Hva har du lyst til å oppleve? En pil som peker ned

Cruise på ønskelisten

Cruise sier du? Er ikke det for eldre damer med blått hår og rike ektemenn? Og er ikke det fryktelig kjedelig? Nei, absolutt ikke! Cruise er en ferieform som passer de aller fleste, enten du skal reise med familien eller kjæresten, og uansett om du vil ha en aktiv eller lat ferie. Trikset er å velge rett cruise for nettopp din ferie!

Det å velge rett cruise er ikke alltid enkelt. Du kan velge mellom mange selskaper, og enda flere skip og reiseruter. Det som er helt topp for en barnefamilie, er ikke nødvendigvis det du vil ha når du reiser med kjæresten.

Skipene
Noen liker store skip, mens andre foretrekker mindre skip. Dette går rett og slett på smak og behag – og hva du ønsker å oppleve. De største skipene tar godt over 5000 passasjerer, uten at det føles folksomt av den grunn. De mindre cruiseskipene har fordelen av å komme til mindre havner, hvor de store ikke får plass.

Du må også tenke på hva slags type lugar du vil ha. På de nyeste skipene er det flest lugarer med balkong. Ikke uten grunn, det er denne typen som er mest populær. Det er ganske deilig å tusle ut på balkongen på morgenkvisten, og hilse til en ny havn! Vil du unne deg noe ekstra? Velg en suite!

Juniorsuite, Legend of the Seas


God morgen!

En ting som er sikkert, det mangler ikke på ting å gjøre når du er på cruise! Jo større skip, jo flere aktiviteter. Bassenger er en selvfølge, men på noen skip finnes det også basketbane, skøytebane, klatrevegger, barneklubber, treningsrom, minigolf – for å nevne noe.

Reiser du med kjæresten trenger du nødvendigvis ikke barnebassenger og skøytebaner. Da bør du heller velge skip med gourmetrestauranter, spa-avdelinger eller solsenger for to.

Bassengområde, Legend of the Seas


Uten mat og drikke…

Ja, du kjenner til ordtaket. Ingen fare, du kommer ikke til å gå sulten! Det finnes spisesteder for enhver smak. Fra kaffe for «earlybirds», til frokost, lunsj, ettermiddagssnacks, middag og kanskje noe å bite i før du legger deg. I tillegg til «hovedrestauranter», finnes det på de fleste skip mange forskjellige restauranter å velge mellom. Ta en kaffe i kaffebaren, eller kanskje du vil ha en iskrem?

Noen tror at du må «stivpynte» deg på cruise, dette er en myte. Du kommer langt med vanlig, pene, sommerklær. Noen spisesteder krever «pent antrekk», men det er alltid et sted å spise uansett om du vil pynte deg eller ikke.

Restaurant på Legend of the Seas


Nye opplevelser – hver dag!

Valgets kval, hvilken reiserute skal du velge? I Middelhavet deles det gjerne mellom østlige og vestlige ruter. Vil du oppleve greske øyer, eller foretrekker du Italia, Frankrike og Spania? Det er mange reiseruter som går på 7 netter, men det finnes også på 10, 11, 12 eller kanskje du vil være borte 14 netter.

I land bestemmer du selv om du vil være med på en organisert utflukt, eller om du vil tusle rundt på egenhånd. Kanskje det frister med en kaffe i vannkanten på Mykonos, eller gresk salat på Rhodos? Eller la deg sjarmere av de nydelige stedene Portofino og Taormina, som du finner henholdsvis langs den italienske kysten og på Sicilia.

Portofino, Italia


God natt

La dagens høydepunkter synke inn med en kveldstur på dekk før det er tid for å krype til køys. Vel tilbake på lugaren blir du kanskje møtt av et «håndkledyr», og kan legge planer for morgendagen.

PS: Husk å bestille frokost på lugaren en dag eller to, snakk om avslappende start på dagen!

Bassengområdet Celebrity Equinox by night

 

Bildene i bloggen er tatt fra cruise med Legend of the Seas og Celebrity Equinox, begge i Middelhavet.

Vil du ha hjelp til å finne luksuscruise med kjæresten, eller cruise for familien? Spør oss!

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’url’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone