeliv, herlige naturopplevelser, hyggelige mennesker og god mat. Rett og slett akkurat det vi ønsker oss når vi er på ferie!

Spør du reiserådgiver Gea Guttu Onsrud om hvor hennes «andre hjem er», så sier hun uten tvil – Kreta! Lykken er å spise på tradisjonelle, greske tavernaer. Et godt eksempel er den nydelige familierestauranten Arhodiko i Agia Marina, borte fra trafikken og den største strømmen av skandinaviske soltilbedere. Enkle bord under trekronene rett på gresset, lykter i trærne, blomster i krukker og bøtter overalt, og ikke minst bestemors deilige oppskrifter på kleftiko, stifado og dolmades!

Gea

Her er et knippe av Geas beste Kreta-tips:

Elafonissi – Middelhavets paradis
Hit reiste vi over fjellene til halvøya som ligger helt ute på den sørvestre spissen av øya. Turen tok oss cirka 2 timer fra Agia Marina.

Elafonissi er en nydelig paradisstrand med finkornet, nesten rosa sand, og turkist, nesten grønt vann. Det er flere øyer utover og nydelige koraller, her er det topp å snorkle. Og heller ingen bølger!

På sommeren kan du ta Elafonissi-Expressen hit, for en hel dag på stranda. Prisen er rundt 25 EUR for voksne, og 19 EUR for barn.

På stranden er det strandbar med diverse utvalg, omkledningsrom, strandstoler og parasoller (disse kostet 4 EUR for en dag). I høysesongen kan det være mange mennesker her, men jeg vil allikevel anbefale å ta turen hit!

Elafonissi, Kreta

Gramvousa – En opplevelse utenom det vanlige
Fra Agia Marina tok det oss rundt halvannen time å kjøre til Gramvousa, som du finner helt ytterst på vestspissen av Kreta. Det går også arrangerte utflukter fra Kastelli med båt, men vi valgte å kjøre bil Balos-stranden, og gikk til fots de siste par kilometerne.

NB! Her egner det seg ikke med slippers, husk gode sko! Det er kupert fjellterreng i et flott landskap, og du får en fantastisk utsikt på veien nedover fjellskråningen.

Gramvousa, Kreta

Bukten er beskyttet av koraller, og det er krystallklart turkis vann som ligger blikkstille med kritthvit sandbunn. På øya utenfor, med samme navn, ligger et gammelt fort fra 1700-tallet. Her stopper turistbåten på sin ferd.

Vi snorklet og badet og hadde en topp dag i varmen. Innerst i bukta finnes det en liten strandbar, men jeg vil anbefale deg å ta med egen niste.

Gramvousa, Kreta

Knossos – Oldtidsbyen
Den mest berømte severdigheten på Kreta, er Kong Minos utgravde palass. Her er det bare å la seg bergta av 4000 år gamle myter og fantastiske veggmalerier som er satt i stand slik de tok seg ut den gangen. Det er okser, dobbeltøkser og helten Theseus’ kamp mot Minotaurus i labyrinten og prinsesse Ariadnes tråd som reddet ham ut av labyrinten.

Det tok oss 3 timer å kjøre fra Agia Marina (vestsiden) langs kysten, opp til Heraklion, og videre inn til Knossos. Tips: Ta med minst et par flasker vann til hver, her er det tørt og varmt!

Knossos, Kreta

Fikk du lyst til å reise til Kreta?
Ring Gea på telefon 38 12 00 00 eller besøk henne i feriebutikken vår på Sørlandssenteret.

Du kan også sende oss en uforpliktende forespørsel!

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone